Zacht, gevoed en glanzend haar voor Corine!

08:01 - 04:48
luistertijd 08:01 - leestijd 04:48

Heeft jouw haar de afgelopen zomer toch net iets teveel geleden onder zon en strand? Of kan je droge, doffe haar wel wat extra glans en glitter gebruiken? Speciaal voor de feestdagen introduceert het salonmerk Shu Uemura een voedend oliemasker voor je haar. Het masker is besprenkeld met fijne gouden glisteringen, voor a touch of gold in je lokken.

Ik heb het haarmasker voor je uitgetest, in combinatie met de Shu Uemura Cleansing Oil Shampoo en de All-in-Oil styling- en hittebeschermer.

Shop Shu Uemura hier online

 

shu uemura

The Art of Hair

Ik heb een voorliefde voor Japanse en Koreaanse beauty merken. Ze weten eeuwenoude tradities te combineren met state-of-the-art innovaties. Zo ook Shu Uemura. Of voluit Shu Uemura The Art of Hair, zoals het merk eigenlijk heet. Vernoemd naar make-up en hair artist… jawel… Shu Uemura.

Hij combineert haarverzorgingsrituelen en werkstoffen die in Japan al generaties lang worden toegepast met zijn eigen hedendaagse visie. Shu’s staat bekend om zijn uitspraak “Give the hair what it needs. And only what it needs.”

Het zal je dan ook niet verbazen dat de producten van Shu Uemura over het algemeen een korte INCI-lijst hebben, met alleen het broodnodige aan werkstoffen. Vaak zijn dit hoogwaardige, zeldzame en kostbare werkstoffen van Japanse bodem. Dat dan weer wel.

Shop Shu Uemura hier online

 

Een haarmasker met ‘gouden olie’

Shu Uemura Essence Absolue glinsterende haarmasker bevat zogenaamde ‘gouden olie’. Dat alleen al klinkt natuurlijk uber chique. En de verpakking, geïnspireerd op een Japanse rijstkom, is een ware lust voor het oog. Ik testte eerder al haarverzorging van Shu Uemura en was toen ook instantly verliefd op de verpakking, ontworpen door de Japanse kunstenaar Murakami.

Maar ‘gouden olie’… wat is dat? Het blijkt een mix te zijn van Camelia olie en gouden glinsteringen. De olie wordt onttrokken aan de zaadjes van de Camelia bloem, die rijk zijn aan essentiële lipiden en andere voedingsstoffen. Hiertoe worden de zaaddozen van de Camelia bloem met de hand geplukt en op het Japanse platteland in de zon gedroogd. Daarna worden de zaden koud geperst.

shu haarmasker

Camelia olie is wonder olie

Camelia olie werd (en wordt nog steeds) door Japanse geisha’s in pure vorm gebruikt om het haar voeding en glans te geven. De olie staat erom bekend snel door het haar te worden opgenomen en is door het hoge gehalte aan oliezuur (85% tot 90%) resistent tegen oxidatie. Tester Kim ontdekte eerder al dat deze olie wonderen doet voor haar “touwhaar”.

Shop Shu Uemura hier online

 

Maar Camelia olie heeft nog veel meer beauty benefits. Van het genezen van wondjes en voorkomen van littekens tot het tegengaan van pukkeltjes en ontstekingen. Bekijk ook het volgende filmpje:

Subtiel en chique

Omdat het september is, terwijl ik deze review schrijf, ben ik bang dat een haarmasker met feestglitters misschien wel iets te heftig is voor deze tijd van het jaar. Niets is minder waar, want de gouden glinsters in het masker zijn subtiel en chique.

Iets minder subtiel, maar wel o zo chique, is de heerlijke geur van het haarmasker. Frisse topnoten van grapefruit en groen tintelen in mijn neus, voordat ze een hart van camelia en witte bloemen onthullen. Muskus en vanille geven het haarmasker een warme en sensuele twist. Wat een heerlijkheid, pure luxe! Beste Meneer Shu, kunt u voor mij ook een bodylotion en parfum met deze geur ontwikkelen?

haarmasker

Hoe gebruik je Shu Uemura Essence Absolue glinsterend haarmasker?

Ik was eerst mijn haar met de Shu Uemura Cleansing Oil Shampoo. Eveneens uit de Essence Absolue range. Deze shampoo is geschikt voor droog haar en een droge hoofdhuid, en bevat Camelia olie en Neroli olie. Neroli olie wordt verkregen uit de bloesems van de sinaasappelboom en staat erom bekend een droge en geïrriteerde hoofdhuid te kunnen kalmeren en herstellen.

Shop Shu Uemura hier online

 

De shampoo is zijdezacht en maakt mijn haar grondig schoon. Wat wel handig is om te weten, is dat je de shampoo eerst even met een klein beetje water in je handpalmen moet opschuimen. Je hebt dan veel minder van de shampoo nodig, waardoor je langer plezier hebt van je flesje.

hair oil cleanser

Een warme handdoek of een rondje sauna voor extra resultaat

Daarna breng ik het haarmasker aan. Om het masker extra goed in te laten werken, kan je ervoor kiezen om je haar een paar minuten in een warme, natte handdoek te wikkelen (net als bij de kapper). Of breng het masker aan voordat je de sauna ingaat. Je haarschubben staan door de warmte open en nemen het masker dan extra goed op.

Als ik het masker uit mijn haar spoel, is mijn haar zijdezacht.

Shop Shu Uemura hier online

 

all in oil milk

Voorkomen is beter dan genezen: pas op met stylingtools

Het is natuurlijk zonde wanneer je het herstellende en voedende effect van je haarverzorging in één klap ongedaan maakt met een (te) warme föhn of stijltang. Dan wordt het water naar de zee dragen.

Omdat voorkomen beter is dan genezen, gebruik ik All-in-Oil van Shu Uemura. Dit is een vederlichte stylingspray, die je haar beschermt tegen schade door stylingtools. Een bijkomend voordeel van deze spray is dat hij er ook voor zorgt dat je coupe langer in model blijft. Wanneer ik All-in-Oil gebruik in combinatie met mijn stijltang om slagen in mijn haar te maken, merk ik dat deze slagen minder snel uitzakken. Vaak blijven ze zelfs zitten tot de eerstvolgende wasbeurt, twee tot drie dagen later.

Shop Shu Uemura hier online

 

haar corine

Again… in love with Shu

Mijn voorliefde voor Japanse merken wordt weer bevestigd. Wat een prachtmerk en wat een prachtproducten! Het gebruik ervan is een ware sensorische beleving van pure luxe en het resultaat is prachtig.

Mijn haar is zacht, gevoed en glanzend. Met de nadruk op glanzend, niet over-the-top glitterend. Hoewel Shu Uemura het masker heeft gelanceerd voor de feestdagen, is het nu al mijn favoriet en zal het dat – ook na de feestdagen – voorlopig nog wel even blijven.

Shop Shu Uemura hier online

 

Lees ook:

Lees ook