Brands we love Colorescience/NuFACE/Zo Skin Health Geteste producten Gezicht Gezicht Make-up Make-up Pigmentvlekken Teint Zon Zon Special

Getest Colorescience Even Up Clinical Pigment Perfector

Redactie, Monique
Geschreven door Redactie, Monique

Primer, uv-beschermer en teintverhelderaar in-een

Colorescience Even Up Clinical Pigment Perfector

Het Amerikaanse merk Colorescience maakt make-up op basis van zuivere mineralen. Prachtig, en het is wat mij betreft nog veel te onbekend in ons land. Er is namelijk grote behoefte onder de huidgevoeligen aan zuivere minerale make-up.

Primer, zonbeschermer, huidtoon corrector

Gloednieuw in het assortiment is de Even Up, een multifunctionele crème in pompje die gebruikt kan worden als primer, als hoogwaardige zonbescherming met een foundationachtig tintje, en als huidtoon-corrector.

Schermafbeelding 2015-08-05 om 11.49.06Minerale filters

Omdat het hoogzomer was en ik dan weinig make-up draag gaf ik er de voorkeur aan om hem als anti-zonnebrandproduct te gebruiken. Ik ben namelijk dol op suncare met een kleurtje, zodat ik geen verfraaiende make-up meer hoef aan te brengen. Bovendien voel ik me zeer aangetrokken door minerale filters omdat deze het meest stabiel zijn en dus langdurig werken op de huid tegen uv-straling. De hoge factor 50, en tevens 40 minuten waterproef resistentie vind ik een meerwaarde.

SHOP hier online!

Romige gelcreme, goed in laten trekken

Het is een zeer romige gelcreme, verpakt in een luxe, degelijke luchtdichte pomp. Er komt zoveel uit 1 pompje dat je met minder toe kan, of je gebruikt het voor gezicht, hals en decolleté. Je moet het echt even de tijd geven om in te trekken. Hij is verkrijgbaar in 1 kleur, die bij aanbrengen roze-beige qua ondertoon is, maar goed versmelt met je huidtint. Hoe bruiner ik bijvoorbeeld zelf word, hoe geler mijn toon. De match blijft goed. Omdat hij zeer krachtig egaliseert,  kun je mogelijk de behoefte hebben om je gezicht toch nog even te shapen, als je bijvoorbeeld naar een afspraak gaat. Maar voor gewoon lekker buiten, lijkt dit me niet nodig. Je huid wordt mooi gematteerd, met een subtiele satijnachtige glow, en dit blijft ook, er ontstaat ook na uren geen glim.

Zeer watervast

Het product heb ik als zeer zeer watervast ervaren. Ik had op een dag mijn decolleté er dik mee ingesmeerd omdat ik naar het strand ging. Ik heb ’s avonds die huid wel drie keer moeten wassen voordat het eraf was (!). Het is een super betrouwbaar product tegen huidverbranding, echt geen verbranding na een paar uur in de zon. Eenmaal ben ik acht uur lang in de zon geweest, op een boot op het water, en heb ik een keer tussendoor mijn gezicht extra bijgesmeerd. Ook nu totaal geen roodheid, geen verbranding. Prachtig veilig product.

Goed egaliserendSchermafbeelding 2015-08-05 om 12.37.22

De egaliserende kwaliteiten vind ik ook erg goed: ideaal als je pigmentvlekken hebt op je huid. Ze worden echt goed gemaskeerd- althans, de mijne, zoals bijvoorbeeld in mijn hals.

SHOP hier online!

Het complex

Het merk belooft ook een vermindering van pigmentvlekken met behulp van een complex dat Lumira wordt genoemd. Het bestaat uit de volgende stoffen:

Vital ET® (Disodium Lauriminodipropionate Tocopheryl Phosphates), een complex van tocopheryl fosfaten dat de huid verzacht en helpt om zichtbare roodheid te verminderen.

VENUCEANE™ (Thermus Thermophillus Ferment), een biotechnologisch opgewerkt ferment dat de huid wapent tegen luchtvervuilingsdeeltjes die neerslaan op de huid en de huidhydratatie verbetert. Ook beschermt het tegen de inwerking van infrarood-straling – heel belangrijk tegenwoordig.

Revinage (Bidens Pilosa Extract) een natuurlijke stof die krachtige anti-oxidant effecten heeft, de schade door vrije radicalen reduceert en de huidtextuur en kleur verbetert alsmede de zachtheid van de huid bevordert. Het wordt ook wel een biologisch retinol genoemd.

Unilucent PA 13 (Panthenyl Triacetate en Acetyl Rheum Rhaponticum Root Extract) een complex dat het antioxidant resveratrol bevat en rhapontin derivaten die de zichtbare pigmentvlekken minder zichtbaar maken en de huid een meer helder aanzien geven.

Ik heb overigens nog niet ontdekt dat pigmentvlekken bij mij ook afnamen, maar dan moet je het denk ik elke dag gedurende enkele maanden gebruiken.

Textuur met siliconen

De gelcreme smeert zeer goed uit. Let wel: er zitten ook siliconen in. Hoe dikker je hem aanbrengt, hoe plakkerig hij blijft, dat wel. Op mijn gezicht en decolleté vind ik dat geen probleem. Want als ik het dik aanbreng, heb ik daar ook een doel mee: absoluut geen roodheid door verbranding willen hebben. De plakkerigheid neem ik dan ook wat weg door er nog een poedertje overheen te leggen.

Schermafbeelding 2015-08-05 om 12.12.32

Aparte geur

De geur is een apart verhaal en ik kan hem maar moeilijk thuisbrengen. Het is chemisch, make-upperig en voor wie echt een heel goede neus heeft, kan in de verte iets chloorachtigs ruiken. (nee, er zit geen chloor in!). Ik moest eraan wennen, maar gek genoeg ben ik het heel lekker gaan vinden.

Het is ook veilig te gebruiken in combinatie met retinolhoudende producten, met zuren en na medisch cosmetische ingrepen.

Bekijk hier ook nog een filmpje erover:

SHOP HIER ONLINE! Inhoud: 30 ml. Adviesprijs: € 139,95 Verkrijgbaar bij de exclusieve Colorescience locaties: klik hier.

Meer weten over dit onderwerp?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Beste shopdeal
 • Pluspunten
 • heeft een zachte kleur
 • versmelt mooi met je huidteint, tot huidtype 3
 • zeer zacht voor zelfs de meest gevoelige huid
 • zeer veilig tegen verbranden
 • mooi egaliserend
 • Minpunten
 • heeft een aparte aanwezige geur, moet je van houden
 • is kostbaar, maar wat mij betreft de investering waard

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

3 reacties

 • Ben het met je eens Joke, er zijn beter geprijsde producten met een vergelijkbaar resultaat. Ik zou dit ook geen minerale make up willen noemen, daarvoor zitten er te veel siliconen in. Ik ben overigens wel een fan van minerale filters en ga een zonnebescherming van Skinceuticals proberen, zuiver mineraal filter, spf 50!

 • Klinkt heel goed, maar voor ik 140 euro uit ga geven voor 30 ml zonnebrand/foundation moet er toch echt wel heel wat gebeuren hoor 🙁

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.