Van Jamsu tot Nori

02:50 - 01:42
luistertijd 02:50 - leestijd 01:42

Corine ontdekt Koreaanse beauty geheimen voor een mooie huid

Eerder dit jaar was ik enkele dagen in Seoul, Zuid-Korea, de bakermat van de nieuwste beauty innovaties, zoals de ook in Nederland inmiddels razend populaire sheet masks, en tevens een land waar vrouwen vertrouwen op eeuwenoude tradities en gebruiken om hun huid gezond te houden.

In dit artikel deel ik enkele beauty geheimen met je, die ik tijdens mijn bezoek aan Seoul heb kunnen ontrafelen.

Hot towel massage

Dompel een zachte handdoek onder in warm water en leg deze over je gezicht. Wrijf vervolgens voorzichtig doch stevig langs de massagelijnen, zoals aangegeven op de volgende afbeelding. Dit neemt ongeveer een minuut of 15 in beslag.

De massage stimuleert de doorbloeding van je gezicht en de warme handdoek opent je poriën, waardoor skin care beter wordt opgenomen.

Jamsu

Dit is een beauty geheim dat enige oefening en handigheid vergt. Jamsu een techniek om je make-up te fixeren met… jawel… water. Jamsu is Koreaans voor ‘duiken’ of ‘onderdompelen’ en dat is precies waar Jamsu om gaat.

Je brengt eerst je make-up aan zoals je dat gewend bent. Poeder vervolgens (heel!) rijkelijk af en dompel je gezicht 30 seconden onder in een bak met koud water. Hierdoor verspreidt het poeder zich gelijkmatig over je gezicht en laat een fluweelzachte en matte finish achter.

Bekijk ook het volgende filmpje:

Masker van Nori

Waarschijnlijk gebruik je Nori vooral in de keuken en dan om sushi te maken. De Koreanen gebruiken het echter ook in de badkamer als een voedend gezichtsmasker. Het zeewier in de Nori is namelijk rijk aan vitaminen en ingrediënten met antibacteriële eigenschappen.

Het enige wat je hoeft te doen, is een paar velletjes Nori weken in water. Zodra de velletjes zacht en beweeglijk zijn, leg je ze op je gezicht voor ongeveer een kwartier.

Masker van sojamelk

Nog een Koreaans beauty geheim in de categorie maskers. Dompel enkele medicinale gaasjes onder in sojamelk en leg deze voor 15 tot 20 minuten op je gezicht. Herhaal dit twee keer per week.

Soja is in staat om overgevoelige en overactieve talgklieren te herstellen en voedt bovendien de huid. Het wordt om deze reden al eeuwenlang toegepast in allerlei Aziatische verzorgingsproducten.

Cocons van de zijderups

Cocons van de zijderups worden al eeuwenlang toegepast als een natuurlijk middel op de huid diepgaand te reinigen. Koreanen geloven dat de cocons dode huidcellen verwijderen, de celvernieuwing stimuleren en de huidtoon egaliseren.

Feit of fabel? In dit artikel – dat ik eerder al schreef – lees je er meer over.

Lees ook