Mooie zuivere olie formules voor huidverzorging, vriendelijk geprijsd!

06:32 - 03:55
luistertijd 06:32 - leestijd 03:55

Sinds het voorjaar van 2020 ben ik in de ban geraakt van natuurlijke huidolie. Wellicht heeft Corona er invloed op gehad. Back to nature, contemplatie door de lockdown. Niets meer hoeven, de focus naar binnen gericht. Stilte & herbezinning.

 

Van droog en ruw naar soepel en zacht

Ik merkte ook dat mijn huid ongelofelijk goed reageert op plantaardige vetten, eigenlijk zelfs beter dan op mening regulier crème. Mijn huid is sinds de overgang goed is ingezet echt gortdroog en ruw zijn. Terugvetten werkt, zonder dat mijn huid wordt afgesloten – want dat is de grootste winst van plantaardige vetten.

Uit Zweden

Booming_Bob komt uit Zweden en wordt in Nederland de Benelux gedistribueerd door een superfijne vrouw; Carla van der Veen, van MOOR Cosmetics, gespecialiseerd in de distributie van uitsluitend clean beauty. De makers van deze heerlijke oliën spreken over botanische huidverzorging en vertellen er graag bij dat het volledig watervrij is.

Volledig watervrij, dus traditionele conservering overbodig

Dit betekent per definitie dat je géén of bijna geen conservering hoeft te gebruiken. In het geval van Bob dus géén. Toegevoegde etherische oliën, met name rozemarijn, werken ook anti-bacterieel, evenals vitamine E in hoge dosering dat in de oliën gebruikt wordt.

Voor jou, hem (ook zijn baard!) en je kinderen

De producten van Booming_Bob – 15 verschillende etherische oliën, 13 face en body oliën en 9 lippommades – zijn multifunctioneel toe te passen en geschikt voor vrouw, man en kind. Voor huid, haar en er is ook een baardolie!

In de test: face & body oil

Ik testte de Face Oil for dry & sensitive skin, en de Body Oil Refreshing Citrus. Het zijn vrij dikke, vettere oliën verpakt in stevig donkebruin glas. Je druppelt het op je handpalm. De oliën zijn zeer subtiel geurend, de natuurlijke geuren van de vette plantenoliën overheersen. Eén olie in het bijzonder is geschikt voor het toevoegen van etherische olie om een grotere geurbeleving te krijgen: de Booming_Bob argan olie. Booming_Bob belooft hier volgend jaar tot dat doel ook nog een pure jojoba olie aan toe te voegen, een fijne toevoeging.

Shop hier online

 

Biologisch en van koude persing

Maar het gaat mij om de kwaliteit van de samengestelde olie, die ik vooral qua huidgevoel wil beleven. Er wordt vooral gebruik gemaakt van koude persing grondstoffen, dit is het meest zuiver, in die zin dat de werkzame stoffen behouden blijven en niet kapot gaan door verhitting.

Transparante en duurzame bedrijfsvoering

De productie vindt plaats bij biologisch gecertificeerde bedrijven in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Er zit een strategie achter: van daaruit kan de afstand die de grondstoffen moeten afleggen zo kort mogelijk gehouden worden bij transport over de wereld.

Het transport gaat hoofdzakelijk per schip. De productielocaties gebruiken 100% hernieuwbare energie en zijn gecertificeerd door organisaties zoals: EcoCert Cosmos, USDA, B Corp, Fair for Life, Fairtrade, NSF.

Alle informatie op de verpakking

De producten zijn verpakt in reclyced karton. De samenstelling van de producten is op de verpakking gedrukt. De letters zijn voor mij bijna te klein om te kunnen lezen, ik moet er een lampje bij houden. Euvel van de ouderdom.

Een paar druppels volstaan

De Face Oil Dry & Sensitive zit in een 30 ml flesje, en is opgebouwd uit jojoba olie, rozenbottelolie, vitamine E, extracten van calendula, wortel, roos, frankincense, geranium. Een paar druppels volstaan op je schone huid. Ik vind het heerlijk om deze olie voor het slapengaan aan te brengen en goed in te masseren.

Het is heel fijn om je huid eerst te besprayen met bijvoorbeeld een zuiver hydrolaat en dan je vochtige huid in te masseren met de olie. Zo krijg je ook een lock-in moisture seal effect. Ook heel fijn hiervoor is de Smoothing Toning Lotion van Novexpert – absoluut clean beauty – 100% natuurlijk.

Inmasseren op je vochtige huid

De Booming_Bob Body Oil komt in een fles van 89 ml. Mijn Refreshing Citrus olie is opgebouwd uit olie van zonnebloem, zoete amandel, abrikoos, macadamia, olie uit het aloë vera blad, uit sojaboon.

Voor de verfrissende overigens ook subtiele citrus geur is gebruik gemaakt van geur extracten uit de schil van grapefruit, limoen en sinaasappel. Vitamine E is toegevoegd voor voeding & conservering.

Shop hier online

 

Ik kan niet anders zeggen dan dat ook dit een heel fijne natuurlijke olie is voor mijn huid. Ik breng het aan op nog een licht vochtige huid na het douchen. De dikke olie verspreid dan ook iets beter en je hebt het extra vochtinsluitende voordeel.

Shop hier online

 

Stevig glas

Wat ik ook heel fijn vindt aan deze verpakkingen is dat de flesjes van lekker dik glas zijn en compact zijn. De stoere rechthoekige vormgeving maakt het ook heel geschikt in de mannenbadkamer. Booming_Bob gebruikt de lege flacons zelf nog als bloemenvaasje, da’s nog eens een ludieke vorm van recycling.

Mooie prijs-kwaliteit verhouding

Boominb_Bob is een mooie aanwinst in het uitdijende assortiment van huidoliën. Gezien de vriendelijke prijzen voor deze zinvolle formuleringen (compleet met alle belangrijke bouwstofjes voor de huid), met prijzen variërend van 13 euro voor etherische olie tot 23 euro voor de lichaamsoliën, en € 4,35 voor de fijne lipbalms, zeg ik: doen!

Shop hier online

 

 

 

Lees ook