Primer, uv-beschermer en teintverhelderaar in-een

05:14 - 03:08
luistertijd 05:14 - leestijd 03:08

Colorescience Even Up Clinical Pigment Perfector

Het Amerikaanse merk Colorescience maakt make-up op basis van zuivere mineralen. Prachtig, en het is wat mij betreft nog veel te onbekend in ons land. Er is namelijk grote behoefte onder de huidgevoeligen aan zuivere minerale make-up.

Primer, zonbeschermer, huidtoon corrector

Gloednieuw in het assortiment is de Even Up, een multifunctionele crème in pompje die gebruikt kan worden als primer, als hoogwaardige zonbescherming met een foundationachtig tintje, en als huidtoon-corrector.

Schermafbeelding 2015-08-05 om 11.49.06Minerale filters

Omdat het hoogzomer was en ik dan weinig make-up draag gaf ik er de voorkeur aan om hem als anti-zonnebrandproduct te gebruiken. Ik ben namelijk dol op suncare met een kleurtje, zodat ik geen verfraaiende make-up meer hoef aan te brengen. Bovendien voel ik me zeer aangetrokken door minerale filters omdat deze het meest stabiel zijn en dus langdurig werken op de huid tegen uv-straling. De hoge factor 50, en tevens 40 minuten waterproef resistentie vind ik een meerwaarde.

Shop hier online

 

Romige gelcreme, goed in laten trekken

Het is een zeer romige gelcreme, verpakt in een luxe, degelijke luchtdichte pomp. Er komt zoveel uit 1 pompje dat je met minder toe kan, of je gebruikt het voor gezicht, hals en decolleté. Je moet het echt even de tijd geven om in te trekken. Hij is verkrijgbaar in 1 kleur, die bij aanbrengen roze-beige qua ondertoon is, maar goed versmelt met je huidtint. Hoe bruiner ik bijvoorbeeld zelf word, hoe geler mijn toon. De match blijft goed. Omdat hij zeer krachtig egaliseert,  kun je mogelijk de behoefte hebben om je gezicht toch nog even te shapen, als je bijvoorbeeld naar een afspraak gaat. Maar voor gewoon lekker buiten, lijkt dit me niet nodig. Je huid wordt mooi gematteerd, met een subtiele satijnachtige glow, en dit blijft ook, er ontstaat ook na uren geen glim.

Zeer watervast

Het product heb ik als zeer zeer watervast ervaren. Ik had op een dag mijn decolleté er dik mee ingesmeerd omdat ik naar het strand ging. Ik heb ’s avonds die huid wel drie keer moeten wassen voordat het eraf was (!). Het is een super betrouwbaar product tegen huidverbranding, echt geen verbranding na een paar uur in de zon. Eenmaal ben ik acht uur lang in de zon geweest, op een boot op het water, en heb ik een keer tussendoor mijn gezicht extra bijgesmeerd. Ook nu totaal geen roodheid, geen verbranding. Prachtig veilig product.

Goed egaliserendSchermafbeelding 2015-08-05 om 12.37.22

De egaliserende kwaliteiten vind ik ook erg goed: ideaal als je pigmentvlekken hebt op je huid. Ze worden echt goed gemaskeerd- althans, de mijne, zoals bijvoorbeeld in mijn hals.

Het complex

Het merk belooft ook een vermindering van pigmentvlekken met behulp van een complex dat Lumira wordt genoemd. Het bestaat uit de volgende stoffen:

Vital ET® (Disodium Lauriminodipropionate Tocopheryl Phosphates), een complex van tocopheryl fosfaten dat de huid verzacht en helpt om zichtbare roodheid te verminderen.

VENUCEANE™ (Thermus Thermophillus Ferment), een biotechnologisch opgewerkt ferment dat de huid wapent tegen luchtvervuilingsdeeltjes die neerslaan op de huid en de huidhydratatie verbetert. Ook beschermt het tegen de inwerking van infrarood-straling – heel belangrijk tegenwoordig.

Revinage (Bidens Pilosa Extract) een natuurlijke stof die krachtige anti-oxidant effecten heeft, de schade door vrije radicalen reduceert en de huidtextuur en kleur verbetert alsmede de zachtheid van de huid bevordert. Het wordt ook wel een biologisch retinol genoemd.

Unilucent PA 13 (Panthenyl Triacetate en Acetyl Rheum Rhaponticum Root Extract) een complex dat het antioxidant resveratrol bevat en rhapontin derivaten die de zichtbare pigmentvlekken minder zichtbaar maken en de huid een meer helder aanzien geven.

Ik heb overigens nog niet ontdekt dat pigmentvlekken bij mij ook afnamen, maar dan moet je het denk ik elke dag gedurende enkele maanden gebruiken.

Textuur met siliconen

De gelcreme smeert zeer goed uit. Let wel: er zitten ook siliconen in. Hoe dikker je hem aanbrengt, hoe plakkerig hij blijft, dat wel. Op mijn gezicht en decolleté vind ik dat geen probleem. Want als ik het dik aanbreng, heb ik daar ook een doel mee: absoluut geen roodheid door verbranding willen hebben. De plakkerigheid neem ik dan ook wat weg door er nog een poedertje overheen te leggen.

Schermafbeelding 2015-08-05 om 12.12.32

Aparte geur

De geur is een apart verhaal en ik kan hem maar moeilijk thuisbrengen. Het is chemisch, make-upperig en voor wie echt een heel goede neus heeft, kan in de verte iets chloorachtigs ruiken. (nee, er zit geen chloor in!). Ik moest eraan wennen, maar gek genoeg ben ik het heel lekker gaan vinden.

Het is ook veilig te gebruiken in combinatie met retinolhoudende producten, met zuren en na medisch cosmetische ingrepen.

Bekijk hier ook nog een filmpje erover:

 

 

Lees ook