Modern, clean en geavanceerde ‘green technology’

13:18 - 07:59
luistertijd 13:18 - leestijd 07:59

Wist je dat je in 50 jaar ruim 300 kg aan beauty producten op je huid smeert?

Jazeker, niet schrikken! In 2017 toonden onderzoekers van de Université de Bretagne Occidentale aan dat Franse vrouwen gemiddeld genomen zo’n 16 beauty producten per dag gebruiken. Als je dit omrekent naar jaren en hoeveelheden, dan is de conclusie dat je in 50 jaar tijd ruim 300 kg aan beauty producten op je huid smeert. Sterker nog… deze producten komen ook in je lichaam terecht. In je bloed, je urine en zelfs je moedermelk, mocht je borstvoeding geven.

Hoe lang blijven deze stoffen in je lichaam? Niemand weet het precies. Wat we wel weten, is dat we meer schadelijke stoffen uit cosmetica binnenkrijgen dan ons eigenlijk lief is.

De oplossing: 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare ingrediënten

Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, kiest voor producten met 100% natuurlijke ingrediënten, die ook nog eens biologisch afbreekbaar zijn. Zodat er niets in je lichaam achterblijft. Huidverzorging die aan deze criteria voldoet, vind je onder meer bij het Franse merk Novexpert.

Ik test vier toppers van Novexpert voor je uit

Laat ik eerlijk zijn… ik heb effectiviteit van huidverzorgingsproducten altijd belangrijker gevonden dan zaken als bio en vegan. Dat stamt misschien nog wel uit de begintijd van de ‘groene revolutie’. Toen je natuurlijke skin care uitsluitend in de ecoshop kon kopen en het een geitenwollensokkerig imago had. En niet zoveel deed voor je huid.

Inmiddels gaan natuurlijk en effectief hand in hand en zie je meer natuurlijke producten die ook onwijs effectief zijn. Als je dan de schadelijke stoffen kunt schrappen uit je skin care routine (lees ook mijn publicatie over clean beauty), dan zeg ik: go for it! Nieuwsgierig test ik dan ook vier toppers van Novexpert voor je uit. Ik testte eerder al eens de LIP’UP van dit merk, voor volle en gehydrateerde lippen.

Shop Novexpert hier online

 

Novexpert Cleansing Oil met 5 Omega’s

Dit product is een uitkomst voor iedereen die – net als ik – structureel te weinig tijd heeft. Cleansing Oil met 5 Omega’s is namelijk niet alleen een make-up remover, maar ook een cleanser, moisturizer en anti-aging cream in één. Dat verkort je beauty routine aanzienlijk.

Hoe het werkt? De Omega vetzuren in deze olie zorgen voor een diepe hydratatie van je huid, daar waar veel andere cleansers je huid juist uitdrogen.

novexpert cleansing oil

Leuk weetje: we kennen 5 Omega’s op aarde en ze zitten allemaal in deze Cleansing Oil

Shop hier online

 

novexpert cleansing oil

Zo gebruik je Cleansing Oil met 5 Omega’s

Voor de dagelijkse reiniging van je gezicht in de ochtend, breng je een paar druppels van de reinigingsolie aan op het meegeleverde katoenen vezeldoekje (uitwasbaar op 40 graden en dus herbruikbaar, wel zo milieuvriendelijk!), dat je eerst even vochtig maakt. Masseer het doekje met de reinigingsolie over je gezicht en neem af met de andere – nog schone – zijde van het doekje.

Voor het wat ‘zwaardere werk’ in de avond, breng je eerst een paar druppels reinigingsolie met droge handen aan op je gezicht. Even inmasseren, bevochtigen met een klein beetje water en daarna nog even masseren. Afspoelen met een flinke plens water. Eventuele laatste restjes make-up kan je met het vochtige doekje verwijderen.

cleansing oil novexpert

Vol en rijk

Vooral bij gebruik van de Cleansing Oil op een droge huid en met droge handen, merk je goed hoe vol en rijk dit product is. Op het vettige af, maar dan op een goede manier. Dit zorg er namelijk voor dat je make-up en vuil in een handomdraai verwijdert. Met andere reinigers sta ik toch nog wel eens te boenen, of herhaaldelijk over mijn wimpers te wrijven om waterproof mascara los te weken. Met de Cleansing Oil verdwijnt dit als sneeuw voor de zon.

Voortaan geen droge huid meer na het reinigen

Ik heb van nature een droge huid en die trekkerig wordt als ik na het reinigen niet meteen een crème gebruik. Bij de Cleansing Oil is dat niet het geval. Novexpert maakt de claim van ‘reiniger met benefits’ dus zeker waar. Ik kan een crème achterwege laten, als ik dat zou willen.

Shop met korting

 

Novexpert Smoothing Toning Mist

Hyaluronzuur vind je in vele soorten en texturen. Van hoogmoleculair tot laagmoleculair, van serum tot crème. Novexpert past deze hydraterende werkstof ook toe in een mist, die bovendien Aloe Vera en peptiden van de Lactobacillus bevat. Je kunt dit product als toner gebruiken, als hydraterende spray gedurende de dag en bovendien als setting mist van je make-up. Wederom lekker veelzijdig!

smoothing toner

Leuk weetje: In één spraytje van de Smoothing Toning Mist bevinden zich maar liefst 1 miljard hyaluronzuurmoleculen!

Een vaste plek in mijn handtas

De Smoothing Toning Mist geeft een verfrissende nevel, die praktisch geurloos is en razendsnel opdroogt op je huid. Ik gebruik de mist dan ook vooral als ‘vochtboost’ tussendoor. De handige
100 ml flacon heeft inmiddels een vaste plek in mijn handtas en gaat overal mee naartoe.

Shop hier met korting

 

Novexpert Booster Oil Serum

Heb je een droge en dunne huid die snel trekkerig aanvoelt? Of kan je huid wel wat meer elasticiteit gebruiken? Dan is het Booster Oil Serum een verstandige keuze. Dit serum kan ook goed worden ingezet als je je veel in droge lucht begeeft. Bijvoorbeeld in een ruimte met airconditioning, aan boord van een vliegtuig, op een bestemming met een droog klimaat. En natuurlijk na een stranddagje met langdurige blootstelling aan de zon.

novexpert serum booster

In het Booster Oil Serum vind je opnieuw de 5 Omega’s, die je ook in de Cleansing Oil aantreft.

Naast Omega vetzuren ook andere effectieve werkstoffen

Maar er is meer… wanneer ik inzoom op de INCI-lijst vind ik meer effectieve werkstoffen:

Shop met korting

 

Opnieuw een veelzijdig product… het begint een rode draad te worden

Je kunt het Booster Oil Serum als een ‘gewoon’ serum gebruiken, voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Je hebt dan aan twee of drie druppeltjes ruim voldoende, waardoor het serum zeer zuinig is in gebruik. Door de Omega’s en de andere werkstoffen is het serum zo hydraterend en voedend, dat ik eigenlijk geen dag- of nachtcrème meer nodig heb. Wanneer ik het serum wel combineer met een dag- of nachtcrème, dan vind ik hem eigenlijk te vol. Het eindresultaat is dan (te) glimmend, te glowy. Overigens is dat laatste ook een kwestie van smaak. Ik houd van een matte en afgepoederde teint. Ga jij meer voor glow? Dan helpt het Booster Oil Serum je een handje.

novexpert serum booster

Maar er is meer, want je kunt ook dit product heel veelzijdig inzetten. Het begint een rode draad te worden in deze Novexpert review. Meng een paar druppeltjes met je favoriete gezichtsmasker of bodylotion, gebruik het als after sun, wrijf droge plekjes op ellebogen en knieën ermee in, breng het aan op droge haarpunten (en spoel na een nachtje slapen weer uit). Booster Oil Serum leent zich ook uitstekend voor een heerlijke gezichtsmassage. En heb je momenteel door het vele handen wassen last van ruwe handen? Voeg dan één druppel aan je handcrème toe en je handen voelen weer heerlijk zacht.

Het is voor dit ‘SOS-gebruik’ dat me bevalt aan dit product en ik zie manlief ook steeds vaker naar het flesje grijpen bij huidnoodgevallen.

Shop met korting

 

Novexpert Pro-Collagen Anti-Aging Cream

Op de Engelstalige website van Novexpert kom ik een interessante tekst tegen over dit product. Vrij vertaald komt het erop neer dat onze cellen als het ware door Moeder Natuur geprogrammeerd zijn om zich iedere 28 dagen te vernieuwen. Dat zou betekenen dat je zelfs op je zestigste nog een babyhuidje hebt. Niets is minder waar helaas, doordat onze cellen ‘roestig’ worden door het oxidatieproces, roestige cellen minder goed in staat zijn de celvernieuwing te ondergaan en onze stamcellen helaas ook met de jaren in kwaliteit achteruit gaan.

novexpert creme

Pro-Collagen Anti-Aging Cream gaat roestige cellen te lijf

Extracten van Everlasting Flower (een bloem uit de Chrysant-familie) zorgen voor een beschermend laagje op je huid, dat oxidatie van huidcellen tegengaat. Aminozuren houden de stamcellen in conditie en het door Novexpert gepatenteerde Novaxyline stimuleert het sirtuïne-gen dat huidveroudering doet vertragen.

Ook tref je in de Pro-Collagen Anti-Aging Cream weer Omega vetzuren aan. Nog zo’n rode draad in deze review. In dit geval Omega 3, 6 en 9. Zij zorgen samen met Karitéboter en Macademia olie voor voeding en daarmee meer comfort van een (droge) huid. Lichtreflecterende deeltjes laten je huid stralen, terwijl een krachtig anti-aging complex rimpels doet afnemen door je collegeenproductie een boost te geven.

novexpert textuur

Het is een fijne crème, die snel door mijn huid wordt opgenomen en mijn huid soepel laat aanvoelen. Een no-nonsens anti-aging product met een goed doordachte INCI.

Conclusie: geen concessies in effectiviteit

Mocht ik nog mijn twijfels hebben over de effectiviteit van 100% natuurlijke skin care, dan heeft Novexpert die wel weggenomen. De door mij geteste producten zijn effectief en doen wat ze beloven. Modern, clean, geavanceerde ‘green technology’… niets geitenwollensokkerigs.

Vooral de veelzijdigheid spreekt me erg aan. De producten hebben oneindig veel toepassingen. Je kunt ze dan ook eenvoudig mixen en matchen. Met andere producten van Novexpert en zelfs met andere merken. Ik zou zeggen: probeer het eens uit en kijk of het je bevalt. Je hebt in ieder geval de garantie dat je geen schadelijke, ongezonde stoffen binnenkrijgt met Novexpert.

Shop hier met korting

 

 

mooie huid

Corine’s huid na Novexpert

Tot slot nog een uitsmijter… Allergenen in skin care: liever niet

Nog even terug naar de cijfertjes… wist je dat meer dan 50% van de vrouwen wereldwijd inmiddels een gevoelige huid heeft? Een reactieve huid is dus eigenlijk het nieuwe normaal. De oorzaak hiervan ligt voornamelijk in de hedendaagse samenleving: stress, smog én… skin care met niet-natuurlijke werkstoffen die huidirritatie veroorzaken.

Europese regelgeving (om precies te zijn: Bijlage III bij nº1223/2009) schrijft voor dat merken op de verpakking moeten vermelden wanneer toegevoegde allergenen boven een bepaalde drempelwaarde uitkomen en daardoor reacties kunnen veroorzaken. Dit is het geval bij maar liefst 26 verschillende allergenen. Novexpert heeft zich tot doel gesteld deze allergenen niet te gebruiken in haar producten. Ook vind je geen conserveringsmiddelen in de producten van Novexpert. Better safe, than sorry.

Clean beauty ten voeten uit!

Lees ook:

Lees ook