Met afneembare, uitwasbare kwast en met ingebouwde ‘flow indicator’

09:11 - 05:30
luistertijd 09:11 - leestijd 05:30

Veel zonliefhebbers hebben een haat-liefde verhouding met traditionele zonbeschermingsproducten in crèmeformules. Je kent het vast wel… vettige formules die een wit waasje op je huid achterlaten. Of erger nog: gele vlekken in kleding veroorzaken. Overstappen op een zonbeschermer in poedervorm lijkt dan een voor de hand liggende keuze. Maar ook deze zonnepoeders zijn er in vele soorten en maten, met soms nadelige ‘side effects’.

Zonnepoeders kunnen je huid uitdrogen en bevatten in veel gevallen ingrediënten die minder goed zijn voor je huid, zoals talkpoeder. BeautyJournaal stond daar al eerder uitgebreid bij stil in deze publicatie over de watertest, een methode om goede zonnepoeders van de minder goede varianten te onderscheiden.

Dan zijn er nog die akelige kwasten

Een veel gehoorde klacht over zonnepoeders is ook dat de kwasten van slechte kwaliteit zijn en makkelijk verharen. Ook zijn de kwastharen vaak te stug, waardoor ze vooral een gevoelige huid extra irriteren. Heb je bijvoorbeeld last van rosacea, dan is het je vast wel eens opgevallen hoe een stugge kwast je rosacea tijdelijk kan verergeren.

Met altijd teveel of juist te weinig poeder

En nog een punt van aandacht… Veel zonnepoeders doseren zo lastig. Soms heb je het idee dat er helemaal geen poeder uit de kwast komt (en maak je je zorgen of je wel voldoende poeder hebt aangebracht om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon). Juist als je dan nog even een keer extra goed schudt, komt er plots een flinke poederwolk uit de kwast. Met een ‘cakey’ resultaat tot gevolg.

De meeste zonnepoeders bevatten geen bescherming tegen blauw licht

We komen steeds meer te weten over bescherming tegen de verschillende soorten straling en licht van de zon. Waar zonbeschermingsproducten vroeger uitsluitend tegen UV-straling beschermden, zie je vandaag de dag steeds meer producten die ook beschermen tegen infraroodstraling en blauw licht.

Bescherming tegen blauw licht was tot voor kort niet te formuleren in zonnepoeders, maar alleen in crèmeformules. Met de nadruk op ‘tot voor kort’, want ZO Skin Health en Colorescience hebben hier verandering in gebracht.

broad spectrum spf30

Marktonderzoek toont aan: consumenten stellen hoge eisen aan de formule

Uit marktonderzoek blijkt dat consumenten tegenwoordig meer willen dan alleen zonbescherming van een zonnepoeder. De nieuwe ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30 beschermt je huid dan ook tegen de zon (inclusief blauw licht!), in combinatie met een subtiel vleugje kleurpigmenten en lichtreflecterende mineralen.

Het zonnepoeder van ZO Skin Health laat ‘glim’ verdwijnen door talg te absorberen, maar geeft door de pigmenten en mineralen wel een gezonde en zomerse ‘glow’ aan je huid. Dit in tegenstelling tot veel andere zonnepoeders, die je huid volledig matteren.

Key ingredients

De belangrijkste ingrediënten in ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30 zijn:

zo skin kwast

Ultrazachte kwastharen

De dichte, ultrazachte kwastharen van ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30 zorgen ervoor dat je het poeder soepel en gelijkmatig kunt aanbrengen. Zo weet je zeker dat je huid overal evengoed beschermd is. De kwastharen zijn speciaal ontwikkeld om loslaten en afbreken van haren tegen te gaan. Ook fijn… de kwastharen zijn vegan en cruelty free.

doseersysteem

Met ingebouwde ‘flow indicator’ en uitwasbaar

Uniek aan de kwast is bovendien dat je de hoeveelheid poeder die uit de kwast komt zelf kunt doseren met behulp van de ‘flow indicator’. Dit doe je door onderaan de applicator te draaien. Helemaal naar rechts geeft een maximale poederstroom, naar links minimaal.

Nog zo’n unieke eigenschap van deze applicator is dat je de kwast kunt reinigen, zodat je zonnepoeder geen broedplaats van bacteriën wordt. Je doet dit door de kwast los te trekken van de rest van de applicator. Deze zit namelijk vast met een magneet. Op deze manier reinig je uitsluitend de kwastharen en loop je geen risico dat er water in het poederreservoir terecht komt.

sunscreen powder

Hoe gebruik je ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30?

Bij het allereerste gebruik plaats je het poederreservoir onderin de applicator en draai je de ‘flow indicator’ vervolgens helemaal naar rechts, totdat je een klik hoort. Maak vervolgens draaiende bewegingen met de kwast over je hand, totdat je poeder ziet verschijnen. Je kunt daarna de ‘flow indicator’ op de door jou gewenste hoeveelheid zonnepoeder zetten.

Breng het zonnepoeder vóór blootstelling aan de zon aan en herhaal iedere twee uur. Je kunt ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30 gewoon over je make-up, zoals foundation, aanbrengen. Bekijk ook de volgende how-to video.

 

https://www.instagram.com/tv/CBnmfikHWOj/?utm_source=ig_web_copy_link

Verkrijgbaar in drie universele tinten: light, medium en deeppoederkleuren

Je kunt natuurlijk de tint uitkiezen die het beste bij je huidskleur past, maar je kunt ook spelen met verschillende tinten.

Hoewel het zonnepoeder niet bedoeld is als foundation (en geen volledige dekking geeft), kan je de dekking van het zonnepoeder wel mooi opbouwen, zonder dat het eindresultaat ‘cakey’ wordt.

Let op: niet waterbestendig!

Omdat ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30 niet waterbestendig is, is het raadzaam om na zwemmen of transpireren het product opnieuw aan te brengen of het te combineren met een ander (waterbestendig) zonbeschermingsproduct van ZO, bijvoorbeeld Daily Sheer Broad-Spectrum SPF 50.

Verschillende opties voor verschillende huidbehoeften

ZO Skin Health biedt verschillende zonbeschermingsopties voor verschillende huidbehoeften. Deze producten laten zich perfect combineren met ZO Skin Health Sunscreen + Powder Broad-Spectrum SPF 30.

Uiteraard biedt elke zonbeschermer van ZO Skin Health maximale bescherming. Schade door UVA- en UVB-straling, HEV (High Energy Visible, violet en blauw licht) en Infrarood, plus schade door luchtverontreiniging worden allemaal tegengegaan! We zetten de zonbeschermers hier voor je op een rij.

sunsreen powder

Anti-aging met een tintje: Sunscreen + Primer Broad-Spectrum SPF 30

De multifunctionele Sunscreen + Primer Broad-Spectrum SPF 30 product bevat een mineraal zonnefilter met verstevigende peptiden voor minder zichtbare fijne lijntjes en een ingebouwde primer voor een zijdematte huid.

sunscreen primer

Slimme kleurbolletjes die versmelten met de huid: Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50

Smart Tone Broad-Spectrum SPF 50 bevat een chemisch filter en kleurbolletjes die versmelten met de huid en naadloos aansluiten op de meeste huidtonen. Da’s pas smart. Voor een gelijkmatige, gebronsde glans.

zo skin smart tone

Transparant en waterbestendig: Daily Sheer Broad-Spectrum SPF 50

Daily Sheer Broad-Spectrum SPF 50 is kleurloos en beschermt 80 minuten lang tegen water en transpiratie. Perfect dus voor (sportieve) outdoor activiteiten.

Voor de behandelde en gevoelige huid: Broad Spectrum Sunscreen SPF 50

Broad Spectrum SPF 50 is ideaal voor zonbescherming na behandelingen en bij een (acne-) gevoelige huid. Dit product met minerale zonnefilters bevat onder meer beta-glucaan voor een zachte huid en minimale irritatie.

broad spectrum

Over ZO Skin Health

ZO Skin Health heeft een compleet scala aan geavanceerde huidverzorgingsprotocollen en -producten ontwikkeld, waaronder therapeutische behandelingsprotocollen, uiterst effectieve producten en oplossingen voor dagelijkse huidverzorging, voor het verkrijgen en vasthouden van een gezonde huid. Op basis van de meest recente wetenschappelijke inzichten in huidtherapie maken deze producten en protocollen het huidtherapeuten mogelijk hun klanten een doorlopend gezonde huid te bieden, ongeacht huidtype, geslacht of leeftijd.

Voor een gericht advies en producten die aansluiten bij jouw huidbehoefte, laat je je uiteraard adviseren door een ZO Skin Health expert. Ben je beauty professional en wil je weten wat ZO Skin Health kan betekenen voor jouw salon? Neem dan contact op met JC Imp B.V

 

Lees ook