Voor het in balans te krijgen en houden van je huid

08:27 - 05:04
luistertijd 08:27 - leestijd 05:04

Zo’n vijf jaar geleden kwam ik in Duitsland in aanraking met het merk Dermasence. Sindsdien ben ik verkocht aan de AHA Body en Face lotion voor mijn keratosis pilaris op mijn bovenarmen. Toen ik bij een bestelling wat samples van de Vitop Forte kreeg, was ik ook daar helemaal weg van. Dat vraagt om verdere verkenning van het merk. Ik test AHA effects plus C, BarrioPro en Solvina Med LSF 50+.

dermasence

Dermasence, het merk

Eerst iets over het merk. Dermasence is een Duits apothekersmerk dat sinds 2018 ook in Nederland verkrijgbaar is. Het merk telt circa 60 producten voor zowel gezicht, haar, als lichaam, allemaal effectieve producten met ingrediënten met bewezen werkzaamheid. Ze richten zich op de gevoelige huid, waarbij niet aan werkzaamheid ingeboet wordt. Gebruikte ingrediënten zijn onder andere AHA, urea, vitamine C en hyaluronzuur, aloë vera.

skincare textuur

De verpakking

De verpakking is functioneel en indien nodig luchtdicht verpakt in airtight tubes en pompflacons. Ik hoor wel eens dat een airtight pompsysteem het product veel duurder maakt. Dermasence laat zien dat dit niet nodig. Een tube Vitop Forte van 100 ml kost €20 en zit in een airtight tube. Je geeft een kleine draai aan het dopje, klik, knijpt eruit wat je nodig hebt, en draait de dop terug, klik, en de tube sluit weer.

Shop Dermasence hier online

 

dermasence tube

Codering

Een andere handigheid is de productcodering. Hierover schreef Corine al eens. Er zijn 3 coderingen: een kleurcode voor het huidtype, een symbool voor het gebruik en een code voor het vetgehalte. Zo kun je snel zien of een product geschikt voor je is. Slim!

dermasence

Shop Dermasence hier online

 

De producten

Maar nu de producten die ik getest heb, want uiteindelijk gaat het daarom. Doen ze wat ze beloven? Hoe zijn ze in het gebruik?

BarrioPro gezichtsemulsiebarriopro

Deze crème is geschikt voor alle huidtypes en herstelt de huidbarrière. Je kunt hem twee keer per dag of naar behoefte gebruiken. Ik had voor BarrioPro gekozen omdat mijn huid door retinol en AHA soms ook wat gevoelig kan zijn. Ik gebruik hem ’s avonds na mijn retinol serum.

De pomp doseert royaal, voorzichtigheid is geboden want een half pompje is genoeg voor mijn gezicht en hals. Als je een droge huid hebt kan ik me voorstellen dat je een heel pompje nodig hebt. De crème voelt niet vettig en is wat rijker dan de Vitop Forte. Ik masseer hem lekker in en hij trekt vervolgens goed in.

Shop Dermasence hier online

 

Parfumstoffen

Hoewel geparfumeerd, heeft BarrioPro geen opvallende geur. Hier zullen sommige mensen gaan stuiteren, waarom zit er parfum in een crème voor de gevoelige huid? Mij stoort dat niet. Ook het valt me op dat er wel parfum op de inci staat, maar ik zie geen geraniol of linalool. Dat zijn de irriterende parfumstoffen.

Wat zit er nog meer in? Goede vetstoffen, glycerine, diverse plantenextracten, een minimale hoeveelheid vitamine E, C en melkzuur (< 1%).

Ik vind het een prettige crème voor dagen dat mijn huid net iets meer nodig heeft, zoals afgelopen winter tijdens de sneeuwbuien en de hevige koude wind.

Shop Dermasence hier online

 

AHA effects plus Caha effect plus c

Dit product zette me op het verkeerde been. Ik dacht dat het een vitamine C serum was, verrijkt met AHA, maar dit is een 8% AHA crème waar vitamine C aan toegevoegd is. Als ik naar de inci kijk, staat ascorbinezuur op nummer 10, wat een concentratie van 1-4 % vitamine C kan zijn.

Glycolzuur staat op nummer 2, na water, en heeft een concentratie van 8%. Om ook het oplichtende effect van vitamine C te krijgen heb je een hogere dosering nodig, minimaal 15%. Maar een combinatie van bijvoorbeeld 8% AHA met 15% vitamine C kan natuurlijk veel irritatie geven. Vergeet niet dat vitamine C ook een zuur is! In deze concentratie werkt vitamine C vooral als anti-oxidant.

Shop Dermasence hier online

 

Nachtcrème

Als AHA effects plus C geen C serum is, wat is het dan wel? Het is een niet vette nachtcrème voor de normale, de vette en/of oudere huid. Ook deze crème zit in een luchtdichte verpakking en is licht geparfumeerd maar bevat geen geraniol of linalool. De crème heeft een gele kleur. Er zitten geen kleurstoffen in, dus de kleur komt echt van de ingrediënten. Behalve vitamine C zit er urea, glycerine, groen thee en diverse vocht-verzorgende bestanddelen. Urea, glycerine, groene thee werken verzachtend en verbeteren de verdraagzaamheid van AHA.

Niet mijn voorkeur

Hoewel het een prima product is, heeft het niet direct mijn voorkeur. Ik hou meer van een exfoliërende tonic zoals Pixi Glow tonic of Paula’s Choice 2% BHA liquid. Een tonic kan ik makkelijker met mijn andere verzorgingsproducten combineren zoals een vitamine C of A serum. Kortom, geen slecht product, maar het past gewoon niet zo goed in mijn routine. Maar als jij van eenvoud houdt en niet van layeren, dan zou je kunnen kijken of dit iets voor je is.

Shop Dermasence hier online

 

Solvinea Med LSF 50+solvinea med

Dit vind ik een erg prettige zonbescherming. Solvinea LSF 50+ bevat een combinatie van synthetische/chemische en fysische filters en biedt hierdoor een breed spectrum bescherming:

Ik masseer de crème lekker in. Hij gaat niet rullen. Sommige chemische filters kun je niet lekker inmasseren, die gaan dan rullen. In combinatie met een foundation doet dit product dat niet. Hij lijkt wat te glimmen, maar ik laat de crème rustig intrekken en hij glimt veel minder, geeft eerder een mooie glow. Als je wilt kun je afpoederen, ik vind dat niet nodig. Hij irriteert niet in mijn ogen. Er zijn zonnefilters die dat wel doen. Ook geeft hij geen witte waas (na inmasseren).

Shop Dermasence hier online

 

mooie huid

Gerti’s huid zonder (links) en met (rechts) poeder

Dagelijks gebruik

Ik vind dit een top product en gebruik hem elke dag. Hij is geschikt voor alle huidtypes met uitzondering van de droge huid. Heeft een PPD 28 (beschermingsgraad tegen UVA). De crème is ongeparfumeerd en zit in een royale tube van 150 ml.

Conclusie

Dermasence biedt een aantal goede producten die vooral gericht zijn om je huid in balans te krijgen en te houden. De producten vallen in het goedkopere segment, alleen de AHA effects plus C is wat prijziger. Binnen deze prijsklasse is de verpakking top met airtight tubes en flacons.

Shop Dermasence hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook