Geen troep in je lijf, geen troep in het water, geen troep in de natuur, zegt Kaerel

03:19 - 01:59
luistertijd 03:19 - leestijd 01:59

Omdat ik al een tijd nog maar nauwelijks onder de mensen kom is mijn scheerritueel op zijn zachtst gezegd een beetje slordig geworden. Regelmatig scheer ik dagen niet. Als ik wel scheer gebruik ik scheerschuim dat toevallig in de aanbieding was en als aftershave helemaal niks of een lik crème uit een pot die toch al open is.

Mijn huid is niet erg blij met al deze nonchalance en dus had ik onlangs bedacht dat het toch wel eens tijd werd om weer orde op zaken te stellen. En omdat toeval niet bestaat mocht ik plots de nieuwe After Shave Balsem van het merk Kaerel Skin Care testen. Kaerel stuurde me ook hun Scheercrème en dus testte ik maar meteen beide producten.

kaerel

De verpakking

Beide producten zijn verpakt in een sober vormgegeven matzwarte tube, gemaakt van geheel recyclebaar plastic. Kaerel is op zoek naar een volledig gerecycled plastic om hun producten in te verpakken maar heeft vooralsnog geen kwaliteit kunnen vinden die de veiligheid van de inhoud kan waarborgen. Gelukkig is er geen onnodige omdoos en geen cellofaan, dat is qua milieuvriendelijkheid ook al mooi meegenomen.

kaerel

De producten

Kaerel gaat er (terecht) prat op dat er alleen natuurlijke ingrediënten worden gebruikt in hun producten: ‘Geen troep in je lijf, geen troep in het water, geen troep in de natuur’, zo zegt het merk op de ingrediëntenpagina van de website. Een snelle blik op de ingrediëntenlijst op de tubes vertelt dat dat klopt. Beide producten bevatten naast water en een klein beetje stabiliserende alcohol vooral biologische plantaardige olie en natuurlijke extracten.

kaerel skincare

De test

Het eerste dat opvalt: de Scheercrème schuimt niet. In dit land zijn we dol op schuim en zijn we gewend dat alles van afwasmiddel tot shampoo overvloedig schuimt. Het is dus even wennen, deze Scheercrème maar het niet-schuimen heeft eigenlijk alleen maar voordelen: omdat je wangen, kin en keel niet is bedekt met een dikke laag schuim zie je veel beter wat je doet, wat vooral bij de aanwezigheid van snorren en sikken een enorm voordeel is.

kaerel scheercreme

Het mes glijdt prettig over de huid en na afloop zijn restanten eenvoudig weg te spoelen. De huid voelt prettig en kalm aan.

De After Shave Balsem is makkelijk te verspreiden op de huid, trekt snel in en glimt niet. Dit product maakt een dagcrème overbodig: de huid voelt gehydrateerd, soepel en verzorgd.

kaerel after shave balm

Beide producten hebben een aangename maar zeer subtiele geur en botsen daardoor niet met een eventuele eau de toilette. Kortom: duidelijke producten die prima doen wat ze moeten doen.

Vooralsnog blijf ik beide producten met plezier gebruiken. Mijn scheerritueel is geen zooitje meer en mijn huid is er blij mee.

Lees ook:

Lees ook