shop La Roche-Posay Lipikar Lait Urea 5+ lichaamsverzorging La Roche-Posay Lipikar Lait Urea 5+ lichaamsverzorging smelt heerlijk weg op je huid Bekijken In de strijd tegen rimpels en vroegtijdige huidveroudering lanceren zowel L’Oréal, Paula’s Choice als Murad nieuwe producten met tal van werkzame stoffen. L’Oréal Youth Code Luminizer Het nieuwe Youth Code van L’Oréal is […]

05:02 - 03:01
luistertijd 05:02 - leestijd 03:01

In de strijd tegen rimpels en vroegtijdige huidveroudering lanceren zowel L’Oréal, Paula’s Choice als Murad nieuwe producten met tal van werkzame stoffen.

L’Oréal Youth Code Luminizer

Het nieuwe Youth Code van L’Oréal is bedoeld om de huid te egaliseren en te verhelderen. De twee producten, de lijn bestaat uit een serum en een dagcrème, bevatten daartoe twee formules als  hoofdingrediënten: LumiGen Technologie en Andersen Liquid.

Leuk! Niacinamide…

LumiGen (trademark naam) is een complex dat vooral bedoeld is om de melanineproductie en oxidatieprocessen onder controle te houden en zo pigmentvlekken en oneffenheden te voorkomen of verminderen. De formule bestaat uit vitamine B3, ofwel het bij BeautyJournaal zo geliefde niacinamide, met haar uitstekende eigenschappen om de huidbarriere gezond te houden en zo pigmentatieproblemen, rimpels en irritaties in te dammen. Wij zien overigens voor het eerst dat L’Oreal een vrij hoge concentratie van deze stof gebruikt. Vitamine Cg (ascorbyl glucoside, een vorm van vitamine C die langzaam wordt afgegeven) moet de melaninesynthese beperken (de pigmentatievorming dus) en procysteine moet oxidatie afremmen (procysteine is een stabielere afgeleide van het aminozuur cysteine en fungeert als een anti-oxidatieve stof). Cell KLT verbetert de kwaliteit van het huidoppervlak. Het is een marketingterm waarvan we nog niet weten welke stoffen daaronder vallen. Hepes (Hydroxyethylpiperazine), een ionisch zuur, exfoliërt het teveel aan melanine weg. Deze stof zit overigens ook in Kiehl’s Overnight Biological Peel.

Glansdeeltjes..

Andersen Liquid wordt door L’Oréal het steringrediënt van Youth Code genoemd. Wie via Google probeert te achterhalen uit welke chemische bestanddelen dit bestaat, komt helaas bedrogen uit. Wij vermoeden daarom ook dat ook dit een tradename van L’Oréal is. Het is een concentraat van glansdeeltjes en vulmiddelen, opgelost in een transparante olie. Eenmaal aangebracht op de huid vormen de glasdeeltjes een egaal, lichtreflecterend oppervlak hetgeen de huid een mooi glad en helder uiterlijk geeft. Maar waarom het nou zo genoemd is?  L’Oréal meldt ons dat na vier weken gebruik in zo’n 80 procent van de gevallen de huid enorm opknapte. De dagcrème kost € 19,99 en het serum kost € 23,99.

Lees hier ook nog een artikel van Monique over o.a. dit product.

Paula’s Choice Resist Retinol Serum

Paula Begoun ging voor haar nieuwe Paula’s Choice Resist Anti-Wrinkle Repair Retinol Serum aan de slag met het geweldige retinol – tot nu toe de enige stof waarvan wetenschappelijk is bewezen dat hij daadwerkelijk rimpels kan verminderen.  Retinol rocks! Bij BeautyJournaal denken wij dat deze stof weer helemaal terug van weggeweest is!

Shop dit product hier direct online!

Retinol + C + E

Begoun gebruikte voor dit serum een hoog gestabiliseerd, zeer actief retinol en combineerde dit met de antioxidanten vitamine C en E. Bij navraag wilde men ons helaas niet vertellen welk percentage retinol erin zitten en dat betreuren wij. Begoun staat immers zo bekend om haar openheid…

Er zit ook hydraterend squalaan in en anti-irriterende bestanddelen uit kamille, kelp en haver in. Het serum bevat geen kleur- en geurstoffen. Door de luchtige siliconentextuur is hij ook prima te gebruiken als primer. Het serum kost € 33,50 voor 30 ml. Je kunt het product hier direct bestellen.


Dr. Murad Complete Reform

Murad breidt zijn Age reform lijn uit met een nieuw product. Complete Reform is een crème die zowel als dag- en als nachtverzorging te gebruiken is. In het persbericht wordt uitgelegd dat het product de huid al na één behandeling met maar liefst 61 procent verstevigd. Daartoe bevat het product het Glyco Firming Complex, een formule die onder meer een carotenoïde mix bevat die schade van buitenaf, zoals door zonlicht en vervuiling, tegengaat. Carotenoïden zijn een grote groep (er zijn er 600 bekend) rode en gele kleurstoffen zijn die ook van nature in de huid voorkomen. Daarnaast zit er bètacaroteen in de formule, hetgeen lijntjes en rimpeltjes moet tegengaan. Astaxanthine is toegevoegd om vrije radicalen aan te pakken.  Dit geheel is dus door Murad het Glyco Firming Complex is genoemd.

Murad baseerde ook dit product op zijn beroemde en zeer werkzame Cellulair Water Principle, een systeem om de celhydratatie zo optimaal mogelijk te maken waardoor de huid gezond wordt en blijft.  Murad maakt goede producten en we kunnen er daarom van uitgaan dat ook deze nieuwe Complete Reform een goed en werkzaam product is. De crème kost € 81,-.

Bekijk hieronder nog eens het interview dat BeautyJournaal met dr. Murad had over zijn Cellular Water Principle:

[media id=149 width=620 height=350]

Lees ook:

Lees ook