Weg met de droogtelijntjes!

06:26 - 03:51
luistertijd 06:26 - leestijd 03:51

Wie een vaste lezer is van mijn reviews op BeautyJournaal, weet dat my all-time favoriete ingrediënt hyaluronzuur is. Mijn droge huid knapt er onwijs van op. Rimpels (althans droogterimpels) verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Ik ben inmiddels 7+ maanden zwanger en heb een heerlijke zwangerschapsglow. Mijn huid  ziet er glanzend en rustig uit. Wel ben ik wat voorzichtiger met wat ik op mijn huid smeer. Niet alle ingrediënten zijn veilig gedurende een zwangerschap. Daarnaast kan je huid wat gevoeliger zijn en heb je kans op hyperpigmentatie.

Producten voor de gevoelige huid

Voor La Roche Posay maak ik graag een uitzondering om te testen. Dit sympathieke merk wat je over het algemeen in de apotheek kan verkrijgen, wordt speciaal ontwikkeld met het oog op een gevoelige huid. Je vindt in elk product het thermale bronwater van La Roche Posay, rijk aan selenium en met een anti-oxiderende werking. Daarnaast investeert La Roche Posay in wereldwijde samenwerkingen tussen dermatologen.

Ik mag voor BeautyJournaal de hele range Hyalu B5 testen bestaande uit:

Hyalu B5 beloofd een anti-aging verzorgingslijn te zijn die de gevoelige huid er voller uit laat zien. Ik ben benieuwd!

Shop hier online

 

Hyalu B5 Serum

Het serum komt in een handige blauwkleurige flacon met pipet. Volgens de informatie die ik online vindt is het een hydraterend anti-rimpel serum voor een gevoelige huid. Het verbetert volume & vermindert rimpels door twee types hyaluronzuur en Madecassoside heeft een anti-flammatoire werking. Tot slot geeft vitamine B5 (panthenol) een boost aan de celvernieuwing.

Het schijnt dat de huid elastischer en soepeler wordt en de huid heeft een gezonde uitstraling. Rimpels en fijne lijntjes verminderen en de huid ziet er voller uit.

Shop hier online

 

Het resultaat van het serum

Het serum is licht gelei-achtig en heeft een frisse geur. Cosmetisch, aqua, fris en verzorgend. De gelei smeert makkelijk uit en krijgt een zachte olie-substantie zonder vettig te zijn. Het serum trekt snel in. De huid oogt rustig (minder rood) en kleine lijntjes (droogte lijntjes) verminderen zichtbaar. De diepere lijnen verdwijnen niet meer (Tja… 40 he). Dat is wishfull thinking.

Shop hier online

 

Hyalu B5 oogcrème

HYALU B5 oogcrème is speciaal voor de gevoelige huid van de oogcontour. Herstelt de huid en laat deze er voller uitzien. De main ingredients zijn weer de twee soort Hyaluronzuur en vitamine B5, maar in de inci lijst vind ik ook Shea Butter en abrikozenpit olie (bevat anti-oxidanten en hydrateert de huid).

De oogcrème komt in een tube met klein doseermond. Het is een zeer pasteuze off white-cremekleurige creme. Geurloos, met een licht muffige ondertoon. Niet per se vervelend qua geur, maar ik vang alle geuren momenteel op als zwangere kip (volgens de claims op de verpakking is hij geurloos)

Shop hier online

 

Het resultaat van de oogcrème

Als je het uitsmeert voelt het  aan als een soort van vochtige poedercrème, die een vettig laagje achterlaat. Het trekt niet snel in, maar dit vormt eigenlijk geen probleem, want make-up pakt er goed overheen. De huid oogt rustig en gevoed en kleine lijntjes gevuld.  Mijn grote “pret”-lijnen zijn minder scherp, maar nog onverminderd zichtbaar. Die heb ik ook eerlijk verdiend.

Shop hier online

 

Hyalu B5 anti-wrinkle care

Deze herstellende, en huidvullende crème is weer opgebouwd rond de star-ingredients (Panthenol= B5 en Hyaluronzuur). Maar ik vind ook wat ingrediënten als Propanediol  een hydraterend glucolzuur wat zorgt voor hydratatie van de huid, maar ook voor een zijdezachte, “dewy” uitstraling. En Dimethicone, een olie gebaseerd op siliconen die de huid een zacht gevoel geeft en die er voor zorgt dat de huid beschermd wordt tegen uitdragen.

De creme komt in een grote tube (40 ml) met een kleine doseer mond. Het is een witte licht doorzichtige haast gel-achtige substantie die weer fris aqua-achtig ruikt.

Shop hier online

 

Het resultaat van de anti-rimpel crème

Het smeert vrij makkelijk uit en trekt niet snel in. Maar het huid gevoel is zijdezacht en verzorgd. Ik vind het geen straf dat het niet snel intrekt, omdat het huidgevoel zo prettig is. Daarnaast  heeft de creme een lichte matterende werking. De huid ziet er rustig en glad uit. Echt zo gek nog niet.

Shop hier online

 

Sabine’s eindoordeel

Ik vind de hele routine erg prettig in gebruik. Mijn huid vraagt niet om iets extra’s en ziet er verzorgd en rustig uit. De roodheid is behoorlijk uit mijn gezicht getrokken en droogte rimpels zijn verleden tijd. Wat mij betreft een mooie aanwinst voor La Roche Posay en voor mijn eigen beautyregime.

Shop hier online

 

Lees ook