Wat heerlijk als je echt kunt meten en daarmee kunt bewijzen dat het werkt!

08:53 - 05:19
luistertijd 08:53 - leestijd 05:19

Make-upartist Lydia le Loux had deze winter een mooie beautytaak! Ze mocht vier maanden lang het gloednieuwe collageenbooster poeder van Pascaud testen: Firmness. Ze stond onder begeleiding van een van de meest ervaren schoonheidsspecialisten van Nederland: Perine Heerooms. Ze werkt al vele jaren met Pascaud in haar instituut. De huid van Lydia werd zorgvuldig gescand. Lees de resultaten!

Nee, niet het zoveelste collageendrankje!

Vorig jaar berichtten we er al enthousiast over dat Mardge Pascaud met een bijzondere collageenbooster zou komen. Niet het zoveelste drankje of poeder met vis- of rundercollageen, maar een poeder dat bestaat uit de bouwsteentjes van collageen zelf. Werkt dat anders, werkt dat beter? Lees hier nog eens het uitgebreide interview met Mardge Pascaud erover.

Lydia is al vele jaren fan van de Pascaud huidbehandelingen. Ze deed al eens de Pascaud Contour waarbij vier technieken in een gebruikt worden voor huidversteviging: radiofrequentie, koud laser, led-licht en een cuppingtechniek. Lees hier haar verbluffende reportage nog eens.

Je collageen stimuleren is een must als je ouder wordt

Natuurlijk moet je bij huidveroudering de huid flink blijven verwennen met de juiste middelen en behandelingen. De collageenbooster kuur kwam dan ook als geroepen. Op de middelbare leeftijd van Lydia ben je toch al redelijk wat collageen in de huid kwijt.

Er zijn heel wat drankje, pillen en poeders op de markt, maar Mardge Pascaud ziet er weinig heil in om die in te nemen. Ze is ervan overtuigd (en Lydia en wij allemaal inmiddels ook) dat je de huid de juiste bouwstenen moet geven zodat het collageen zichzelf weer kan gaan opbouwen.

Waarom koos Mardge voor bouwsteentjes in plaats van het complete eiwit?

Collageen is een groot eiwit. De bouwstenen van deze eiwitten zijn aminozuren. De losse aminozuren zijn elkaar gelinkt en vormen samen een ketting die zich weer bundelt om dikkere strengetjes te vormen. Ze zijn om elkaar heen gedraaid. Mardge heeft het uitgebreid bestudeerd en het viel haar op dat de werkelijke bouwsteentjes die nodig zijn voor collageenvorming in geen enkel verkrijgbaar supplement zit. Ze zegt: ‘Er wordt wel gewerkt met aminozuren maar de juiste verhouding van de verschillende aminozuren werd nergens bereikt.’

Pascaud Firmness onderscheidt zich door het juist wel uit die bouwsteentjes bestaat. Bovendien zijn ze ook heel goed opneembaar via de darmwand, en dat is absoluut noodzakelijk. In Firmness zitten de bouwstenen glycine, proline en hydroxyproline. Deze stoffen maken voor 80% deel uit van collageen.

In de meeste collageenboosters tref je gehydroliseerd collageen aan, eventueel gecombineerd met peptiden. Deze vorm is goedkoper maar minder werkzaam, zegt Mardge. Van elk aminozuur zit 500 mg in elk sachet verwerkt. Elk sachet bevat 3,7 gram aan werkzame stoffen.

De test van Lydia, op bezoek bij Perine

Ik ben natuurlijk niet zomaar gaan slikken. Bij Perine in het gelijknamige instituut in Mijdrecht wordt mijn huid eerst doorgemeten met de MAC Vision. Perine is een topvrouw. Award winner in haar vak, en ook voor Pascaud is ze een flagship met haar Pascaud Skin Intensitive Center.

Meten is weten

Mardge Pascaud ontwikkelde dit apparaat zelf en het geeft heel goed diverse waarden in de huid weer. Je legt je kin op een steuntje aan de voorkant, je gezicht verdwijnt voor een deel in het apparaat. Ogen dicht, dan wordt een foto gemaakt met wit licht. Dat meet de zonschade die je zelf niet kunt zien, maar die er wel is.

Verder meet het de grote van de poriën, de hoeveelheid en de diepte rimpels. Het wordt gerelateerd aan je leeftijd. Deze gegevens worden opgeslagen en kunnen nauwkeurig worden vergeleken met een volgende meting die in dezelfde positie en exact dezelfde belichting wordt gedaan.

Dan wordt met de MAC Sensor het vochtgehalte, talg en elasticiteit van de huid gemeten. Vooral deze waarden zijn belangrijk voor mijn Firmness test.

SHOP PASCAUD FIRMNESS HIER ONLINE

Naar huis met de boosterkuur

Ik krijg 4 boxen met sachets mee naar huis. De eerste maand neem ik 3 x per dag 1 sachet. De tweede maand neem ik 2 x per dag 2 sachets. De derde maand neem 1 x per dag 1 sachet. Daarna kan ik het onderhouden met 1 sachet per dag. De sachets zijn handig klein van stuk. Ik leg ze overal neer, zodat ik ze niet vergeet te gebruiken. Je kunt het poeder handig met water aanlengen, je kunt het ook in je smoothie of door je toetje heen doen.

Mijn nagels! Mijn haar!

Het eerste wat me na 3 weken opvalt, is dat de conditie van mijn nagels verbetert. Dat is best bijzonder, want mijn nagels zijn normaliter zacht en brokkelen eeuwig. Weer enkele weken later merk ik dat mijn huid minder droog is. Vooral op mijn onderbenen is dit goed te voelen. Wat goed!En dan is mijn haar aan de beurt. Mijn altijd lange haar, gaat er glanzender en gezonder uitzien. Meestal moet ik dooie puntjes laten knippen, maar die heb ik nu nauwelijks.

Even een dip…

In de derde maand gaat het even iets minder. Dat heeft niets met het product te maken, maar met de hectische tijd waarin terecht kom. Mijn moeder van 89 heeft dementie en gaat hard achteruit. Dat heeft mentaal en fysiek zijn weerslag op mij. Mijn maag en darmen (ook wel je ‘tweede brein’ genoemd) zijn flink van slag. Ik val ook af, ben vermoeid en ik heb spierpijn. Een bezoek aan de orthomoleculair darmtherapeut wijst uit dat ik voedingstoffen niet goed opneem en tekortkom.

Ik bespreek dit met Périne (wat is het toch een heerlijk vrouw!) en ze adviseert me wat langer door te gaan met inname. Het herstellen van verloren collageen gebeurt immers niet van de ene op de andere dag en zeker niet tijdens zo’n periode.

Het eindresultaat

Ik ben inmiddels alweer 1,5 maand verder als ik naar Perine terugga voor een laatste huidmeting. Mijn leven is weer wat gekalmeerd. Mijn moeder is in ruste en ik hervind mijn balans weer.

We vergelijken de meetresultaten met die van ruim vier maanden geleden, van de eerste meting dus.

Met name die laatste meting is erg belangrijk, omdat collageen de veerkracht van de huid kan verbeteren. Vooral langs de kaaklijn vind ik het ook opvallend. Minder slap en beter gehydrateerd. Mooi meegenomen is dat ik me ook fysiek wat soepeler voel.

Het wordt nog beter….

De week erop heb ik een afspraak bij mijn orthomoleculaire darmtherapeut.  Ook zij is enthousiast over het resultaat en legt uit dat collageen zich ook in de darmen bevindt in de bindweefsellaag onder de slijmvlieslaag. Het werkt helend op je maag- en darmwand. Collageen helpt bij het genezen van aandoeningen zoals een lekkende darm, prikkelbare darmsyndroom, brandend maagzuur, ziekte van Crohn en colitis. Ze adviseert met om Firmness vooral te blijven gebruiken.

Collageen is niet alleen top voor behoud van een veerkrachtige huid. Ook je botten, kraakbeen en spieren varen er wel bij. Nog meer redenen om extra te suppleren!

Perine adviseert me tot slot om een collageenstimulerende kuur te combineren met huidbehandelingen zoals de Pascaud Wave of Pascaud Contour. Ook de 24 ampullenkuur met retinol en aha’s zal de huid van buitenaf een mooie boost geven. Laat je hierover adviseren door een Pascaud specialiste in jouw buurt.

Pascaud Firmness bevat geen genetisch gemodificeerde bestanddelen. Het is glutenvrij en vegan.

SHOP PASCAUD FIRMESS HIER ONLINE

Lees ook:

Lees ook