Hans waagt zich aan de mannencosmetica...

07:10 - 04:18
luistertijd 07:10 - leestijd 04:18

Journalist Hans test Rimmel For Men Brow & Beard Collection

Toen ik nog jong was, en nee, dat was niet ten tijde van het Leidens Ontzet, maar in de jaren tachtig van de twintigste eeuw, was ik zo’n hip, trendy new wave jongetje.

Daar kwam naast veel zwarte kleren en talloze bussen Wella ook aardig wat make-up aan te pas. Wenkbrauwpotlood, oogpotlood, zwarte mascara en koffiebruine rouge, allemaal nodig om het destijds nog ietwat kinderlijke gezicht om te toveren in een strakke kop met onheilspellende ogen, mannelijke wenkbrauwen, scherpe jukbeenderen en een strakke kaaklijn.

Ik had toen amper baardgroei

Dus het wenkbrauwpotlood en de mascara werden ook royaal ingezet om de vele gaten in de modieuze bakkebaarden te vullen. Dat is allemaal lang, lang geleden. In de loop der jaren ging ik steeds minder make-up gebruiken.

Inmiddels was het zeker twintig jaar geleden dat ik voor het laatst een wenkbrauwpotlood in handen heb gehad. Tot voor kort.

Shop mannen make-up hier online

 

Rimmel for Men

BeautyJournaal vroeg me de nieuwe Rimmel For Men Brow & Beard Collection te testen

En dat heb ik met alle plezier gedaan. De Rimmel For Men Brow & Beard Collection bestaat uit vier producten. Er is een Hold & Groom Wax Crayon (€ 9,99), een Fix & Tame Clear Gel (€ 9,99), een Define & Fill Fiber Pencil (€ 7,99) en een Brow & Beard Filling Powder (€ 9,99). Bekijk ook het volgende filmpje:

 

Shop mannen make-up hier online

 

De producten zijn bedoeld om te baard, snor en wenkbrauwen te stylen

Bij te werken, symmetrisch te maken en in model te houden. Weerbarstige haren blijven op hun plek zitten, minder behaarde plekjes kunnen worden opgevuld voor een voller, gelijkmatiger effect en snorren blijven in model, zo belooft het persbericht.

Rimmel for Men producten

De producten zijn eenvoudig te gebruiken en geven een natuurlijk uitziend resultaat. De producten zijn verkrijgbaar bij Bol.com.

Shop mannen make-up hier online

 

Omdat ik mijn inmiddels grijze, extreem korte haar, mijn grijze baard, snor en wenkbrauwen altijd donker verf, stuurde Rimmel mij het Define & Fill Fiber Pencil en de Brow & Beard Filling Powder in de donkerste kleur. Mijn baardgroei is vooral op mijn wangen onregelmatig en dun, mijn wenkbrauwen zijn niet helemaal symmetrisch, dus ik was benieuwd of ik dat met deze producten kon corrigeren.

Lees ook: Feit… vrouwen vinden baardgroei aantrekkelijk!

De producten zijn zeker eenvoudig in het gebruik

Dat neemt niet weg dat enige handigheid toch wel vereist is. En die was ik in de loop der jaren blijkbaar kwijtgeraakt. Ik ging geconcentreerd aan de slag en begon met het bijwerken van mijn wenkbrauwen.

Met mijn gezicht dicht bij de spiegel kleurde ik met het Define & Fill Fiber Pencil zorgvuldig mijn wenkbrauwen in tot ze symmetrisch en voller waren, temde de haren met het Hold & Groom Wax Crayon en werkte de boel af met de Fix & Tame Clear Gel.

Shop mannen make-up hier online

 

Rimmel for Men producten

Ik bekeek het resultaat van een afstandje en het was een ramp

Mijn wenkbrauwen waren veel te dik en veel te donker. Omdat ik het heel goed wilde doen, had ik veel te veel product gebruikt! Niet getreurd, gezicht gewassen, nieuwe dagcrème op, kwartiertje gewacht en opnieuw geprobeerd.

Rimmel for Men Brow & BeardNu met het gezicht wat verder van de spiegel af en iets voorzichtiger met vooral de hoeveelheid Define & Fill Fiber Pencil. En zie daar: de oude handigheid was blijkbaar teruggekomen, want het resultaat was nu vele malen beter.

Vervolgens richtte ik me op de baardgroei op mijn wangen

Het Brow & Beard Filling Powder is echt heel makkelijk in het gebruik, maar voor de zekerheid liep ik niet te hard van stapel en bekeek regelmatig het tussenresultaat van een afstandje. Mijn baard is, zoals eerder gezegd, wat dun en onregelmatig op mijn wangen, maar echt dramatisch is dat niet en het was dan ook in een mum van tijd en met een minimale hoeveelheid product opgelost.

Rimmel for Men Brow and Beard Fix and Tame GelTot slot heb ik mijn weerbarstige snorharen getemd met de transparante Fix & Tame Clear Gel, een fluitje van een cent. Het uiteindelijke resultaat was erg prettig: de wenkbrauwen mooi vol en symmetrisch, de baard egaler, de snor netter. En dat alles zonder dat je er ‘opgemaakt’ uitziet. Ik ben blij.

Voor wie meer wil weten over ‘baardonderhoud’ een leestip: Hoe verzorg je een baard?

Nog een laatste tip: wij mannen zijn nu eenmaal niet echt opgegroeid met make-up

En we missen daardoor de benodigde handigheid in het aanbrengen. Alhoewel deze producten vrij eenvoudig zijn in het gebruik adviseer ik om ze niet voor het eerst te gebruiken als je op het punt staat om naar een belangrijke date of zakenlunch te gaan. Oefen eerst een uurtje, op een verloren middag of regenachtige avond. Lukt het de eerste keer niet, laat je dan niet uit het veld slaan. Was je gezicht en begin opnieuw.

Binnen de kortste keren word je handig in het aanbrengen van de producten. Heb je dat eenmaal onder de knie dan zijn deze vier producten zeker een aanwinst. Ik blijf ze in ieder geval gebruiken.

Shop mannen make-up hier online

 

Tot slot nog even de voor- en nafoto’s

Rimmel for Men Wenkbrauwen VoorRimmel for Men Wenkbrauwen Na

Rimmel for Men baard

 

 

Lees ook