Beschadigd of droog haar Geteste producten Haar Wassen

Getest Shu Uemura X-Mas Collection haarverzorging

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Kunstwerkjes van verpakkingen!

It’s that time of the year again… Holidays are coming… En dat wordt door veel merken gevierd met speciale, veelal limited edition, uitgaven van hun bestsellers. Mooie producten in feestelijke verpakkingen, vaak een lust voor het oog. Pareltjes om weg te geven. Of om lekker zelf te houden.

Het Japanse merk Shu Uemura steekt dit jaar drie van haar producten in een wel heel bijzonder Kerstjasje, namelijk eentje met een bloemetjesmotief. “He?!…” hoor ik je denken. Maar het is niet zomaar een bloemetjesmotief. Speciaal voor de Kerst heeft Shu Uemura een samenwerking opgezocht met Takashi Murakami, de meest vernieuwende Japanse eigentijdse kunstenaar. Zijn bloemenmotieven worden internationaal geroemd en zijn op z’n minst iconisch te noemen.

Shu Uemura Takash Murakami

Takashi Murakami

In 2008 werd Takashi Murakami door het magazine TIME opgenomen in de lijst
The Most Influential People In The World 100. Hij verzorgde spraakmakende tentoonstellingen wereldwijd en werkte samen met gerenommeerde merken als Louis Vuitton en schoenenmerk Vans. Ook Pharrell Williams staat bekend als een groot fan van Murakami en ging in 2014 verschillende samenwerkingen met hem aan. Dit jaar is het de beurt aan Shu Uemura.

Ik test de X-Mas Collection die bestaat uit de Cleansing Oil Shampoo, Essence Absolue en Wonder Worker Air-dry / Blow-dry Perfector leave-in conditioner. Hieronder van links naar rechts afgebeeld.

Shu Murakami

Allereerst de verpakking… daar kun je niet omheen

Grappig genoeg doen de verpakkingen me niet aan Kerst denken, eerder aan de zomer. Door het fleurige en vrolijke bloemetjesmotief. Maar aan de andere kant… ze zijn wel een lust voor een oog en fleuren mijn badkamer op in de spreekwoordelijke donkere dagen voor Kerst.

Cleansing Oil Shampoo

Claims:

 • Hydrateert en geeft volume
 • Reinigt het haar zonder de natuurlijke olien en vetten van de hoofdhuid te verwijderen
 • Veilig voor gekleurd haar
 • Vrij van parabenen en siliconen

Key ingredient van de Cleansing Oil Shampoo is een door onsen geïnspireerd ferment. Onsens zijn Japanse baden met water uit geisers die hun oorsprong vinden in een vulkanische bron en medicinale eigenschappen hebben. Onsen staan daarnaast bekend om hun reinigende eigenschappen en hebben eveneens een rustgevend effect op lichaam en geest.

Shop hier online!

De geur van deze shampoo heet ‘Yuzu Calm’ en deze is fris en bloemig, met een luxe ondertoon. Met topnoten van citrus, mandarijn en blauwe kamille, middennoten van Yuzu en waterlelie, en tot slot basisnoten van cedarhout en musk.

Shu Murakami Shampoo en OlieDe Cleansing Oil Shampoo is mild genoeg voor dagelijks gebruik. Je kunt e rook voor kiezen om de shampoo eens per week te gebruiken als een pre-cleanse behandeling, dus voorafgaand aan je eigen shampoo. Op deze manier reinig je je haar en hoofdhuid extra grondig.

Ik gebruik de shampoo als een ‘normale’ shampoo. De shampoo laat zich makkelijk over het haar verdelen en schuimt goed. Tijdens het wassen verspreidt de heerlijke Yuzu Calm geur zich en ik moet zeggen… het heeft inderdaad iets kalmerends. Op een frisse manier. Na het uitspoelen van de shampoo voelt mijn haar goed gereinigd aan.

Heb je vet haar of een vette hoofdhuid? Dan adviseert Shu Uemura om je haar een tweede maal te wassen met de shampoo.

Shop hier online!

Wonder Worker Air-dry / Blow-dry Perfector leave-in conditioner

Claims:

 • Verzorgt, hydrateert en ontwart het haar
 • Versterkt de haarvezel: beschermt tegen afbreken en gespleten punten
 • Beschermt tegen schade door hitte, externe factoren en vervaging van de haarkleur
 • Houdt frizz onder controle en geeft het haar een zijdezachte, stralende glans

Shu Murakami Essence AbsolueEen aardig rijtje claims en als het product ze allemaal waarmaakt, dan heeft het wat mij betreft de naam ‘Wonder Worker’ ook meer dan verdiend. Key ingredient in dit product is moringa extract, een ingrediënt dat bekend staat om zijn hydraterende eigenschappen. Grappig genoeg kwam ik dit ingrediënt onlangs nog tegen bij de natuurlijke producten van Squalan; lees hier Su haar review met uitleg over moringa.

Het is een leave-in conditioner en daar ben ik blij om, want na de Cleansing Oil Shampoo voelt mijn haar ietwat stroef aan. Ik mis de volgende stap, een conditioner, maar daar voorziet de Wonder Worker gelukkig in.

Je sprayt de Wonder Worker op handdoek droog haar en brengt je haar daarna in model. Fijn vind ik de hittebescherming die het product biedt, want ik gebruik na het wassen altijd een föhn of stijltang om mijn haar in model te brengen. Direct na het stylen ziet mijn haar er glad en verzorgd uit. Meer op de lange termijn merk ik dat mijn (geblondeerde) haar minder droog aanvoelt.

En ook fijn in de winter… het is minder statisch dan voorheen.

Essence Absolue

Claims:

 • Multifunctionele haarolie
 • Voedt het haar intensief zonder het te verzwaren
 • Geeft het haar glans
 • Bevat UV-bescherming
 • Veilig voor gekleurd haar

Het laatste product uit de X-mas collectie is de bestseller Essence Absolue. Kim testte deze al eerder, maar dan niet in X-mas editie. Key ingredient is camelia olie, een olie die zeer snel door het haar wordt opgenomen en tot diep in de wortel voor voeding zorgt.

Shop hier online!

De Essence Absolue ruikt – net als de andere twee producten – heerlijk. Ditmaal heet de geur de ‘Camelia Petal’, oftewel bloemblaadjes van camelia. Grapefruit in de top, camelia in het hart en musk in de basis. Essence Absolue voelt fluweelzacht aan. Wat een luxe!

Corine TerrasJe kunt de Essence Absolue aanbrengen op droog haar om het extra glans te geven, als een pre-shampoo behandeling of als een overnight-conditioner. Na wat experimenteren bevalt het mij het beste om de Essence Absolue op droog haar aan te brengen. Mijn haar krijgt dan een gezonde glans, zonder zwaar te worden en te gaan ‘hangen’ (wat vaak wel gebeurt bij andere haarolies). Ook dit product is een topper!

Eindoordeel

Wat ben ik blij met deze producten! Niet alleen is de verpakking onwijs gaaf en zijn de producten prettig in gebruik, ik merk vooral dat mijn haar in een betere conditie is. Minder droog, meer glans. Het feit dat de lijn geen afzonderlijke rinse-out (uitspoelbare) conditioner bevat, maar twee leave-in varianten vind ik – na even wennen – een absoluut pluspunt. Het scheelt namelijk tijd bij het wassen van je haren. En minpunten? Geen enkele.

Zet deze X-mas collectie gerust op je X-mas wensenlijstje. Ik kan hem je aanraden.

Je shopt de producten van Shu Uemura onder meer bij Bol.com

Shu Uemura Murakami

Meer weten over Beschadigd of droog haar?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.