Met speciale beauty technieken

06:18 - 03:47
luistertijd 06:18 - leestijd 03:47

Nude lips.. een favoriete lip look van velen. De kleuren zijn veilig voor dagelijks gebruik en de applicatie verloopt vaak vlekkeloos. Toch wil je zo nu en dan eens extra uitpakken met een donkere kleur op je lippen. Echter komen donkere lipsticks vaak met een kleine gebruiksaanwijzing. Wil jij weten hoe je donkere lipstick draagbaar kunt maken en hoe je deze het beste aanbrengt? In dit artikel delen wij de tips van make-up artist Lisa Eldridge met je.

lisa eldridge

Een uitgebreide tutorial

Lisa Eldridge heeft op haar YouTube kanaal een tutorial geplaatst waarin ze uitgebreid uitleg geeft over het draagbaar maken van donkere lipsticks. Ze deelt handige tips & tricks met je! Deze gaan wij in dit artikel ook bespreken. Wil je de volledige video zien? Bekijk hem dan hieronder!

Verschillende technieken

Er zijn een heleboel manieren om een donkere lipstick wat meer draagbaar te maken. De gouden tip is toch wel om een donkere kleur te mengen met een lichtere tint. De kleuren hoeven niet per se letterlijk met elkaar gemixt te worden. Er zijn namelijk diverse technieken ontwikkeld om lipstick mooi in elkaar over te laten lopen.

De staining techniek

Voor sommige mensen zijn donkere lipsticks ver uit hun comfortzone. Ben je nu toch een mooie donkere kleur tegengekomen die je graag zou willen proberen? Dan kun je eerst eens gebruik maken van de ‘staining’ techniek. Voordat je met de lipstick van start gaat breng je een klein beetje lippenbalsem aan. Zorg ervoor dat deze niet te vettig meer is. Vervolgens smeer je een kleine hoeveelheid van de donkere lipstick op een van je vingertoppen en dep je deze als het ware de lippen in.

Je hebt nu een subtielere en natuurlijke versie van de donkere lipstick gecreëerd!

lipstick

Shop de staining look

In principe kun je voor deze look iedere lippenbalsem of lipstick naar keuze gebruiken. Een tip is de Weleda Skin Food Lip Balm in combinatie met de M.A.C Strip Down Lipstick in de kleur Double Fudge. Deze diepe, donkerrode tint kan op zichzelf best intimiderend zijn. Meng hem met de lippenbalsem om een zachte look te creëren.

Een tintje donkerder met liplinerlipliner

Durven we nog een stapje donkerder te gaan? Zeker wel! De staining techniek zorgt enkel voor een zachte, natuurlijke glans. Wil je de kleur nu net nog wat intensifiëren? Dan maak je het beste gebruik van een lipliner in een kleur die net wat donkerder is dan de kleur die uit de vorige stap is voortgekomen. Je brengt de lipliner zachtjes aan over de randjes van je lippen. Hiermee creëer je extra definitie aan de huidige vorm. Houd de lipliner echt maar lichtjes vast. Je hoeft niet hard te drukken want dan loop je de kans dat het verschil tussen de subtiel aangebrachte lipstick en de lipliner veel te groot is.

Shoptip! De Jeffree Star Cosmetics Velour Lip Liner in de kleur Unicorn Blood is een donkerrode lipliner met een comfortabele creamy textuur. Je kunt deze lipliner zachtjes aanbrengen om meer definitie aan je lippen toe te voegen.

 

Meer kleur? Gebruik een plat lipkwastje

Om de kleur nóg wat intenser te maken breng je de donkere lipstick die je bij de eerste stap hebt gebruikt opnieuw aan. Dit keer met een plat lipkwastje! Zo wordt de kleur toch net wat donkerder, maar niet zo donker als wanneer je hem direct op je lippen aanbrengt. Wanneer je bij de randjes van de lippen komt, blend je de lipliner mooi samen met de lipstick.

lipkwastje

Gebruik het liefst een zo plat mogelijk kwastje voor deze stap. De HEMA 201 Lip Brush is een ideaal kwastje om de lipstick zo precies mogelijk mee aan te brengen. De haren zijn van synthetisch materiaal wat ervoor zorgt dat de kwast soepel over de lippen glijdt.

De layering techniek

De layering techniek heeft, zoals de naam al doet vermoeden, te maken met het aanbrengen van lipstick in laagjes. Deze techniek heeft wat meer tijd nodig omdat je eigenlijk nooit klaar kunt zijn met het opbouwen van de kleuren. Je kunt doorgaan tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Breng eerst een lichtere nude kleur aan over je lippen zoals je dat normaal zou doen. Vervolgens pak je een donkerdere kleur waarmee je een kleine hoeveelheid aanbrengt op een lipkwastje. Breng de lipstick vervolgens in deppende bewegingen aan over het eerste laagje om meer definitie te creëren. Focus voornamelijk op de buitenste randen.

Je meng de twee kleuren zachtjes samen om een mooi ombre effect te maken. Je kunt de lipsticks zo vaak aanbrengen als je zelf wilt. Iedere keer wordt het weer een beetje donkerder maar je blijft die mooie overloop tussen de twee kleuren houden.

charlotte tilbury

Shop een ombre duo

Samen vormen de Charlotte Tilbury K.I.S.S.I.N.G Lipsticks in de kleuren Bitch Perfect en Stoned Rose een mooi duo om een ombre lip mee te maken. Breng de lichtroze kleur eerst aan en blend deze met wederom een plat lipkwastje samen met de donkere bruine kleur. De lipsticks hebben een comfortabele, zachte textuur met een natuurlijk glanzende finish.

Hopelijk durf je met deze tips wat meer te spelen met donkere kleuren! Door de kleuren rustig op te bouwen en mooi in elkaar over te laten lopen, kun je donkere lipsticks al snel een stuk draagbaarder maken. Wellicht pak je ze er nu vaker bij dan normaal!

Lees ook:

Lees ook