Els deed een huidwaardenmeting, en dit is het resultaat!

07:27 - 04:28
luistertijd 07:27 - leestijd 04:28

Getest Novexpert Hydro-Biotic voor de gevoelige huid

Novexpert is een relatief nieuw merk op de Nederlandse markt, uit Frankrijk. BeautyJournaal heeft er in 2015 al regelmatig aandacht aan besteed, en er zijn ook al diverse producten getest. De producten staan voor huidverbetering op 100% natuurlijke basis en zijn Ecocert gecertificeerd. Kortom: natuurlijke cosmeceuticals.

Ik mocht de nieuwste lijn testen: Hydro Biotic. 3 Producten op basis van pre- en probiotica om de weerstand van de gevoelige huid te verbeteren. Lees er hier ook nog eens een achtergrond artikel over op BeautyJournaal.

Probiotica?

Probiotica zijn bacteriën die voorkomen in ons spijsverteringssysteem. Het wordt gewonnen uit suikers en heeft DNA herstellende eigenschappen. Inmiddels zijn er al diverse wetenschappelijke onderzoeken (o.a. van de Universiteit Wageningen) die het positieve effect op de huid bevestigen.

Shop hier online

 

Wanneer heb je nou een gevoelige huid?

kenmerken gevoelige huid

Een gevoelige huid komt het meest voor bij Aziatische huiden. Dit heeft vooral te maken met de hydro-lipide balans van de huid. In Europa is het vaker een droge huid, terwijl in Azië het vaker een vette huid is. De belangrijkste kenmerken van een gevoelige huid zijn een strak gevoel, hij is vaak wat branderig en snel geprikkeld. Hierdoor ziet hij soms ook wat roder. Met het ouder worden neemt de gevoeligheid meestal af.

Verschillende oorzaken

De gevoeligheid van je huid is afhankelijk van verschillende factoren.

Ten eerste hoe is het met de hydro-lipide film, of te wel je vocht-vet balans gesteld. Deze kan door externe factoren als zon, wind, kou en verkeerde reinigingsproducten volledig uit balans zijn. Vocht verdampt, lipiden lossen op of nog erger de productie stopt en de huidbacteriën die goed zijn voor onze huid worden op een agressieve manier verwijderd. Uit onderzoek blijkt ook dat een gevoelige huid gemiddeld 7x gevoeliger reageert op cosmetica-ingrediënten dan een normale huid.

Voor het herstellen van de hydro-lipide film wordt gebruik gemaakt van onder andere vitamine E (anti-oxidant), hyaluronzuur en aloe vera gel (hydratatie) en omega 3,6 en 9 (voedend).

Shop hier online

 

Als tweede is je huidflora van groot belang. Dit zijn de bacteriën die op je huid voorkomen. Wist je dat we meer dan 1 miljoen bacteriën per cm2 op onze huid hebben? Hoe diverser in soorten bacteriën hoe beter het voor je huidflora is. Het is de natuurlijke bescherming van je huid tegen infecties, ontstekingen en allergische reacties en stimuleert wondgenezing.

Om de huidflora in balans te brengen worden er pre- en probiotica toegevoegd. Deze zorgen voor een toename van 80% van de goede huidbacteriën en een afname van de slechte bacteriën van maar liefst 70%. Verder zijn er geen conserveringsmiddelen en allergenen aan de producten toegevoegd. Tevens zijn ze 100% biologisch afbreekbaar en hypoallergeen.

Oorzaak nummer 3 is een overgevoelig brein. Uit wetenschappelijke onderzoek is gebleken dat het pijncentrum van het brein van iemand met een gevoelige huid buitensporig reageert op een prikkend ingrediënt. Dit heeft direct effect op de reactie van de huid.

Het toverwoord hiervoor is Magnesium. Magnesium werkt als een natuurlijke prozac voor je huid. Het laat de overprikkelde huidzenuwen ontspannen. Ook verminderd het ontstekingsreacties met 90%. Een andere toevoeging, die in alle producten van Novexpert gebruikt wordt, is Novaxyline. Door deze cocktail worden jeuk en roodheid gereduceerd.

Shop hier online

 

(3) Els van MeenenHoe bevallen de producten mij?

Voor dat ik met het testen van de producten begon heb ik een twee weken lang mijn huid verzorgd met een goedkope crème die door veel consumenten gebruikt wordt. Dit om een zuiver beeld van de test te krijgen. Bij deze test heb ik ook gebruik gemaakt van mijn SkinAnalyzer, waarmee ik werk in mijn schoonheidsinstituut. Een apparaat om huidwaarden mee te meten. Meer hierover kan je in eerdere testen terugvinden.

Voor ik begon met mijn testperiode heb ik dus mijn huid gemeten en na 4 weken gebruik weer. Op de foto’s is te zien dat zowel het vochtgehalte, de lipiden verhoogd waren na 4 weken en de pH (zuurgraad) keurig gedaald was. Met deze eindwaarden kan je echt spreken van een gezonde huid. De claim van Novexpert ‘huidverbetering langs 100% natuurlijke weg’ wordt daarmee wel aangetoond.

Shop hier online

 

huidmeting voor en na met novexpert hydro biotic gevoelige huid

Shop hier online

 

Mijn ervaring: eerst pukkeltjes, maar daarna werd het een feestje

De eerste week kreeg ik wat last van pukkeltjes, vooral op mijn kin. Ik had het idee dat dit vooral kwam door de reinigingsmilk omdat die vrij vol is en je geen lotion na gebruikt. Ik spoelde hem dus alleen met water af. Na een paar dagen werd dit gelukkig minder. De crème gebruikte ik ’s morgens (meer bescherming tegen de kou) en ’s avonds de fluide.

Alle producten hebben een neutrale frisse geur en zowel de crème als de fluide smeren makkelijk uit. De verpakkingen zijn no-nonsens. De reinigingsmilk zit in een flacon met een klikdop, waardoor hij makkelijk doseert. De crème en de fluide (beide 30 ml) zitten in tubes met een smalle opening. Het voordeel hiervan is dat je zuinig in gebruik bent. Dat de tubetjes door hun smalle dop snel omvallen vind ik persoonlijk een nadeel.

Mijn huidmeting liegt niet: de waarden zijn goed, zelfs beter!

Zoals de huidmeting al aangaf reageerde mijn huid goed op de producten. Ik vond het ook een feestje om ze te gebruiken. Mijn huid voelde heerlijk zacht aan. Niet trekkerig en droog en op de eerste paar dagen na ook rustig zonder irritaties. Ik zou deze producten zeker adviseren als je een gevoelige huid hebt. Door de unieke samenstelling kan het een goed effect hebben op je huidconditie.

Shop hier online

 

Lees ook