Perfecte basisverzorging voor de gevoelige huid

06:35 - 03:57
luistertijd 06:35 - leestijd 03:57

Op de website van dr. Jetske Ultee heb ik veel leerzame uren doorgebracht. Werkelijk, dat studeren is goed voor mijn huid!

Jetske is een fervent voorstander van het dagelijks gebruik van anti zonnebrandcrème, dè anti-rimpel crème om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Stellig is ze tegen het gebruik van ingrediënten zoals parfum en parabenen, die onnodig de huid belasten. In Uncover Skincare heeft ze al haar kennis en ervaring verwerkt. In haar lijn vind je dus geen ingrediënten die de huid niet belasten maar juist verzorgen en daarom mooier kunnen maken. Met concentraties en percentages die bewezen werkzaam zijn en op de goede wijze verpakken zodat ze stabiel blijven. Als je Beautyjournaal regelmatig bezoekt, weet je dat Jetske als lid van ons Expertteam helpt bij huidverzorgingvraagstukken.

Uncover Skincare richt zich op de normale-droge huid èn de normale-vette huid met behoeften en problemen zoals vergrote poriën, zonschade, leeftijd en gevoeligheid.

Wat uniek is aan Uncover Skincare is, dat het exfolianten heeft; een Glycolzuur voor de droge huid en een Salicylzuur voor de vette huid. Deze exfolianten verwijderen de dode huidcellen en dat geeft de huid een mooie (verjongde) glans.

Op de website van Uncover heb onlangs de huidanalyse gedaan en een account aangemaakt zodat ik mijn analyse en verzorgingsadvies terug kan lezen. Aan de hand van foto’s en vragen ontdek ik mijn huidtype en de hier-en-nu situatie van mijn huid. Die foto’s zijn erg handig ook om te bepalen hoeveel pigmentatie er is en hoe diep rimpels zijn. Ik ging er van uit dat ik met mijn gevoelige huid in de droog-normale serie zou vallen. Maar door mijn vettige T-zone, vergrote poriën en af en toe een pukkel werd mij de normale-vette serie aangeraden.

Gelukkig lees ik dat de exfoliant Salicylzuur vooral geschikt is voor de gevoelige huid. Dat stelde mij gerust want sinds mijn puberteit heb ik geen producten gebruikt voor de vette huid. Mijn zorg is meestal de gevoeligheid en niet de vettigheid, daar heb ik ‘anti-glim’ spul voor.

Verder lees ik in mijn verzorgingsplan dat ik rustig (in dagen tot weken) de producten van het vijf stappenplan moet opbouwen. Bij de producten kreeg ik ook een boekje hoe de producten te gebruiken en waar op te letten.

Het komt er op neer om te voelen en te kijken hoe je huid reageert, vaak is een product niet twee keer per dag nodig of gebruik het plaatselijk en niet altijd op het gehele gezicht.

Op stap met Uncover Skincare!

Stap 1 de Cleanser

Uncover adviseert de Cleanser direct op de vochtige huid masseren en dan ruim afspoelen. Het geeft een mild schuimpje en blijft op de vochtige huid hangen zodat ik rustig kan masseren en kan afspoelen. Het is een heldere gel en 1 a 2 pompjes is voldoende voor mijn gezicht, hals en decolleté. Na het afspoelen voel ik dat mijn gezicht lekker zacht en schoon is. Geen roodheid, geen gekriebel, dus prima in orde!

Stap 2 de Toner

Na twee dagen ben ik de Toner gaan gebruiken. Het is de enige flacon met een spray en krachtig blaast het mijn wattenschijfje uit mijn hand.  Mijn Toner bevat Niacinamide wat licht exfoliert, hydrateert, kalmeert en is tevens een antioxidant. Glycyrrhizia glabra is zoethoutextract en kalmeert de huid en ik proef werkelijk salmiak, lekker!

Stap 3 de Exfoliant

De salicylzuur exfoliant ben ik na een week gaan gebruiken toen mijn huid rustig reageerde op de Cleanser en Toner. Uncover Skincare raadt aan om dit voor het slapen te gebruiken, het werkt dan beter. Het is een transparante gel die met 1 pompje geweldig uitsmeert, dan even plakt en daarna…gladheid.

Salicylzuur lost dode huidcellen op en heeft een ontstekingsremmende werking. Pukkels heb ik niet meer gehad, zelfs mijn poriën lijken te krimpen en mijn huid wordt rozer, dus gezonder! Soms zie ik wat velletjes rond mijn neus, vooral in het vetste gedeelte en dat geeft aan dat de Exfoliant werkt. Ook dit product smaakt licht naar drop door het kalmerende zoethoutextract.

Stap 4 de Moisturizer

Hoe is mogelijk om de huid te verzachten, te voeden, pukkels te voorkomen en een mooie glans te geven? Niacinamide is hier verantwoordelijk voor en ook hier is het smakelijke Glycyrrhizia glabra (zoethout) toegevoegd. Nog nooit heb ik meegemaakt dat cosmetica niet echt geurt maar wel lekker smaakt!

Daarnaast bevat het stabiele vitamine C, dat kan de huid irriteren maar als je het opbouwt (leert toepassen) is het een top ingrediënt! Ook Evodia (ook in de toner!) is een krachtige antioxidant en daar kan je nooit teveel van smeren! De kleur is licht beige en een pompje is voldoende om mijn gezicht te verzorgen. Het smeert soepel en trekt snel in mijn huid. Vanaf het begin accepteerde mijn huid deze crème zonder gemor, ook rond mijn ogen!

Stap 5 de Suncare SPF 15

Hier is een filter gebruikt waar de gevoeligen onder ons geen last van krijgen, Tinosorb. Deze Suncare bevat ook antioxidanten en kalmerende stoffen zoals mijn geliefde zoethoutextract. Het smeert makkelijker dan de titaniumcrèmes die ik gebruik en trekt snel in de huid. Geen spoortje wit en ik voel ook geen laag op mijn gezicht. Ik heb wel ervaren dat tijdens extreem warme dagen van de zomer de Suncare meer dan voldoende is. De Niacinamide in de Toner hydrateert dan voldoende en vervangt dan de Moisturizer.

Jolanda concludeert:

Het is apart om nieuwe producten in te voegen in een oude routine, in plaats van alle nieuwe producten tegelijk gaan gebruiken. Alle producten te gebruiken van 1 merk had ik net afgeleerd maar bij Uncover Skincare is dit wel aan te raden. De ingrediënten zijn geweldig voor mijn huid en dat voel ik door de stappen te volgen. De schoonheid van de witte flacons met de pastelkleurige opdrukken staat prachtig in mijn badkamer.

Echt, ik wil niets anders dan Uncover Skincare! Ik ben eindelijk thuis na een hele lange en moeilijke zoektocht.

SHOP hier huidverzorgingsproducten en cosmeceuticals voor gevoeliger huidtypen.

Lees ook