En haar huid is heel mooi opgeknapt!

07:20 - 04:24
luistertijd 07:20 - leestijd 04:24

Het effectieve 100% clean beauty merk Novexpert uit Frankrijk heeft recent een speciale lijn bij actieve acne uitgebracht: Trio-Zinc. De 28-jarige mode-freelancer Yvonne heeft al jaren last van puistjes die te pas en te onpas de kop opsteken. Ze stond te trappelen om deze nieuwe lijn uit te testen voor BeautyJournaal!

Onderhuidse acne

Ik worstel al een aantal jaren met mijn acne. Het begon zo’n 8 jaar geleden, rond mijn twintigste. Ik kreeg hardnekkige grote pukkels op mijn wangen en ook op mijn kin. Vooral onderhuids, en ze houden ook erg lang aan.

Natuurlijke remedies

Van de huisarts kreeg ik een middel dat Inderm heet, behalve dat het nauwelijks hielp, maakte het mijn huid ook erg droog en schilferig. Ik was er klaar mee en besloot alleen nog natuurlijke remedies te gebruiken. Tea Tree olie om de plekjes mee aan te stippen en verse Aloë Vera gel tegen de roodheid en littekens. Tea Tree olie ruikt erg scherp, ik kan er gewoon niet aan wennen.

Novexpert Trio-Zinc lijn

Hoe blij ben ik dat BeautyJournaal mij de mogelijkheid geeft om eens iets anders te proberen! Ik heb de afgelopen twee maanden vier producten uit de Trio-Zinc lijn van Novexpert getest: de Clear Skin Foaming Gel, de Trio-Zinc Mist, de Purifying Gel en de Express Blemish Care.

novexpert

Shop Trio Zinc hier online

 

De claims

Trio-Zinc belooft puistjes en onzuiverheden aan te pakken, zowel bij jongeren als bij volwassenen. In de meegestuurde documenten, lees ik dat deze serie de hoofdoorzaken van acne in één keer aanpakt, dus zowel de gevolgen van hormoonverstoring als stress als de gevolgen van bijvoorbeeld melk op suiker op de huid. De talgproductie wordt verminderd, het aantal ontstekingsreacties neemt af en eventuele littekens als gevolg van acne worden vervaagd.

Drie typen zink

Zoals de naam doet vermoeden zitten er drie typen zink in de producten. Een mineraal met meer dan uitstekende kalmerende eigenschappen, en het biedt ook nog bescherming tegen uv-straling! In de bijsluiter lees ik dat je er ook nog een gladde huid van krijgt. Mijn nieuwsgierigheid is gewekt!

novexpert

Yvonne’s huid voor de Novexpert test

Purifying Gel

Een van de belangrijkste producten in de lijn is de Purifying Gel, als moisturizer. Er zitten diverse mooie stoffen in: pancriatum maritime (een plantje dat groeit langs de kust en hyperpigmentatie aanpakt), Backuchiol (een 100% natuurlijk ‘retinol-identiek’ ingrediënt dat alle positieve acties van Vitamine A levert, maar dan zonder de nadelen ervan), hamamelis, wat adstringerend werkt en de huidverzachter alpha bisabolol.

Shop Trio Zinc hier online

 

purifying gel

Express Blemish Care en Clear Skin Foaming Gel

De Express Blemish Care is een handige acne roller waarmee je puistjes heel lokaal kunt aanpakken. De Clear Skin Foaming Gel is je dagelijkse reiniger waarmee je ook make-up verwijdert. Mild voor de huid, met respect voor je huidflora. Je gebruikt hem voorafgaand aan de Purifying Gel.

Shop hier online

 

Trio-Zinc Mist

De Trio-Zinc Mist is een ultrafijne spray die een glimmende huid direct matteert, je kunt er ook make-up mee fixeren.

trio zinc mist

Shop Trio Zinc Mist hier online

 

Makkelijk in gebruik

De verpakking is makkelijk in het gebruik en ziet er mooi uit. Vooral de Express Blemish Care is super handig om overal mee naar toe te nemen door zijn handzame rollerformaat. Hij past in elke handtas en brengt door het speciale doseringssysteem gemakkelijk aan op de oneffenheden. De Trio-Zinc Mist is heerlijk om aan te brengen na het ontwaken of op een warme dag, en inderdaad, het is een prima settingspray!

novexpert

Yvonne’s huid tijdens de testweken

Yvonne’s favoriet

Mijn favoriete product is de Purifying Gel. Heerlijk ter vervanging van je dag- en/of nachtcrème. Omdat het ook anti-aging kwaliteiten heeft, met antioxidanten en zink als natuurlijke uv-beschermer, vind ik dat je op mijn leeftijd, helemaal klaar bent. Je hebt verder niets meer nodig.

Shop Trio Zinc hier online

 

Mijn huid voelt super gehydrateerd aan, zonder een vettig gevoel. De gel wordt lekker snel opgenomen. Ik vind het ook heel prettig dat alles van natuurlijke oorsprong is. Er zitten geen synthetische toevoegingen in deze lijn en zelfs geen conserveringsmiddelen. Ik hecht daar veel waarde aan. Ik wil het beste voor mijn gevoelige huid.

novexpert

Yvonne’s huid na 6 weken

Yvonne’s eindoordeel

Concluderend kan ik zeggen dat ik alle producten erg fijn in het gebruik. Ze voelen zacht aan op mijn huid en irriteren absoluut niet. Er zitten ook geen vervelende geurtjes aan. De Clear Skin Foaming Gel ruikt zelfs een beetje naar Bubblegum.

Vanaf de eerste dag dat ik met deze producten startte, was ik al blij. Mijn huidconditie is echt beter geworden.

Gezien alle voordelen die de producten mij te bieden hebben, zou ik de producten zeker nog een keer aanschaffen. De prijskwaliteit-verhouding is goed, de producten maken waar wat ze beloven. Hiervoor ben ik dan ook bereid iets meer uit te geven dan mijn budget toelaat!

novexpert

Yvonne’s huid na het gebruik van de Novexpert producten

Shop Trio Zinc hier online

 

Een stuk zelfverzekerder!

Ik ben super blij dat ik deze producten mocht testen en dat de resultaten zo goed zijn. Mijn huid is er echt enorm door opgeknapt en ik voel me hierdoor veel zelfverzekerder over mijn gezicht. Ik draag eigenlijk nooit meer foundation sinds ik deze producten gebruik, omdat mijn huid van zichzelf al straalt.

Lees ook:

 

Lees ook