Hydratatie en verzorging voor Sylvana haar droge huid

10:49 - 06:29
luistertijd 10:49 - leestijd 06:29

Sylvana test Iconic Elements huidverzorging van Francis Wu

Jullie zijn het denk ik met mij eens als ik zeg dat huidverzorging een belangrijke rol speelt in het krijgen en behouden van een gezonde huid. Als ik mijn huid niet goed verzorg, zie ik het direct terug aan mijn huid. Ik krijg meer onzuiverheden en het voelt meteen droger aan. Daarbij is het extra belangrijk om producten te gebruiken met zo min mogelijk stoffen die de huid kunnen irriteren. Bijvoorbeeld van Iconic Elements.

Het belang van de juiste producten

Tijdens mijn werkzaamheden als huidtherapeut bij The Peeling Company, maar ook naast mijn werk, probeer ik mensen bewust te maken van het belang van de juiste producten. Toen mij gevraagd werd om de producten van Iconic Elements te testen, was ik direct benieuwd. De eerste skin care lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog. Wie wil dat nou niet testen?!

Hoe is Iconic Elements ontstaan?

Iconic Elements is een merk dat in 2016 is ontwikkeld door dermatoloog Dr. Francis Wu. Hij heeft jaren ervaring met patiënten met ernstige huidaandoeningen, variërend van acne, eczeem tot huidkanker en is zo op het idee gekomen zelf huidverzorging te ontwikkelen.

Het idee van het uitbrengen van Iconic Elements kwam in de eerste instantie tot stand, doordat hij zijn patiënten graag wilde helpen om nog sneller te herstellen na een behandeling, maar dit alles wel met de juiste huidverzorgingsproducten

Francis zijn ideale producten moesten aan verschillende criteria voldoen

Geen onveilige synthetische ingrediënten of agressieve chemicaliën/geurstoffen/parabenen en de samenstelling moest uiteraard effect hebben, aldus Francis Wu. De ontwikkeling van de producten is daarom ook volledig gericht op natuurlijke en biologische ingrediënten. In dit artikel over BeautyJournaal lees je er meer over.

De belangrijkste redenen om volgens dermatoloog Francis Wu Iconic Elements te gebruiken

 1. Eerste brede skincare lijn in Nederland ontwikkeld door een dermatoloog
 2. Strenge selectie van ingrediënten
 3. Bevat keurmerken voor de geselecteerde ingrediënten
 4. Natuurlijke ingrediënten
 5. Veiligheid voorop
 6. De juiste zuurgraad van de huid
 7. Hoge versheid door airless dispenser
 8. Gebruikt door patiënten met huidproblemen

Na deze lovende woorden kan ik niet wachten om te beginnen. Ik heb drie producten ontvangen die ik mag uitproberen. Cleansing Milk (stap 1), Cleansing Lotion (stap 2) en de Anti-Aging Cream. Perfect voor mijn huid, aangezien ik 34 jaar ben en de eerste tekenen van huidveroudering beginnen te verschijnen. Ik zal stap voor stap mijn ervaring met de producten hieronder bespreken.

Het belang van een goede reiniging

Mensen weten vaak niet dat het reinigen van het gezicht de belangrijkste stap is in onze huidverzorging. Ook als we geen make-up dragen, staat onze huid gedurende de dag bloot aan veel vuil afkomstig van onze handen of uitlaatgassen. Haal aan het einde van de dag maar eens een schoon wattenschijfje langs je huid. Ik denk dat je verbaasd zult zijn over het vuil dat eraf komt!

Iconic Elements reinigt in twee stappen

Het is dus extra belangrijk om de huid zowel in de avond als ochtend goed te reinigen. Iconic Elements heeft daarvoor een twee stappen systeem ontwikkeld. Deze set reinigt de huid mild, verwijdert make-up en door de lavendelextracten en aloë vera wordt de huid ook nog eens gekalmeerd.

Iconic Elements Cleansing Milk – Stap 1

De Cleansing Milk is zacht en mild voor de huid. Het haalt je make-up en vuil van je huid, en daarnaast verzorgt het ook direct je huid. In deze milk zit een speciaal geselecteerd trio van Zonnebloem, Amandel en Aloë vera. Deze mix van ingrediënten vermindert roodheid, ontstekingen en zorgt voor een extra hydratatie voor je huid. Masseer elke ochtend en avond een kleine hoeveelheid in op je gelaat en hals. Daarna afspoelen met lauwwarm water. Hij is geschikt voor alle huidtypen, al denk ik dat een vette of acne huid hem iets te vol zal vinden.

Mijn ervaring met de Cleansing Milk

Ik geef zelf absoluut de voorkeur aan een milk. Mijn droge huid smeekt hier bijna om. Ik vind dat deze cleansing milk mijn huid veel comfort geeft. Hij is niet te waterig, maar redelijk vol van structuur en droogt daardoor mijn huid niet uit. Wat een zeep bij mijn huid meestal wel doet. Mijn make-up gaat er goed vanaf. Als ik op sommige dagen meer make-up draag dan normaal, reinig ik mijn huid daar twee keer met deze milk. Amandel geeft hem een milde zoete geur. Na het gebruiken voelt mijn huid door de toegevoegde Aloe vera fris en gehydrateerd aan. Door naar de volgende stap.

Iconic Elements Cleansing Lotion – Stap 2

Deze lotion hydrateert de huid intensief. Komkommer, lavendel en kamille verminderen roodheid en brengen de huid extra in balans, zodat deze niet uitdroogt. Reinig de huid eerst met Cleansing Milk, zodat deze goed schoon is. Breng daarna een kleine hoeveelheid van de Cleansing Lotion aan op een wattenschijfje en masseer daarmee je huid voorzichtig in buitenwaartse bewegingen. Vergeet hierbij je hals niet! Hij is geschikt voor alle huidtypen.

Mijn ervaring met de Cleansing Lotion

Ik vind het zelf altijd een fijn gevoel als ik mijn huid kan nareinigen met een lotion. Mijn huid gaat dan in ieder geval niet trekken. De geur van komkommer en lavendel vind ik ook fijn: fris en zacht en zeker niet te overheersend. Ik denk dat een gevoelige huid hier zeker baat bij heeft. De lavendel zal de geïrriteerde huid kalmeren.

Iconic Elements Anti-Aging Cream

Deze anti aging cream van dermatoloog Francis Wu bevat vitamine C en E. Krachtige antioxidanten die er beide om bekend staan tekenen van huidveroudering actief aan te pakken. Daarnaast bevat hij ook Feralinezuur, eveneens een krachtige antioxidant die in staat is vrije radicalen effectief te bestrijden. Feralinezuur stimuleert daarnaast ook de productie van collageen, waardoor de huid gladder aanvoelt en er elastischer en jeugdiger uitziet.

Uit onderzoek is gebleken dat het combineren van deze drie natuurlijke antioxidanten een uitstekende bescherming biedt tegen de veroudering van de huid en de foto-bescherming verdubbelt. Deze moisturizer is occlusief, wat zorgt voor een barrière beschermende laag. Zo voelt de droge huid optimaal gehydrateerd. Elke ochtend en avond een kleine hoeveelheid aanbrengen op een gereinigd gelaat en hals.

Mijn ervaring met deze cream

De crème zit in een pompflesje. Ik kies zelf altijd voor een pompflesje, dus dat is fijn. Het is gewoon veel hygiënischer dan een potje. Je krijgt zo veel minder bacteriën in je product. Wel voorzichtig op het pompje drukken, anders komt er veel te veel uit. Toen ik hem de eerste dagen gebruikte, merkte ik wel direct dat hij erg vol en rijk is. Nu vind ik een volle crème meestal wel fijn, alleen bleef hij in het begin een klein beetje op mijn huid liggen en werd hij dus niet direct opgenomen. Wat in dit geval te verklaren is door het occlusief ingrediënt Caprylic/Capric Triglyceride.

Deze werkstof is afgeleid van kokosolie en wordt beschouwd als een uitstekend verzachtend en huidverzorgend ingrediënt. Het wordt vaak gebruikt vanwege de mix van vetzuren die de huid kan gebruiken om het oppervlak aan te vullen en vochtverlies te voorkomen. Hierdoor raad ik het product zeker aan bij een droge, vochtarme huid en niet bij een vette huid.

Na enige tijd gebruiken was mijn huid goed gehydrateerd. Ik had last van geen schilfers en droogte plekken. Voor mij zou deze crème geschikt zijn voor gebruik in de winter. In de zomer heb ik persoonlijk liever een iets lichtere crème. Maar ook dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Conclusie

Ik heb de producten vier weken gebruikt en ben positief verrast! Ik kende het merk Iconic Elements alleen van naam en had nog nooit eerder iets geprobeerd. Wat mij vooral trekt, is het feit dat Francis Wu ervoor heeft gekozen om producten te ontwikkelen met zo min mogelijk irriterende stoffen. Zeker omdat er steeds meer mensen zijn met een gevoelige huid. Ik heb zelf gelukkig geen extreem gevoelige huid, wel een droge en vochtarme huid. Zodra het buiten koud wordt, gaat mijn huid aan alle kanten trekken. Het was flink koud toen ik deze producten testte. Meestal zie ik dan schilfers en gaat mijn huid branden. Dat was met Iconic Elements niet het geval.

Ik zie niet direct grote verschillen in mijn voor en na foto, maar dat had ik zelf na een maand ook niet verwacht. Daarvoor moet je een product toch een langere periode gebruiken. Ik ben al blij dat mijn huid door de fijne producten van Iconic Elements de kou heeft overleefd, zonder dat ik er veel schilfers aan over heb gehouden.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en cleane uitstraling

Ik vind de prijs-kwaliteit verhouding van alle producten goed. De uitstraling vind ik vrij neutraal en rustig, niet te veel poespas. Een mega pluspunt vind ik dat alle producten verpakt zijn in pompjes en flesjes en niet in potjes. Zo komt er veel minder zuurstof en bacteriën bij het product, waardoor het langer goed blijft. Ik vond de producten ook fijn fris ruiken, niet te overheersend.

Heerlijk huidgevoel

De producten voelden goed aan, alleen vond ik in het begin de Anti-Aging Cream iets te vol voor mijn huid. Mijn advies, zet door! Na een week begon ik te wennen aan de structuur, waardoor deze voor mij niet meer te vol aanvoelde. Ook besefte ik na een paar dagen dat ik toch te veel product gebruikte. Bouw dus rustig op, bijsmeren kan altijd nog. En dat is met deze fijne producten ook helemaal geen straf.

 

Pluspunten Minpunten
 • Effectieve producten zonder poespas
 • Neutrale geuren, fris en niet te overheersend
 • Huidvriendelijke werkstoffen
 • Hoge versheid door airless dispenser
 • Door zijn occlusieve ingrediënten kan de anti-aging cream in het begin iets voller aanvoelen. Wat overigens wel erg fijn is als je een extreem droge huid hebt.

 

Lees ook