Endymed is de meest geavanceerde methode voor huidverstrakking van gezicht en lichaam

09:49 - 05:53
luistertijd 09:49 - leestijd 05:53

Endymed 3DEEP

Odile is begin vijftig en heel tevreden met zichzelf en met haar leven. Op deze leeftijd worden tekenen van veroudering echt zichtbaar en hoewel ze trouw eens in de zes weken naar haar schoonheidsspecialiste gaat, vroeg ze zich toch af of ze meer kon doen aan de rimpelvorming op haar wangen.

Odile en Monique bij JC Imp voor Endymed

BeautyJournaal’s Monique maakt een video van Odile’s behandeling met EndyMed bij De HuidAcadmie in Veghel

Odile heeft bij De HuidAcademie in Veghel een behandeling ondergaan met de speciale 3DEEP gefractioneerde radiofrequentie techniek van EndyMed.  In de video zie je hoe dat gaat. Na de video leggen we ook meer uit over de 3DEEP techniek en vertelt ze hoe haar huid in de eerste week na behandeling aanvoelde.

Wat is Radiofrequentie en hoe werkt dat bij EndyMed?

Radiofrequentie is onderdeel van het elektromagnetisch veld en heeft een zeer lage frequentie. Door de huid te behandelen met radiofrequentie gaan de cellen in de huid trillen, omdat de huid van nature weerstand geeft. Er ontstaat vervolgens een kleine schade aan de collageenbundels. Je zal direct een verstrakkend gevoel ervaren.

uitgebreid consult met huidtherapeute Janet Claassen

Odile krijgt een uitgebreid consult met huidtherapeute Janet Claassen

Huid van binnenuit verhitten

De warmte en kleine wondjes die in de huid zijn ontstaan, zullen later voor nieuwe collageen aanmaak zorgen. Het doel is dus om de huid van binnen zo te verhitten dat de fibroblasten een prikkel krijgen tot aanmaak van nieuw collageen.

Dieper in de huid dan andere technieken

Nu zijn er meer methoden die gebruik maken van radiorequente techniek. Meestal is dat bipolaire of multipolaire techniek. EndyMed maakt met haar 3DEEP technologie  gebruik van een techniek om dieper, daadwerkelijk tot in de dermis, te gaan. Terwijl de eerste twee technieken vooral oppervlakkig werken, waardoor actief koelen vaak noodzakelijk is.  Bovendien maakt EndyMed gebruik van radiofrequentie gecombineerd met microneedling, micro-ablatie of vacuüm technieken.

endymed

Met Endymed kunnen diverse anti-aging behandelingen worden uitgevoerd

Wat kan EndyMed allemaal doen?

 EndyMed is geschikt voor huidverstrakking, littekenbehandeling, verbetering van de huidstructuur en voor bodycontouring.

Odile kreeg de FSR-behandeling van EndyMed. Dit is fractionele micro-ablatie in combinatie met radiofrequentie. De ablatie zorgt hierbij voor het heel voorzichtig verwijderen van een flinterdun laagje van bovenste huidlaag, waardoor een nieuwe laag van een gezondere en beter uitziende huid zichtbaar wordt.

Odile kreeg de FSR-methode, een van de zeven behandelingsmogelijkheden  van EndyMed

Endymed

Huidtherapeute Janet Claassen behandelt Odile’s huid met fractionele micro-ablatie in combinatie met radiofrequentie van Endymed

Endymed is een behandelplatform dat gebruikt maakt van zeven verschillende handstukken – van super intensief tot behandeling van deelgebiedjes en bodycontouring. Lees er hier meer over.

Algemene huidverbetering

Zoals gezegd kreeg Odile de FSR-behandeling. Hij wordt ingezet voor algemene huidverbetering, lichte pigmentatie en bij acne-littekens. De downtime van deze behandeling is 5-7 dagen. De eerste dagen kan er wat roodheid zichtbaar blijven, en er ontstaan minuscuul kleine korstjes. Die zie je bijna niet, maar je voelt ze wel. De huid voelt wat ruwig aan.

De dagen erna

De huid kan er de eerste dagen ook wat donkerder uitzien. Met één behandeling zie je al resultaat, maar het optimale resultaat wordt bereikt met minimaal 3 behandelingen. Omdat de behandeling niet geheel pijnloos is, wordt er voor de behandeling op de huid een verdovende crème aangebracht.

Odile's huid net na de behandeling

Odile’s huid net na de behandeling

Hoe heeft Odile haar eerste behandeling ervaren? De eerste dag…

‘Het was spannend en leuk tegelijk. De behandeling viel reuze mee, mede door de verdoving en de goede begeleiding van huidtherapeute Janet Claassen van De HuidAcademie. Eerst voelde de huid aan als een flink zonverbrande huid. Nu is het avond en voel ik bijna niks meer.-:)

Als een beetje zonverbrand….

Ik vond de ontvangst ook helemaal top. De HuidAcademie is een mooie locatie, er hangt een fijne ongedwongen sfeer en een uitstekende begeleiding en uitleg door huidtherapeute Janet Claassen.

Met een rustig gecamoufleerde huid de deur uit

Wat ik ook heel fijn vond was dat ik niet met een rood gezicht De HuidAcademie hoefde te verlaten. De roodheid werd gecamoufleerd met Colorescience minerale make-up. Super producten!

calm clinical colorescience

Dit product kalmeert de geprikkelde huid onmiddellijk en laat roodheid afnemen

Eerst werd Colorescience All Calm Clinical Redness Corrector SPF 50 aangebracht. Mijn huid werd direct rustig en de lichtgroenige tint zorgde ervoor dat je de roodheid niet meer zag. Daarover heen kwam Colorescience Natural Finish Pressed Foundation SPF .

Minerale make-up van Colorescience

colorescience minerale makeup na een endymed behandeling

Odile’s huid wordt lekker opgefrist na de EndyMed behandeling met de zuivere minerale make-up van Colorescience

Daarna werd mijn teint nog verder mooi bijgewerkt  op een natuurlijke manier met de Colorescience Mineral Corrector Palette SPF 20 en de Colorescience Lipshine SPF 35 kleur rose . Mijn ogen en wenkbrauwen kregen accent met de Colorescience Mineral Eye & Brow Palette . Wat zag het er direct weer mooier uit. Zo kon ik De HuidAcademie wel verlaten!

Hoe ervaarde Odile haar huid na een week?

‘Ik zou een heel fijne vervelling ervaren, en dat klopt. Ik heb mijn huid nog een dag gecamoufleerd met de minerale make-up van Colorescience. Daarna was dit niet meer nodig. Als je heel dicht op mijn huid stond, zag je wel wat, maar anders niet. Ik werk in een winkel, en dat ging prima. Alleen als mensen er iets over vroegen, dan vertelde ik over de EndyMed-behandeling die ik heb gekregen.

Droge huid, viermaal daags hydrateren

zo skin health

De warmte was na een dag weggetrokken uit mijn huid. Mijn huid bleef de dagen erna wel erg trekkerig en droog, maar hier was ik van op de hoogte. Er was geadviseerd om viermaal daags met de Hydrating Cream van ZO Skin Health te smeren. Deze crème zorgt voor kalmering en een sneller herstel van de huid.

Blozend en fris

Mijn huid zag er na zeven dagen blozend en fris uit, alsof ik een hele goede peeling had gehad. De rimpeltjes zijn nog niet weg,  maar die zullen ook nooit helemaal weg gaan. Het duurt ongeveer drie maanden voordat er nieuw collageen is gevormd. Het is een langzaam maar voortdurend vernieuwingsproces. Ik ben zo benieuwd!

Endymed met odile

Na afloop van de EndyMed behandeling en een fris make-upje van Marie-Louise Billekens met Colorescience kan Odile weer naar huis

Wat is het verschil tussen de monopolaire, bipolaire, multipolaire en 3DEEP techniek en met laser/IPL?

radiofrequentie in verschillende sterkten

Het voordeel van radiofrequente (RF) energie is dat het veel dieper de huid in kan dringen dan lichtgolven zoals laser en IPL. Daarbij ben je ook altijd afhankelijk van een zg. Chromofoor, een kleurdrager of wel pigment. RF is als het ware kleurenblind, waardoor het geschikt is voor alle huidtypen.

Door de dermis tot 52-55 graden Celsius te verwarmen, vindt er een onmiddellijke verandering plaats in de structuur van collageen en vervolgens wordt de fibroblast gestimuleerd tot proliferatie en synthese van nieuw collageen. Als de temperatuur van de huid aan de buitenkant 40-42 graden Celsius is geworden, is in de dermis ook de juiste temperatuur bereikt.

Monopolair

Bij monopolaire RF wordt er gebruik gemaakt van één RF-elektrode en een aardeplaat. De geleiding gaat hierbij door het lichaam, waardoor de RF diep kan penetreren. De RF-energie wordt bij deze techniek ongecontroleerd verspreid, het gaat dus alle kanten op. Ook is er flinke koeling noodzakelijk om verbranding van de huid te voorkomen.

Bipolair

Bij bipolaire radiofrequente worden twee elektroden gebruikt die op de huid worden geplaatst worden, waartussen energie stroomt. De penetratie van de energie is oppervlakkig omdat de energie altijd de kortste weg zal zoeken tussen de twee elektroden.

Multipolair

Bij multipolaire RF zijn meer dan twee elektroden aanwezig, maar er wordt maar één generator gebruikt. Hierdoor wordt er steeds de kortste weg gezocht tussen de elektroden, waardoor deze techniek vergelijkbaar is met bipolaire RF. Bij deze techniek is geen koeling nodig omdat de energie wordt verdeeld tussen twee of meer ontvangende elektroden.

endymed

Met Endymed kunnen diverse anti-aging behandelingen worden uitgevoerd

3DEEP

De 3DEEP™ techniek maakt gebruikt van zes elektroden met elk een eigen generator en manipuleert de wisselwerking tussen deze RF-elektroden zodanig dat het gewenste driedimensionale thermische patroon in het doelgebied wordt bereikt. Aangrenzende elektroden, aan beide kanten van de behandelkop, bezitten identieke polariteiten waardoor er geen stroom ontstaat tussen deze elektroden en de energie dieper in de huid kan worden afgegeven. Hierdoor wordt ook de energie in de epidermis geminimaliseerd, waardoor actieve koeling niet nodig is.

Lees ook