Met de Sunforgettable Brush-on Sunscreen in het bijzonder!

09:06 - 05:27
luistertijd 09:06 - leestijd 05:27

We hebben allemaal onze huid wel eens verbrand. In mijn kindertijd smeerde mijn moeder mijn huid alleen op vakantie in met zonnebrand. En dan ook slechts eenmaal per dag, in de ochtend. Een verbrande rug met witte badpakstrepen hoorde dan ook bij de zomervakantie. Dertig jaar geleden wisten we simpelweg niet beter.

Als je een verbrande huid onder de microscoop zou bekijken en verder kijkt dan de oppervlakkige roodheid, dan zou je vooral beschadigde huidcellen en bloedvaten zien. De echte huidschade gaat dus een stuk dieper dan je wellicht denkt. Wanneer je je huid regelmatig laat verbranden, resulteert dit in een verkleurde, leerachtige huid die snel blauwe plekken oploopt.

colorescience

Zonbescherming is een must, maar hoe vind je het juiste product?

Waar we jarenlang onwetend zijn geweest over de schadelijke effecten van de zon, weten we vandaag de dag gelukkig beter. Zonbescherming is een must. Of je nu in de zomer een dagje naar het strand gaat, of in de winter tussen huis en kantoor heen en weer reist. De zon is er altijd.

Het resultaat van dit voortschrijdende inzicht op zonbeschermingsgebied is dat de schappen van de drogist en parfumerie vol staan met de meest uiteenlopende producten. Maar hoe vind je met zoveel aanbod het voor jou geschikte product? Ik sprak erover met Colorescience Product Expert Anouk de Groot. In dit artikel lees je het interview.

Anouk

Product Expert Anouk de Groot

Vroeger beschermde zonnebrand alleen tegen UVB. Tegenwoordig komen daar ook UVA, infrarood en blauw licht bij. Is dat allemaal écht nodig? Of is het slimme marketing van fabrikanten?

“UVB-straling zorgt ervoor dat je huid na enige tijd buiten verkleurt. Dat kan het begeerde bruine kleurtje zijn, maar ook de gevreesde roodverbrande kleur. Om deze reden beschermde zonnebrand vroeger vooral tegen UVB.

Tegenwoordig weten we dat niet alleen UVB huidschade veroorzaakt. Blootstelling aan UVA-straling kan leiden tot DNA-beschadiging in de huidcellen, met vroegtijdige huidveroudering en uiteindelijk huidkanker tot gevolg. Maar er is meer dan alleen UV-straling om rekening mee te houden…

High Energy Visible (HEV) licht, ook wel blauw licht genoemd, vind je bij LED-verlichting, computerschermen en smart devices, zoals je iPhone en iPad. Omdat we tegenwoordig meer en meer met deze apparaten werken, wordt onze huid steeds vaker blootgesteld aan blauw licht. Tot slot leidt teveel en ongecontroleerde blootstelling van de huid aan infraroodstraling ook tot huidschade.

colorescience

Kortom: een goede zonbescherming biedt bescherming tegen het volledige lichtspectrum.”

Naast UVA en UVB is er ook nog UVC. Hoe zit het daar mee?

“UVC-straling wordt volledig tegengehouden door de atmosfeer. Het kan je huid niet bereiken en dus ook geen beschadiging veroorzaken. Dit is een type straling waar je je geen zorgen over hoeft te make”

uva en uvb

Je ziet steeds meer producten die niet alleen beschermen tegen de zon, maar ook tegen luchtverontreiniging. Is dat echt nodig?

“Jazeker. Luchtverontreiniging breekt het collageen in je huid af, verzwakt de huidbarrière, veroorzaakt ontstekingen en leidt tot een minder elastische huid. Je huid beschermen tegen luchtverontreiniging is dus net zo belangrijk als je huid  beschermen tegen de zon.”

Wat is je favoriete zonbeschermingsproduct?

“Dat is zonder twijfel de Sunforgettable Brush-on Sunscreen SPF 50 van Colorescience. De minerale poeder met SPF 50 en breedspectrum zonbescherming gebruik je zonder make-up, maar kan ook makkelijk over je make-up aangebracht worden. Het is verkrijgbaar in verschillende tinten van light tot deep, in een eenvoudige, on-the-go applicator. Ik adviseer altijd om elke twee uur je zonbescherming bij te werken.”

coloscience

 

Wat maakt Sunforgettable Brush-on Sunscreen SPF 50 zo bijzonder?

“Dat zijn allereerst de werkstoffen. Zink oxide en titanium dioxide zijn effectieve minerale zonnefilters, die UV-straling en blauw licht weerkaatsen zodat het niet in de huid terecht komt. Vitachelox is een krachtig trio van antioxidanten dat uit groene thee en extracten van druivenpit en eikenhout.

Het beschermt de huid tegen vrije radicalen en luchtverontreiniging. En naast dit trio is er ook nog Infraguard. Dit is een combinatie van tannine en zonnebloemkiemen die de huid beschermt tegen infraroodstraling.”

Doet Sunforgettable Brush-on Sunscreen SPF 50 nog meer dan alleen beschermen?

“Ja. Naast huidbeschermers bevat de Sunforgettable Brush-on Sunscreen SPF 50 ook hyaluronzuur, een krachtige huidbevochtiger die van nature voorkomt in planten, maar ook in je huid. Hyaluronzuur hydrateert de huid en zorgt voor vermindering van droogtelijntjes.”

colorescience

 

Minerale zonnepoeders zien er voor het blote oog allemaal hetzelfde uit. Toch zijn er grote verschillen van merk tot merk. Kan je dat uitleggen?

“Er bestaat inderdaad het nodige kwaliteitsverschil. Daarbij gaat het vooral om het onderscheid tussen zuivere, 100% pure minerale make-up en minerale make-up met toevoegingen, die minder goed zijn voor de huid. Denk daarbij aan toevoegingen als talk, minerale oliën, siliconen en andere ingrediënten om het product structuur te geven, geurstoffen, niet minerale kleurstoffen en soms alcohol. Bij Colorescience gebruiken we de watertest om dit uit te leggen. Bekijk het volgende filmpje maar eens.”

Sunforgettable Brush-on Sunscreen SPF 50 is 80 minuten waterbestendig. Hoe meten jullie dat eigenlijk?

“We volgende richtlijnen van de Amerikaanse FDA voor het meten van de waterbestendigheid van een product. Hierbij gebruiken we een testpanel van 10 personen die het product aanbrengen op hun huid en daarna in een whirlpool gaan zitten. In de whirlpool is het water continu in beweging, om zwemmen te simuleren.

Iedere 20 minuten gaat het panel even uit de whirlpool en meten we de hoeveelheid zonbescherming op de huid. Als het panel na 4 rondjes van 20 minuten in de whirlpool nog steeds een hoeveelheid product op de huid draagt dat correspondeert met SPF 50, dan kunnen we stellen dat een product 80 minuten waterbestendig is.”

Hoeveel product moet je aanbrengen om zeker te weten dat je SPF 50 op je huid hebt? Ik kan me zo voorstellen dat een dun laagje niet voldoende is…

“Als je het product aanbrengt, zoals bedoeld, dan bereik je met twee laagjes poeder de gewenste zonbescherming. In het volgende filmpje, zie je hoe je Sunforgettable Brush-on Sunscreen SPF 50 aanbrengt.”

Heb je tips voor het kiezen van de juiste kleur?

“Sunforgettable Brush-on Sunscreen SPF 50 is verkrijgbaar in vier kleuren: fair, medium, tan en deep. We weten uit ervaring dat zo’n 80% van de gebruikers kiest voor de kleur medium.

huidskleur

huidtinten

Het is uiteraard raadzaam om je te laten adviseren door een Colorescience expert voor de juiste kleur en de kleur eerst even uit te testen. Het zonnepoeder is in de verpakking namelijk lichter dan na het aanbrengen op de huid. Dit komt doordat de minerale deeltjes ingekapseld zijn. Bij contact met de huid breekt de inkapseling en wordt de kleur iets donkerder door je huidflora en de interactie met het ijzeroxide in de formule.”

colorescience

 

De verpakking heeft een ‘ingebouwde’ kwast. Super handig natuurlijk, maar is dat wel hygiënisch?

“Goede vraag. Daar hebben onze productontwikkelaars ook aan gedacht. Om deze reden zijn de haren van de kwast voorzien van een speciale coating, die de groei van bacteriën en schimmels tegengaat. Zo krijgen ze simpelweg geen kans om zich te nestelen in je kwast. Wil je de brush toch een keer schoonmaken, dan hebben we speciale doekjes: Colorescience Brush Cleaning Wipes.”

brush cleaning wipes

Heb je tot slot nog zonnetips voor de lezers van BeautyJournaal?

“Voor zonbescherming geldt het credo: better safe than sorry. Kies altijd hoogwaardige producten, zoals Sunforgettable Brush-on Sunscreen SPF 50, en breng deze regelmatig (het liefst elke twee uur) opnieuw aan. Zomer en winter.

Wil je kennismaken met onze producten? Dan is Colorescience Sunprotection Duo perfect voor jou. Dit vakantieduo is voorzien van onze mini Sunforgettable Brush-On Sunscreen SPF 50 en een mini Lip Shine SPF 35, in een exclusieve dieprode kleur.”

Meer weten over Colorescience?

Voor een gericht advies en producten die aansluiten bij jouw huidbehoefte, laat je je uiteraard adviseren door een Colorescience expert. Ben je beauty professional en wil je weten wat Colorescience kan betekenen voor jouw salon? Neem dan contact op met JC Imp B.V.

Dit artikel is onderdeel van het Brands We Love dossier van Colorescience  op BeautyJournaal.

Lees ook