Hoe sensueel wordt het droge, golvende haar van Harriet?

05:57 - 03:34
luistertijd 05:57 - leestijd 03:34

Bij het merk Shu Uemura denk ik als eerste aan de zeer professionele make-up lijn en de beroemde Cleansing oil. Minder snel denk ik aan de haarproducten.

Zonde natuurlijk want de verschillende productlijnen zijn zeer uitgebreid en van hoge kwaliteit en hebben sublieme verpakkingen (de producten zaten in prachtige zwarte dozen verpakt ) met een rustige, luxe uitstraling.

Er zijn maar liefst acht collecties shampoos en conditioners verkrijgbaar, waaronder een aparte lijn genaamd Art of Oils. Daarnaast zijn er stylingproducten in vijf categorieën: Volume, Smooth, Control, Texture en Finish.

Voor mijn droge haar met slag ontving ik de Moisture Velvet shampoo en conditioner, de Cleansing Oil Shampoo en als styler de Kaze Wave Curl Texturizing Foam.

Kaze Wave Sensual Curl Texturizing Foam

De claim: texturende mousse voor sensuele krullen met Acacia gum, gebruikt om zijn versterkende en textuur gevende eigenschappen. Het definieert krullen en geeft een Harriet test Shu Uemera shampoo's, conditioner en mousseflexibele versteviging met een zachte, gewichtloze finish en een natuurlijke glans. Ideaal voor krullend haar of haar met slag. Het beschermt daarnaast tegen hitte en is op zowel droog als vochtig haar aan te brengen.

Ingrediënten

In de ingrediëntenlijst ontdek ik naast de standaard ingrediënten die in een mousse zitten, ook castor olie, siliconen, de agacia gum, glycerine en zeezout. De mousse heeft inderdaad een beetje het effect van een surfspray/beachlook styler.

Het gebruik

De mousse is anders dan normaal, het ziet en voelt aan als een crème met een lichte mousse structuur, welke zacht en romig is. Ik heb een dot in m’n handen gedaan en daarna verdeeld over zowel droog als nat haar om de werking en het effect uit te proberen.

Ik deed dit eerst op droog haar, na het stylen om de krul vast te houden en te definiëren. De mousse geeft een wat aparte finish; je voelt een soort van stroef laagje om je haar. Het maakt mijn haar eerder mat dan glanzend en iets zwaarder ook. Nu is mijn haar van nature al redelijk mat en droog, dus dat kan van invloed zijn.

Conclusie

Het houdt de krul wel langer vast, maar verder vind het ik effect op droog haar bij mij niet erg mooi. Het voelt alsof ik het nodig moet wassen. Op nat haar gaat het beter, dan werkt het als versteviger en als hittebescherming.

Als texturizer doet het zeker zijn werk. Ik mis alleen het glanzende effect dat geclaimd wordt. Daarom denk ik dat het voor mijn haarstructuur minder geschikt is. Wellicht ontstaat dat effect wel op krullend haar dat fijner is en zachter.

Ben jij benieuwd naar deze styler? Je shopt hem hier online.

 

Harriet test Shu Uemera shampoo's, conditioner en mousseMoisture Velvet Shampoo en Conditioner

De claim: dit is een voedende shampoo en conditioner voor droog haar met camelia olie. De shampoo reinigt het haar grondig maar met respect voor de hoofdhuid. De unieke formule met camelia olie geeft een soepele textuur met haar dat van aanzet tot punten zacht aanvoelt.

De shampoo

De shampoo zit in slanke, conisch gevormde kunststof fles met handige klikdop en is doorzichtig caramel van kleur. Het geeft een fijn romig schuim met subtiele geur, maakt het haar schoon zonder het stroef te laten aanvoelen – en dat vind ik belangrijk bij droog haar. Dan heb je het idee dat de shampoo je haar niet teveel uitdroogt.

In de ingrediëntenlijst zie ik dat de bijzondere toevoegingen als camelia olie, safflower glucoside en gentiana root extract helemaal op het laatst staan, na de conserveermiddelen en kleurstof, net voor het parfum. Er zit ook castor olie in, dat zeker helpt met als moisturizer in deze shampoo.

Harriet test Shu Uemera shampoo's, conditioner en mousseDe conditioner

De conditioner; ‘ Voedende verzorging voor droog haar. De formule met camelia olie geeft een soepele textuur die fluweelzacht aanvoelt. Het conditioneert tevens de haarvezel. De conditioner zit in een fles met pompsysteem zodat je precies kunt doseren. Het is een witte, cremige substantie die goed over je haar verdeelt en het haar zacht en glad maakt.

In de ingrediëntenlijst staat glycerine hoog vermeld, een uitstekende vocht inbrengende stof. Hier zit ook voldoende camlia olie in om echt een voedende en verzachtende werking te hebben.

Conclusie

Beide producten zorgen voor schoon, soepel en niet uitgedroogd haar. Ik ben er heel tevreden over!

Ben jij ook benieuwd naar deze luxe set? Je shopt hem hier online, ook in probeerverpakking.

Harriet test Shu Uemera shampoo's, conditioner en mousse

 

Cleansing oil shampoo

De claim:  ‘Milde, glansgevende shampoo zonder parabenen en siliconen. Reinigt zorgvuldig en met respect voor de hoofdhuid. Verrijkt met Onsen fermenten, in Japan bekend om de zuiverende eigenschappen, reinigt het haar op milde wijze en geeft glans, veerkracht en luchtigheid’.

Ook in dit product zit castor olie, glycerine, maar ook avocado olie en het bovengenoemde ferment. Heel fijn voor licht en luchtig haar !

Deze shampoo is geschikt voor alle haartypen en zit in een riante transparante fles met pompje. Dit is een ideale ‘gezinsshampoo’, lekker groot van formaat en geschikt voor ieders haar. Maakt schoon, maar is niet uitdrogend. En bevat geen siliconen, voor als je daar niet van houdt en is subtiel van geur. Dus ook voor manlief een winner. It makes us happy!!

Shop deze heerlijke supershampoo in 400 ml hier online.

 

Portret HarrietHarriet concludeert:

De producten van Shu Umemura doen wat ze beloven, je haar ziet en voelt gezond, en daar houd ik van. Daarnaast zijn de verpakkingen schitterend en dat geeft een extra luxe gevoel. Shu Uemura is echt erg fijn!

Lees ook