Hydraterend en verkoelend, hoe lekker is het?

05:27 - 03:16
luistertijd 05:27 - leestijd 03:16

Alhoewel ik eigenlijk niet heel erg geloof in cosmetica speciaal voor mannen of voor vrouwen en meestal vrolijk producten gebruik die gemarket worden voor vrouwen, vind ik het toch altijd weer leuk als er weer een nieuw cosmeticaproduct voor mannen wordt gelanceerd.

Ik ben dan altijd benieuwd en wil het meteen uitproberen. Ik vond het dan ook fijn dat BeautyJournaal me vroeg het nieuwe Leading Man gezichtsmasker van Starskin te testen.

starskin men

Starskin Leading Man Hydrating Bio-Cellulose Face Mask

Het gaat om een hydraterend masker dat is gemaakt van bio-cellulose dat gedrenkt is in een watervrij, geconcentreerd serum dat hydraterende kokosnoot, kalmerende kamille, verkoelende menthol, verzachtende tijm en ontstekingsremmende vlinderstruik bevat.

Lekker op je droge, vermoeide huid

Volgens het persbericht is het bedoeld om een droge en vermoeide huid te verfrissen en de vochtbalans te herstellen. Het masker is, eveneens volgens het persbericht, ideaal voor na het sporten of scheren. Het bio-cellulose is gemaakt van natuurlijk gefermenteerd, vitaminerijk kokosnootsap; de gelachtige structuur hecht zich aan het gezicht als een tweede huid en garandeert maximale absorptie van het geconcentreerde serum.

Shop hier online

 

Per stuk verpakt

De maskers zijn per stuk verpakt in een mooie, strakke en hippe zwarte kartonnen verpakking, met daarin een sachet dat het daadwerkelijke masker bevat. Daarnaast zit er nog een gebruiksaanwijzing in, in meerdere talen, bedrukt met piepkleine lettertjes, waardoor het erg moeilijk te lezen is. Op de verpakking staan de belangrijkste gebruiksaanwijzingen gelukkig in wel goed leesbare letters afgedrukt. Een verpakking, die dus één masker bevat, kost € 10,36 en is exclusief verkrijgbaar bij Douglas.

Starskin Leading Man Hydrating Bio-Cellulose Face Mask

Shop hier online

 

Wel eerst je gezicht wassen

Zoals wordt aanbevolen begin ik de test met het goed wassen van mijn gezicht. Vervolgens masseer ik, eveneens zoals is aanbevolen, met mijn vingertoppen kort en voorzichtig het sachet om het serum goed te verdelen. Ik maak het sachet open, haal het spekgladde masker er uit en verwijder het papier. Helaas ontgaat me dat er nog een twee beschermlaag op het masker zit; ik zag het niet, voelde het niet en alhoewel het op de verpakking staat had ik daar overheen gelezen.

Starskin Leading Man Hydrating Bio-Cellulose Face Mask

Verkoelend, maar zeker niet transparant;-)

Ik breng het masker dus met beschermlaag en al op mijn gezicht aan. Desalniettemin past het masker mooi, blijft het goed zitten en voelt het erg prettig licht en koel aan. Het is alleen niet zo ‘onzichtbaar’ als op de foto’s in het persbericht. Het teveel aan serum masseer ik maar meteen in de huid van mijn hals.

Na twintig minuten, wederom zoals wordt aanbevolen, verwijder ik het masker en masseer het op mijn huid achtergebleven serum in. Het trekt snel weg en laat geen vettige laag achter.

Shop hier online

 

Hans’ eindoordeel

Het resultaat? Bijzonder prettig. Mijn huid voelt lekker fris, koel, gehydrateerd en zelfs iets steviger aan. Verschil is er niet te zien, maar dat belooft het masker ook niet. Het verschil is vooral te voelen.

Je voelt het verschil

Nu moet ik er bijzeggen dat, alhoewel ik een alarmerend oude kop begin te krijgen, mijn huid op zich in tamelijk goede conditie is, niet droog, goed gehydrateerd, vrij glad en redelijk egaal. Mijn huid was voor ik het masker gebruikte in ieder geval niet kurkdroog en ruw. Wellicht hebben mannen die wel een ruwe en erg droge huid hebben wat meer zichtbaar resultaat.

Gewoon lekker fris

Het is wat mij betreft geen heel spectaculair masker maar wel een lekker verfrissende oppepper voor je huid; mijn gezicht bleef de hele dag zacht en soepel en ook de volgende dag voelde mijn huid nog steviger aan. Of ik het nog een keer ga gebruiken? Dat zou best kunnen.

Vroeger nam ik regelmatig een masker, maar de laatste jaren deed ik dat nooit meer. Dit masker heeft me er aan herinnerd hoe prettig het is om regelmatig jezelf (en je huid) te verwennen met een masker. En dit hydraterende masker van Starskin is lekker, goed hydraterend, verkoelend en eenvoudig in het gebruik. Een aanrader dus. Mogen alleen die lettertjes op de gebruiksaanwijzing wat groter?

Shop hier online

 

Lees ook