Kan deze olie weer en wind weerstaan?

03:14 - 01:56
luistertijd 03:14 - leestijd 01:56

Mijn haar en huid zijn op het moment wat droog. Ik ben tijdens het schrijven van deze review in Noorwegen op een 5-weekse rondreis en we huren zo nu en dan een zeilboot. Dan denk je: dat steenkoude water in het hoge noorden, dat zal wel meevallen voor je hair en skin… forget it! De zoute zee doet niet veel goeds voor mijn huid, laat staan mijn haar. Iedere dag flink wassen en het liefst een stevig haarmasker erin. Zelfs dat is niet genoeg.

Anyway, ik heb twee toilettassen meegenomen op reis. Mijn man vindt het maar vreemd, zoveel spullen tijdens onze laid-back-to-the-nature reis. Maar ja, hij vraagt zich ook niet af hoe ik toch steeds zo verzorgd voor de dag kom.

Een van mijn geheime wapens is de Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Oil for Body and Hair. Deze olie ging in eerste instantie mee om te testen, maar ik kan inmiddels niet meer zonder.

Shu Uemura Image

MUA Shu Uemura

Voedende oliën in een schitterende verpakking

Essence Absolue is een sensorische droge olie voor je lichaam en haar, in een schitterende verpakking. Het houdt je huid glad en je haar glanzend. In één simpele handeling.

Het is geen verrassing dat een merk dat zijn roots heeft in Japan (Shu Uemura was een Japanse make-up artist) voedende oliën heeft toegevoegd die al eeuwenlang worden toegepast:

Ook fijn: Essence Absolue is vrij van siliconen en parabenen.

Profielfoto Kim

Zeilen is een heerlijke hobby, maar een ramp voor huid en haar.

Wat het echt doet?

Ik was altijd ’s avonds mijn haren. Tijdens mijn rondreis spray ik de Essence Abolsue op mijn punten en masseer het daarna in. De volgende ochtend geen klitje of droog plukje te bekennen! Overigens wordt mijn haar totaal niet vettig door deze olie, maar glanst prachtig.

’s Ochtends masseer ik de Essence Absolue op mijn ietwat uitgedroogde armen en borst, en masseer de olie goed in. De olie trekt snel in en ik kan meteen daarna mijn kleding aantrekken, zonder dat het vettig wordt

Werkelijk waar; door de geur waan je je in een zonovergoten Bali, omringd door tal van tropische planten en bloemen. Een tikje camille en vanille erin maken dit de geur die ik meesleep in mijn haar en huid tijdens mijn steenkoude rondreis door het prachtige Scandinavië. Want… deze geur is niet alleen zeer vrouwelijk, zalig en zacht voor je huid, je ruikt het de volgende dag nog!

Eindoordeel

Ik ben stapelgek op dit product en kan het iedere vrouw aanraden! Ook als je slechts 1 toilettas meeneemt 😉

Toilettas Kim Shu Uemura

Lees ook