Maskeer hangende mondhoekjes en geef je lippen opnieuw vorm!

06:47 - 04:04
luistertijd 06:47 - leestijd 04:04

Eerder schreven we op BeautyJournaal over het draagbaar maken van donkere lipstick, vandaag delen we iets soortgelijks met je. Dit artikel staat geheel in het teken van het creëren van happy lips, met welke kleur je ook aan de slag gaat. Make-up artist Lisa Eldridge geeft in haar nieuwste make-up tutorial antwoord op een veelgestelde vraag: ”Ik zou graag lippenstift willen dragen, maar ik heb het gevoel dat het mijn hangende, downturned lippen benadrukt. Wat kan ik doen?”. Lees snel verder!

happy lips tips

Hangende mondhoeken

Je zit goed in je vel en je bent blij vandaag, dus kies je ervoor om een mooie lipstick op te doen. Dat geeft een krachtig gevoel, toch? Maar hoe blij zie je er nog uit als de lipstick je hangende mondhoeken benadrukt. We krijgen een ietwat ’trieste’ uitstraling, terwijl we ons juist heel goed voelen. Dit wil je voorkomen en daar kan Lisa Eldridge ons gelukkig bij helpen. Op haar YouTube-kanaal deelt zij handige tips voor happy lips. Bekijk hieronder de volledige video:

Hangende mondhoeken kunnen genetisch bepaald zijn of door de zwaartekracht worden veroorzaakt. De uiteindes van je lippen hangen dan wat naar beneden. Als je die lijnen met een lipliner of een lipstick volgt, dan is de kans groot dat je niet het gewenste happy resultaat krijgt. Gelukkig zijn hier wat handige trucjes voor.

Don’ts met lipliner

Normaal volg je met een lipliner de precieze randjes van je lippen. Dat wil je in dit geval niet doen. Start dus niet bij de uiterste puntjes om vervolgens van hoek tot hoek te werken. Je accentueert hier alleen maar de hangende vorm van je lippen mee. Wanneer je je bovenlip ook nog eens vanuit de hoeken rond en vol omlijnt, zul je merken dat dit niets positiefs bijdraagt aan een mooie lipvorm. Op de bovenstaande foto kun je het verschil duidelijk zien. Links zie je techniek die ik net beschreven heb. Deze techniek vermijd je dus het liefst.

huda beauty lipliner

Tip! Werk met een fijne creamy lipliner. Bij eventuele foutjes kun je deze makkelijk wegvegen met je vingertoppen. De Lip Contour Lipliners van Huda Beauty zijn heerlijk zacht van textuur, zitten comfortabel op de lippen en zijn verkrijgbaar in 14 verschillende kleuren.

Shop Huda Beauty lipliners hier online

 

Wat kun je dan wél doen?

Voor een verdrietige look gaan we natuurlijk niet. En of je nu wel of geen hangende lipvorm hebt.. de volgende tips zijn voor iedereen goed te gebruiken.

Camoufleer met concealer

Met een beetje concealer kun je de hangende lijnen optisch wegwerken. Breng de concealer in een opwaartse beweging aan langs de uiterste hoeken en randen van je lippen. Trek de concealer vooral omhoog door, dus over die harde neerbuigende lijn heen. Gebruik hiervoor een lichtere kleur dan normaal, zodat je goed kunt zien wat je doet. Je snijd hier als het ware de hangende hoeken mee af. Geen zorgen, de concealer kan aan het einde gewoon uitgeblend worden.

mac concealer

Tip! De MAC Pro Longwear Concealer heeft een medium tot volledige dekking met een matte finish. Hiermee kun je de hoeken perfect camoufleren. De kleurvaste formule houdt tot 15 uur lang. Verkrijgbaar in 16 diverse tinten.

Shop de concealer hier online

 

De vorm bepalen

Vul je lippen vervolgens in met een lipstick. In eerste instantie volg je gewoon je natuurlijke liplijnen, maar wees wel voorzichtig met het bepalen van de vorm. Je bent nu in principe vrij om een vorm naar keuze te creëren, alleen het moet natuurlijk niet té groot, rond of vol worden. Hierdoor kan het al snel onnatuurlijk ogen. Vooral de uiteindes van je bovenste lip wil je niet teveel overlijnen.

Binnenkant van de lippen eerst

Start met het invullen van de binnenkant van je onderlip en betrek hier nog even niet de buitenste lijnen bij. Die buitenste hoek vermijd je al helemaal. Met een plat concealer- of wenkbrauwkwastje kun je je lip heel nauwkeurig invullen. Werk eigenlijk vanuit de binnenkant van je mondhoek en laat alles daarbuiten onaangeraakt. Na het invullen kun je de buitenste lijn strak maken met lipstick. Je volgt hiervoor de natuurlijke lijnen of je kiest ervoor om het midden iets te overlijnen voor een rondere vorm. Maar vermijd dus die hoeken!

wenkbrauwkwastje

Tip! Dit platte wenkbrauwkwastje van Douglas Collection is ideaal voor het creëren van strakke en dunne lijnen rondom de lippen. Je kunt hiermee een mooie natuurlijke vorm maken.

Shop het kwastje hier online

 

Voor de bovenste lip wil je ook beginnen bij je mondhoeken. Je werkt wederom vanuit de binnenkant van je mondhoek. Aan de hangende lijnen daarbuiten besteden we geen aandacht.

Foutjes corrigeren

Mocht je nu toch te ver zijn gegaan met het omlijnen of invullen van je lippen, dan pak je gewoon de concealer er weer bij. Hiermee kun je hele strakke lijnen maken en de vorm van je lippen eigenlijk weer compleet veranderen. Kleine foutjes zijn ook te corrigeren met een simpel wattenstaafje.

Tip! Maak je gebruik van donkere of rode kleuren, doe dan eerst de lippen voordat je verder gaat met de rest van de make-up. En zorg ervoor dat je tevreden bent met de vorm. Donkere kleuren zijn achteraf namelijk moeilijk te corrigeren. Je voorkomt hiermee een kliederboel.

beautyjournaal shop

Lees ook:

Lees ook