7 producten in 1, bekijk Sylvana’s leuke video erover!

06:30 - 03:53
luistertijd 06:30 - leestijd 03:53

Sylvana test Starskin 7-Second Overnight Mask

Voor deze review test huidtherapeute Sylvana van huidkliniek The Peeling Company het nieuwste product van Starskin: Starskin 7-Second Overnight Mask.

Ik word al blij bij het lezen van de naam

Een masker in 7 seconden… Als er namelijk iets is, waar ik gewoon nooit tijd voor vrij maak dan is het wel voor een masker.

Mijn hart maakt stiekem een sprongetje als ik daarnaast ook nog lees dat het mijn 7-stappen nacht verzorgingsroutine terugbrengt naar één makkelijk stap en dit alles terwijl ik slaap. Ik neem mezelf voor om zondagavond een beetje “me time” in te plannen. Want mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

Een mengeling van traditionele huidverzorging en welness

Ik heb zelf nog nooit een product van Starskin gebruikt, al wist ik wel dat het veel wordt gebruikt in de beautyindustrie. Het merk Starskin één van de eersten in Nederland dat verschillende soorten sheetmaskers op de markt bracht en dit alles niet zonder succes! Starskin 7-Second Overnight Mask is één van de nieuwste toevoegingen aan de line-up van Starskin.

SHOP HIER ONLINE

Het leave-on nachtmasker is volgens Starskin een mengeling van traditionele huidverzorging ingrediënten en welness kruiden, waardoor het naast verzorging ook helpt om de geest en het lichaam te kalmeren. Daarnaast heeft het masker volgens Starskin de volgende eigenschappen:

SHOP HIER ONLINE

De verpakking

Laten we beginnen met de verpakking. Starskin besteedt veel aandacht aan de producten. Als je de sheetmaskers hebt gezien, is het je misschien opgevallen dat elk type zijn eigen mooie kleur en naam heeft.

Het 7-Second Overnight Mask zit in een pot met deksel. Ik heb een voorkeur voor gebruiksvriendelijke producten en verpakkingen. Makkelijk in gebruik en niet te veel poespas. Wat zeker geldt voor dit masker. De verpalling heeft een strakke, professionele uitstraling. Mooi zwart en clean!

Er zit een pincet in

Bij het openen valt me gelijk op dat er aan de binnenkant een pincet is toegevoegd, handig! De bijsluiter is duidelijk, kort en bondig en in veel verschillende talen. Ik moest wel even zoeken waar het Nederlandse gedeelte beschreven stond, maar gelukkig na wat speurwerk gevonden.

SHOP HIER ONLINE

Ingrediënten en werkzame stoffen in de pads

Uit de ingrediëntenlijst kan ik opmaken dat Starskin vooral gericht is op het hydrateren en voeden van de huid, en ontspannen van de geest. Zo bevat het een complex genaamd Dreamstarter™, een mix van Lavendel en Bergamot. Ik ben zelf fan van Lavendel, vanwege de ontspannende eigenschappen op de geest.

Liever niet teveel lavendel

Al is het niet verstandig om lavendel in hoge concentraties in dagverzorgingsproducten te gebruiken, gezien het feit dat het in samenwerking met UV-stralen snel oxideert en daardoor vrije radicalen aanmaakt.

Toch jammer van het parfum

Daarnaast bevat het masker ook Sodium PCA een ingrediënt met hydraterende eigenschappen. Nu in deze koude dagen zeker geen overbodige luxe. Enig klein minpuntje vind ik het gebruik van parfum. De meest voorkomende oorzaak van cosmetische allergieën zijn namelijk geurstoffen in cosmeticaproducten. Hoewel dit uiteraard niet betekent dat iedereen erop hoeft te reageren.

Ik zeg: voor een normale tot vette huid

Ik zou het masker voornamelijk adviseren voor mensen met een normale tot droge huid. Als iemand een vette huid heeft, is dit product te rijk en vol van structuur. Een pluspunt en daarnaast direct ook een minpunt vind ik de geur. Ik vind hem namelijk heerlijk ruiken, alleen weet ik dat dit gedeeltelijk ook komt door de toegevoegde parfum.

SHOP HIER ONLINE

Dubbelzijdige pads

De pads zien er fris en goed doordrenkt uit. Eén kant zit vol met exfolierende balletjes en de andere kant is egaal wit en bevat een serum. In de gebruiksaanwijzing staat dat ik twee vingers in de opening moet plaatsen en als eerst de voorkant met de zwarte bolletjes moet gebruiken.

Masseren met de bobbels

Het is de bedoeling dat je je gezicht masseert met de gebobbelde kant. Doordat je je gezicht masseert met deze zijde van de pad wordt de bloedcirculatie verbeterd. Daarnaast wordt je huid licht gescrubd, dode huidcellen verwijderd en poriën verfijnd. Als laatste heeft deze kant een effect op de dofheid van je huid. Het zorgt voor een mooi, stralende gloed.

SHOP HIER ONLINE

Eventjes de pad omdraaien

Na het masseren van je huid, draai je de pad om en dep je het serum in je huid. Het serum beschermt en voedt de huid. Het dient ook meteen als je nachtcrème en is een all-night masker dat de hele nacht blijft werken. Ik merk direct op dat de pad een ruime hoeveel serum bevat. In ieder geval meer dan genoeg voor mijn huid. Daarom klop ik het serum ook nog even in. Na een paar seconden is het serum volledig in mijn huid getrokken. Bekijk ook het volgende filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=jaeiHbWz9WY&feature=youtu.be

Mijn van nature droge huid voelt daarna erg comfortabel aan en ziet er stralend uit.

SHOP HIER ONLINE

Conclusie

Ik kan zeggen dat Starskin mijn verwachtingen zeker heeft overtroffen. Vooral ook qua gemak! Super handig, zo kant en klaar. Daardoor gebruikt ik het 7-Second Overnight Mask ook sneller. Ik heb het masker nu enkele malen geprobeerd en merk vooral een verschil in huidgevoel. Mijn droge huid is gehydrateerd en zeer voelt comfortabel aan.

Een echt zichtbaar (in plaats van voelbaar) resultaat blijft nog eventjes uit, maar ik ga zeker door met testen.

SHOP HIER ONLINE

 

Pluspunten Minpunten
  • Erg gemakkelijk in gebruik
  • Mijn huid voelt goed gehydrateerd aan en straalt
  • Bevat parfum, wat vooral voor de gevoelige huid een minpunt kan zijn
  • Minder geschikt voor de vette huid

 

Lees ook