Pukkels zijn weg, de huid is weer rustig, de poriën weer normaal en de teint egaal.

04:12 - 02:31
luistertijd 04:12 - leestijd 02:31

La Roche Posay is een van mijn favoriete merken uit de apotheek. Hun zonbescherming is uitstekend en als een van de eersten bracht LRP crèmes met retinol en vitamine c uit. Sinds een jaar is er ook een retinol serum: Retinol B3 Serum. B3 staat in de volksmond bekend als niacinamide, een ingrediënt waar zowel Jetske Ultee als Paula’s Choice lovend over zijn. Je vindt het ook in veel producten van Olay.

retinol serum

Percentages

Op het serum vind ik geen percentages, maar online vind ik dat er 0,3% retinol inzit. Niacinamide staat in de Inci-lijst op de 5de plaats. Ik schat tussen de 1 en 4 %. Verder bevat het serum o.a. glycerine, siliconen en hyaluronzuur. Verder zit er alcohol en parfum in. De alcohol baart mij geen zorgen, het is een goed oplosmiddel. Hoewel er parfum op de Inci staat, vind ik de geur niet overheersend.

Retinol en niacinamide zijn uitstekende ingrediënten tegen rimpelvorming, onregelmatige teint en pigmentatie. Kortom, ik ben benieuwd.

Shop het serum hier online

 

Zes druppels inmasseren

Het serum is een mooie luchtige lotion met een lichtgele kleur. De kleur wordt volgens mij veroorzaakt door retinol. Ik heb meerdere retinol producten gebruikt die geel gekleurd waren. Ik gebruik zes druppels voor gezicht en decolleté. Ja, ik neem mijn hals en decolleté altijd mee in mijn routine. Ik druppel niet op mijn gezicht, wat je op Instagram en YouTube vaak ziet, dan zou zo’n serum veel te snel op zijn. Zes druppels in mijn hand, dan breng ik op mijn wangen en voorhoofd stipjes aan, de rest verdeel ik over mijn handpalmen en masseer ik in mijn gezicht, hals en decolleté. Zo verdeel ik het product goed.

Hydratatieboost 

Ik vind dit een erg prettig serum. Zeker in de zomermaanden als ik wat voorzichtiger met retinol ben, ben ik erg blij met La Roche Posay Retinol B3. Het serum hydrateert mijn normaal gecombineerde huid voldoende. Soms gebruik ik er een lichte moisturizer over (zoals Dermasence Barierpro of Vitop Forte). Uiteraard gebruik ik ’s ochtends een spf.

Shop het serum hier online

 

 

retinol b3 serum

Klein beetje niacinamide poeder

Om mijn huid een extra boost te geven, meng ik er een klein beetje niacinamide poeder van The Ordinary doorheen. Mijn huid verdraagt dit goed. Ik wil hier wel een waarschuwing bij plaatsen. Mijn huid kan veel verdragen, als je retinol niet gewend bent, begin dan voorzichtig met 1-2 per week en meng vooral niet! Maar ik wil eerlijk zijn over de resultaten, daarom geef ik duidelijk aan hoe ik het product gebruik. Ik gebruik ’s ochtends een AHA of BHA en een vitamine C serum.

Het resultaat

Ik ben blij met dit serum. Als reviewer voor Beautyjournaal probeer ik verschillende producten uit. Dat is onlangs misgegaan en ik zat onder de pukkels. Dit serum heeft geholpen mijn huid weer in balans te krijgen. De pukkels zijn weg. Mijn huid is weer rustig, mijn poriën zijn weer normaal, mijn teint wordt weer egaal.

Verwacht geen wonderen! Voor huidverbetering heb je een lange adem nodig. Een routine met milde producten met actieve ingrediënten geeft op den duur het beste resultaat.

Shop het serum hier online

 

Lees ook:

beautyjournaal shop

Lees ook