Een fijne zonverzorging die nu standaard in Lydia's make-up koffer zit!

07:48 - 04:41
luistertijd 07:48 - leestijd 04:41

Omdat mijn huid gevoelig is voor hyperpigmentatie, gebruik ik graag elke dag een goede SPF. Dus deze nieuwkomer van Collistar probeerde ik graag uit. Ik ben vaak in Portugal, dus zon genoeg! In dit artikel lees je alles over de Collistar Protective Drops SPF50!

Innovatief zonnefilter

Dit product is geformuleerd door Collistar Clean Research. Het bevat een innovatief zonnefilter dat de huid beschermd tegen vrije radicalen (slechte invloeden van buitenaf) oxidatieve stress en de schadelijke stralen van de zon. Tegelijk laat het product het goede van de zon toe en voorkomt het fotoveroudering. Zonverzorging dus, en ook nog eens geschikt voor elk huidtype.

SPF50 en anti-aging concentraat

Het belooft een beschermde en egale huid met slechts een paar druppels, 365 dagen per jaar. Zowel buiten tegen UV stralen en vervuiling en binnen tegen blauw licht van elektronische apparaten. Met een hoge beschermingsfactor van SPF 50 en een anti-aging concentraat dat zorgt voor een heldere egale teint.

Shop hier online

 

Smart Sun Protection, wat is dat?

Smart Sun Protection beschermt de huid tegen de schadelijke stralen van de zon, maar laat ook het goede van de zon toe: het gele, groene en rode licht (niet te verwarren met infra rood), ofwel de positieve frequenties van de zon. Deze stimuleren namelijk de aanmaak van vitamine D. Zonnebrand kan zorgen voor een blokkade van het UV-licht en remt daarmee de natuurlijke vitamine D-aanmaak af. Daar heeft Collistar nu dus een oplossing voor gevonden.

Afgestemd op diverse lichtfrequenties

De Smart Sun Protection filters zijn afgestemd op verschillende lichtfrequenties. Deze beschermen niet alleen tegen UVA en UVB stralen van de zon maar tevens tegen infrarood licht en blauw licht.

Infrarode straling versterkt schadelijke effecten

Zonlicht bestaat uit UV licht, zichtbaar licht en infrarood licht. Uit onderzoek is gebleken dat niet alleen UV-straling, maar dat ook infrarood licht nadelig is voor de huid. Infrarode straling leidt tot reacties tegen de warmte, zoals ontsteking, hydratatieverlies en de afbraak van collageen en elastine. En verhoogt dus het risico op fotoveroudering. Het is wetenschappelijk bewezen dat infraroodstraling de schadelijke effecten van UV-stralen op de huid nog versterkt.

Blauw licht is het licht dat van je beeldscherm, telefoon, tv en dergelijke afkomt en is deels verantwoordelijk is voor fotoveroudering. Althans, dat is de gedachte nu, want er zijn ook onderzoeken die dat nog tegenspreken.

Bescherming tegen vrije radicalen

Naast bovenstaande punten, werkt de formule ook als slimme bescherming tegen vrije radicalen (slechte invloeden van buitenaf). Het gaat oxidatieve stress tegen. Het actieve ingrediënt wordt namelijk alleen vrijgegeven wanneer de huid dit het meest nodig heeft: bij blootstelling van de zon.

Verder is de formule bestand tegen zweet, dus handig wanneer je in de open lucht sport.

Shop hier online

 

Belangrijkste ingrediënten

De belangrijkste ingrediënten zijn twee elkaar aanvullende bestanddelen: niacinamide en gefermenteerd rijstwater.

Goed voor het koraal

Heel fijn is dat de Collistar Clean Research producten voldoen aan de richtlijnen van het Hawaïaans Koraalverdrag. Er wordt geen gebruik gemaakt van oxybenzone en octinoxaat (twee stoffen die als gevaarlijk worden beschouwd voor het koraal). Verder is het product vrij van siliconen en alcohol en bevat het geen ingrediënten van dierlijke oorsprong.

Shop hier online

 

Mijn ervaring

Ik heb het product zo’n drie weken gebruikt, elke dag. Wel of geen zon. In een kartonnen verpakking zit in een glazen flesje met pipet. Zoals geadviseerd breng ik het na mijn gebruikelijke producten aan tijdens de ochtendroutine. Je vaste routine kun je dus gewoon blijven gebruiken.

Het is een vloeibare witte, melkachtige substantie. De pipet werkt heel fijn, je hoeft maar een paar druppels op je huid aan te brengen. Het laat zich met de vingers gemakkelijk verdelen over de huid. Het is licht, trekt snel in, van de witte kleur zie je daarna niets meer. Verder heeft de formule geen sterke geur.

Shop hier online

 

Extra bescherming

Het voelt verder heel prettig aan, niet vet of plakkerig zoals een zonproduct, maar meer als een dagcrème. Ik kan er ook met gemak nog wat foundation overheen aanbrengen. Bovendien ben ik hiermee altijd beschermd als ik onverwachts de deur uit ga en blijkbaar dus ook achter mijn laptop tegen de negatieve invloeden van blauw licht.

Aanvullend op dagelijkse routine

Ik heb in deze drie weken in ieder geval niet meer pigmentvlekken gekregen. Wel een licht tintje. Ik vind het een fijn product als aanvulling op mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine. Nu ben ik wel iemand die niet met haar hoofd in de volle zon gaat zitten. ’s Ochtends als de zon niet op zijn hoogst is wel een kwartiertje voor de broodnodige vitamine D.

Getest onder make-up bij een fotoshoot

Ik heb het product ook voor een fotoshoot in de zon op een model aangebracht, voordat ik de make-up aanbracht. Het hield zich goed onder de make-up en aan het einde van de dag had ze geen rode snoet. Zeker een fijn product om standaard in mijn make-up koffer te hebben!

Shop hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook