Waarom? Omdat alle producten gemaakt zijn op basis van mineralen, zeer huidverdraagzaam en veilig, en mooi!

13:36 - 08:09
luistertijd 13:36 - leestijd 08:09

Vandaag de dag is er bij drogist, apotheek, salon en kliniek een meer dan ruime keuze aan zonbescherming. En omdat je je huid uiteraard goed wilt beschermen tegen de schadelijke effecten van die zo geliefde zonnestralen, ga je alleen voor het beste van het beste. Maar welk merk kies je dan en waarom?

Ik sprak erover met Janet Claassen. Janet is huidtherapeut bij de Huidacademie in Veghel en daarnaast productexpert bij JC Imp, waar ze onder meer ZO Skin Health en het nieuwste Radio frequentie apparaat van EndyMed in haar portefeuille heeft. Ook weet Janet alles van Colorescience.

Janet Claassen

Als productexpert ondersteunt Janet salons en klinieken met raad en daad: “We maken er samen een succes van. Effectieve producten, zoals van Colorescience, zijn daarbij onmisbaar.”

Waarom kiezen voor minerale zonbescherming?

Wanneer ik Janet vraag waarom je minerale zonbescherming zou willen of moeten gebruiken, glimlacht ze. “Willen en moeten zijn twee verschillende aspecten, maar beide belangrijk. Allereerst willen… Je doet het voor jezelf. Je wilt je huid beschermen, niet afsluiten. Minerale zonnefilters, zoals zink- en titaniumoxide, kunnen dit als geen ander. Ze leggen een laagje op de huid en trekken niet in de huid. Chemische (ofwel synthetische, de lichtabsorberende) zonnefilters komen wel in de huid terecht, waardoor er meer kans op onzuiverheden is.”

colorescience bescherming

“Een huis zonder dak”

Dan het aspect van moeten. Janet vervolgt: “Tijdens mijn werkzaamheden als huidtherapeut gebruik ik vaak de metafoor van een huis zonder dak. Als je goede skin care gebruikt, maar geen goede minerale zonbescherming, dan bouw je een huis zonder dak. Je brengt mooie werkstoffen aan, maar doordat je huis geen dak heeft (lees: geen zonbescherming krijgt), ontstaat er alsnog schade door UV-straling, infraroodstraling, vervuiling en blauw licht. Mijn patiënten moeten van mij dan ook altijd een minerale zonbeschermer gebruiken tijdens een behandeltraject. Dat is de enige manier om optimale resultaten te bereiken.”

titanium oxide

Waarom Colorescience en geen ander mineraal merk? 

De vervolgvraag is misschien lastiger… want waarom kiezen voor Colorescience, als er zoveel prachtige minerale zonbeschermers te koop zijn? Janet hoeft niet lang na te denken over het antwoord: “Colorescience… de naam zegt het al. Het merk staat voor wetenschap, voor science. Het assortiment bestaat – naast minerale cosmetica – uit verschillende zonbeschermers met alle een eigen werking, voor verschillende gebruiksmomenten en huidbehoeften.

Wat alle producten van Colorescience gemeen hebben, is de wetenschappelijke onderbouwing en het feit dat de producten uit 100% minerale stoffen bestaan, die uitsluitend goed zijn voor de huid. Ze bevatten geen talk, alcohol, minerale olie, parabenen, sulfaten, ftalaten, parfum en geen kunstmatige kleurstoffen. De watertest is het bewijs.”

Zonbescherming met extra’s waardoor het mooi hybride wordt

Schadelijke werkstoffen zijn bij Colorescience uit den boze. Daarentegen tref je wel een flinke dosis huidverbeterende werkstoffen aan. Janet legt uit: “De zonbeschermers van Colorescience bevatten bijvoorbeeld ook peptiden, hydraterende en kalmerende bestanddelen. Sommige producten egaliseren je teint of gaan roodheid tegen. Zie het als zonbescherming en huidverbetering in één!”

finishing touch protocol

Finishing Touch Protocol

Maar er is meer… want naast zonbescherming en huidverbetering, zijn de producten van Colerescience ook uitermate geschikt om toe te passen na een behandeling. Colorescience noemt dit het Finishing Touch Protocol. Janet: “Dit protocol is speciaal ontwikkeld voor huidtherapeuten en dermatologen, zodat zij zich kunnen richten op het minimaliseren van ongemakken bij de patiënt en een goed herstel na een behandeling.

De producten in het Finishing Touch Protocol geven de patiënt meer vertrouwen, terwijl de net behandelde huid wordt beschermd. Bij de Huidacademie passen we dit protocol toe en we zien dat patiënten met meer zelfvertrouwen naar huis gaan.”

Janet toont me vervolgens een selectie van de verschillende zonbeschermers van Colorescience en legt me uit wat deze producten zo uniek maakt.

Voor de gezichtshuid: Sunforgettable Total Protection Face Shield SPF 50

Deze zonbescherming speciaal voor het gezicht met 12% zinkoxide is ontwikkeld met de nieuwe EnviroScreen™ technologie van Colorescience. Janet: “Dit is een exclusieve combinatie van actieve ingrediënten die een barrière opwerpen en de vorming van vrije radicalen en oxidatieve stress tegengaan.

Niacinamide herstelt de barrièrefunctie en normaliseert de talgproductie, Bisabolol kalmeert de huid. Phytomoist hydrateert en maakt de huid soepel. Wist je dat Phytomoist een viermaal beter vochtinbrengend vermogen heeft dan hyaluronzuur? Zo zie je dus dat het product veel meer bevat dan alleen zonbescherming.”

colorescience

In drie verschillende variantenface shield

Face Shield Glow is Janet haar favoriet: “Glow geeft een mooie parelmoer glans, zonder dat je gaat glimmen. Het resultaat ziet er gezond uit en staat prachtig onder make-up. Ik breng daarna bijvoorbeeld de Pressed Powder Foundation van Colorescience aan.

En mocht je nog minder glow willen, dan kan je dit product ook heel goed mengen met je eigen skin care product. Naast de glow heb je dan ook volledige bescherming van SPF50, die bovendien 40 minuten water- en zweetbestendig is.”

face shield

Voor de lichaamshuid: Sunforgettable Total Protection Body Shield SPF 50

Je zou dit product de body variant van de Face Shield kunnen noemen. Janet legt me het verschil uit: “Face Shield is 40 minuten waterbestendig, Body Shield 80 minuten. Daarnaast vind je in Face Shield een paar andere werkstoffen dan in Body Shield.

Daar waar Face Shield de hydraterende Phytomoist bevat, zit in Body Shield extra voedende Shea Butter. Dit heeft er mee te maken dat de lichaamshuid dikker is dan de gezichtshuid en dus andere werkstoffen nodig heeft.”

sunforgettable

Kleurloos en met een gezond bruin tintjebody shield

Zoals Face Shield in verschillende tinten verkrijgbaar is, zo is ook Body Shield verkrijgbaar in een kleurloze variant (Original) en een variant die direct een gezond bruin tintje aan de huid geeft (Bronze). Janet: “Afgelopen najaar had ik voor een event een jurkje aangetrokken.

Daaronder kwamen twee witte benen tevoorschijn. Mijn collega had toevallig Total Protection Body Shield in Bronze bij zich… dat was mijn redding. Het gaf meteen een mooie zongebruinde kleur aan mijn witte benen. Aan een klein beetje van het product heb je al genoeg voor je onderbenen. De kleur laat zich bovendien mooi in laagjes opbouwen.”

body shield

Wees wel voorzichtig met lichte stoffen

In tegenstelling tot traditionele zelfbruiners, wordt dit volledig minerale product niet door de huid opgenomen en kan het afgeven. Wees dus voorzichtig met lichte stoffen. Janet vult aan: “En voor een nog subtieler kleurtje meng je de Body Shield Bronze eerst met de Body Shield Original.”

Voor de sportieve huid: Sunforgettable Total Protection Sport Stick SPF 50

Deze Sport Stick is 80 minuten waterproof en daarmee heel geschikt voor buitensporters en watersporters, maar ook voor actieve kids en waterratten. Janet: “De stick glijdt moeiteloos over je huid en het is duidelijk zichtbaar waar deze aangebracht is. Dit maakt het makkelijk om het product daarna met je vingertoppen uit te smeren. Vervolgens past het product zich aan je huidskleur aan en zie je er niks meer van terug.”

colorescience sport stick

Sunforgettable Total Protection Sport Stick SPF 50 bevat onder meer EnviroScreen®-technologie, krachtige antioxidanten, kalmerende kamille extracten en jojoba esters voor verbetering van de vochthuishouding. Janet: “Het product is geliefd bij mannen, omdat het een no nonsense zonbeschermer is.

Daarnaast adviseer ik het ook aan mensen met melasma en hyperpigmentatie, omdat je door de dikke substantie in stickvorm precies kunt zien waar je het product al hebt aangebracht, zodat je geen plekje overslaat.”

Bestand tegen de zomerse hitte

Ken je dat probleem? Je bent de hele dag op een boot of terrasje te vinden, hebt je zonbeschermer in je tas zitten en nergens een koel plekje om je tas neer te zetten. Met Sunforgettable Total Protection Sport Stick SPF 50 is dat geen probleem. Janet: “De Sport Stick is bestand tegen de zomerse hitte. Hij kan dus gerust in je tas of zelfs in je auto blijven liggen. Het is daarbij mogelijk dat de stick van vorm verandert, maar dit doet niets af aan de werking.”

Voor lippen en wangen: Sunforgettable Total Protection Color Balm SPF 50

Nog zo’n slimme stick van Colorescience. Ditmaal minerale zonbescherming voor lippen en wangen, met bovendien een vrolijk kleurtje. In drie varianten:

color balm

Janet: “Blush is mijn favoriet. Het is een mooie zachte kleur. Daar houd ik van.”

colorescience color stick

Voor een lichtere dekking (zoals op je wangen) gebruik je de vingertoppen om de kleur lichtjes op je huid te deppen. Voor een vollere dekking (zoals op je lippen) breng je de Color Balm direct op de huid aan. Voor een diepere kleur kun je meerdere lagen aanbrengen. Of meng de tinten om een nieuwe look te creëren!

Voor de huid met roodheid: Colorescience All Calm Clinical Redness Corrector

Over deze alleskunner, die veel meer doet dan alleen beschermen tegen de zon, schreven we al eerder uitgebreid op BeautyJournaal. Lees het artikel hier nogmaals.

all calm

Janet: “All Calm is heel geschikt voor de huid met roodheid, zoals rosacea. Het corrigeert, kalmeert, beschermt en pakt roodheid aan. All Calm zit bomvol werkstoffen, maar Niacinamide wil ik graag uitlichten. Deze werkstof is onmisbaar voor de opbouw en het herstel van de huidbarrière. En het is juist deze huidbarrière die bij rosacea vaak is verstoord, wat voor ongemakken zorgt.”

… maar ook alleen voor de huid met roodheid

Janet vervolgt: “De formule van All Calm heeft een groene ondertoon. Groen is in de kleurencirkel de complementaire kleur van rood, waardoor het roodheid neutraliseert. Dit betekent wel dat je All Calm alleen kunt gebruiken wanneer er ook daadwerkelijk sprake is van roodheid in je gezicht, want anders krijg je door de groene ondertoon een bleke kleur.” Bekijk ook het filmpje.

Voor de huid met pigmentproblemen: Colorescience Even Up Clinical Pigment Perfector

Nog zo’n alleskunner, speciaal voor de huid met pigmentproblemen, zoals hyperpigmentatie en melasma. Even Up is al jaren mijn persoonlijke favoriet, omdat het mijn melasma onder controle weet te houden.

even up

Janet: “Even Up verheldert, corrigeert en beschermt. Het minerale zonnefilter ijzeroxide zorgt er bovendien voor dat Even Up een specifieke kleur heeft die verkleuringen op de huid meteen camoufleert. Het brightening complex pakt bruine vlekjes en verkleuringen op de langere termijn aan.”

Bekijk ook het filmpje:

Nooit meer rood of gevlekt de kliniek uit

Zowel All Calm als Even Up kunnen meteen na iedere behandeling in de salon of kliniek worden gebruikt. Janet: “Zolang de huid maar gesloten is. Zelfs bij een microneedling behandeling is dit al na een kwartiertje. Met deze producten hoef je als beauty professional je klant niet meer met een rood of gevlekt hoofd naar huis te sturen.”

Tip van Janet: Sunforgettable Brush-On Sunscreen voor extra bescherming

Alle door Janet in dit interview genoemde producten laten zich heel goed combineren met de Sunforgettable Brush-On Sunscreen van Colorescience. Een slimme zonbescherming in poederkwastformaat, voor extra bescherming of om je zonbescherming gedurende de dag bij te werken. En bovendien verkrijgbaar in meerdere tinten; we schreven er al eerder over en Janet geeft hem graag mee als tip.

Sunforgettable Brush-On

Janet: “Al sinds ik bij JC Imp werk, heb ik dit product standaard in mijn tas. “Daar komt ze weer aan met haar kwast,” hoor ik vaak. Mijn familie en vrienden weten inmiddels niet beter dan dit product écht bij mij hoort. Even poederen en je bent weer twee uur beschermd. Vooral overdag is dat prettig, want dan wil je je make-up niet verprutsen door er een vloeibare zonbeschermer overheen te smeren. Brush-On Sunscreen geeft een mooi kleurtje en gaat glim tegen. Onmisbaar.”

Meer weten over Colorescience?

Voor een gericht advies en producten die aansluiten bij jouw huidbehoefte, laat je je uiteraard adviseren door een Colorescience expert. Ben je beauty professional en wil je weten wat Colorescience kan betekenen voor jouw salon? Neem dan contact op met JC Imp B.V.

Lees ook