All organic! Voor lippen om te zoenen

05:22 - 03:13
luistertijd 05:22 - leestijd 03:13

Corine test Novexpert LIP’UP voor volle en gehydrateerde lippen

Van nature ben ik niet gezegend met volle lippen. Aan de andere kant is ‘iets aan mijn lippen laten doen’ voor mij ook net een stap te ver. Dan is het fijn dat je met een beetje hulp uit een tube of potje toch aan vollere lippen kunt werken en ze tegelijkertijd van een flinke dosis hydratatie en verzorging kunt voorzien. Dat is namelijk wat de nieuwe Novexpert LIP’UP belooft.

Shop hier online

 

Ik was al fan van Novexpert

Vrijwel direct na mijn eerste kennismaking met het merk tijdens een groepsreview van diverse Novexpert producten door het testteam van BeautyJournaal. Sindsdien passeerden er vele mooie producten de revue en mijn badkamerkastje. Vooral in de zomer kan ik niet zonder de Vitamine C Booster, die korte metten maakt met vrije radicalen. Een nieuwe productlancering van dit fijne merk maakt me dan ook direct nieuwsgierig.

Novexpert Lip Up

Eerlijke cosmeceuticals

Novexpert maakt eerlijke, doeltreffende cosmeceuticals zonder synthetische chemicaliën en – conserveringsmiddelen en is vrijwel volledig hypoallergeen. Sinds dit Franse merk is opgericht in 2008, heeft het al 19 internationale awards gewonnen, waaronder in 2018 de Zilveren Beauty Astir voor de Hydro-biotic serie voor de gevoelige huid. Huidexpert Els testte deze laatstgenoemde productserie al eens voor je uit; lees haar review hier.

100% natuurlijk en 0% concessies aan veiligheid

Novexpert streeft voortdurend naar huidverbetering langs 100% natuurlijke weg. Oprichter Cyrille Telinge is al meer dan 12 jaar bezig met onderzoek naar hoe hij synthetische moleculen kan vervangen door natuurlijke. Wat je in de door hem ontwikkelde producten van Novexpert nooit zult aantreffen:

Dit maakt de producten geschikt voor zelfs de meest gevoelige en veeleisende huid. Als het op productveiligheid aankomt, doet Cyrille Telinge 0% concessies.

Shop hier online

 

Werkzame stoffen in LIP’UP

Naast weten wat er niet in de producten van Novexpert zit, neem ik toch graag de werkzame stoffen van de LIP’UP even door. Want wat maakt het product nu zo uniek en hoe zorgt het voor volle en gehydrateerde lippen?

LIP’UP bevat onder andere hydraterend hyaluronzuur, voedende sheabutter en verkwikkende menthol, die samen voor het volume effect zorgen. De toegevoegde vitamine E helpt vrije radicalen te bestrijden, zodat je lippen hun jeugdigheid behouden. Extract van groene algen helpt tot slot om de aanmaak van collageen en huideigen hyaluronzuur te stimuleren.

Aan de slag: mijn vertrouwde lippenbalsem gaat eventjes de kast in

Nu gebruik ik elke dag wel een paar keer een lippenbalsem om mijn lippen te hydrateren, dus het is een kleine moeite deze in te ruilen voor LIP’UP.

Precisie applicator en een subtiele roze glans

LIP’UP zit in een handige kleine tube met een zachte precisie applicator die heel fijn over je lippen glijdt. Het product heeft een roze kleur die – eenmaal aangebracht – verandert in een mooie en natuurlijke glow.

Perfect te combineren met elke make-up look! Ik ben meteen verliefd op de glans en laat mijn lippenstiften de komende periode met liefde even links liggen.

Ook de textuur is uitermate prettig. Geen plakkerige lipgloss taferelen, wel de verzorging van een lipbalm. Droogtelijntjes worden mooi opgevuld en mijn lippen voelen gehydrateerd en inderdaad voller aan..

Shop hier online

 

 

Friszoet met een lichte tinteling

LIP’UP ruikt friszoet, niet te overheersend. De menthol zorgt voor een lichte tinteling op je lippen; je voelt dat de doorbloeding aan het werk wordt gezet. En ook dat draagt natuurlijk bij aan een gezond tintje van je lippen.

“Wat heb je zachte lippen!”

Soms komt feedback op een producttest uit onverwachte hoek. Na een paar dagen gebruik van LIP’UP verrast mijn lief me met de opmerking: “Wat heb je zachte lippen!” Aangezien ik verder niets aan mijn beautyroutine heb gewijzigd, moet dat wel het effect van LIP’UP zijn.

Mijn eerste indruk van LIP’UP is dus zeer positief en inmiddels valt dit product niet meer weg te denken uit mijn (meer dan dagelijkse) beaut routine.

Shop hier online

 

Lees ook