Een huid getekend door stress kan wel wat liefde gebruiken

09:28 - 05:40
luistertijd 09:28 - leestijd 05:40

Kalmeert Combray de rode en geïrriteerde huid van Bea?

Bestond er maar een toverstaf waarmee je elke huid in een paar seconden om kan toveren… Soms, heel soms, zou dat best fijn zijn! Ongevraagd kun je namelijk in stressvolle situaties terecht komen waar je niet om hebt gevraagd. Resultaat; een doffe, vale en grauwe huid. Zo ook bij mijn moeder, die in deze review centraal straat.

De huid van mijn moeder Bea heeft erg geleden onder een aantal stressvolle jaren, waardoor deze dof, grauw, rood en geïrriteerd is. Mijn doel: er alles aan doen om haar huid weer in optimale conditie te krijgen. Toen ik de huidolie van Combray in handen kreeg, wist ik meteen op welke huid ik het zou gaan testen, mijn lieve moeder! En gelukkig voor BeautyJournaal is ze overal voor in.

Wat is Combray?

Combray is een unieke huidolie ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Solenne en gebaseerd op de wetenschappelijke uitvinding van het krachtige antioxidant Oxofulleram. Oxofulleram werkt op dezelfde manier als vitamine E, alleen dan vele malen sterker.

Combray is geschikt voor alle huidtypen en leeftijden! Het werkt tegen vroegtijdige huidveroudering, vochtverlies en roodheid, veroorzaakt door ontstekings-gerelateerde aandoeningen zoals zonnebrand, psoriasis, eczeem, acne of rosacea.

Slechts twee actieve ingrediënten

Een ander uniek kenmerk van Combray is dat de huidolie uit slechts twee actieve ingrediënten bestaat, namelijk het al eerdergenoemde krachtige antioxidant Oxofulleram en (antioxidant) druivenpitolie. Vormen van antioxidanten die van nature heel geschikt zijn om allerlei varianten van oxidatieve stress die de huid ondergaat te voorkomen, dan wel te verhelpen.

Laboratoriumtests en klinische studies hebben uitgewezen dat Combray zeer effectief werkt tegen het verminderen van oxidatieve stress in de huid, welke ontstaat als gevolg van huidveroudering, blootstelling aan de zon, luchtvervuiling, stress en ontstekingen.

Kortom: Combray helpt je huid er jong en gezond uit te zien! Om de unieke werking van Combray nog beter te begrijpen, is het belangrijk om goed in kaart te brengen wat vrije radicalen en antioxidanten ook alweer zijn. Daarom eerst een klein zijstapje en daarna terug naar mijn moeder…

Vrije radicalen

Vrije radicalen zijn kleine, uiterst actieve, agressieve deeltjes die veel schade kunnen aanrichten. Lichamelijke veroudering is in principe een gevolg van schade door vrije radicalen. Bij bijna elk proces in ons lichaam komen vrije radicalen vrij, maar ook factoren van buitenaf kunnen de aanmaak van vrije radicalen een boost geven. Denk hierbij aan stress, zon, luchtvervuiling of roken.

Vrije radicalen hebben één been, maar willen graag op twee benen lopen

“Maar wat zijn nu precies vrije radicalen?” hoor ik je denken. Tijdens mijn lessen als educator legde ik het altijd uit aan de hand van het volgende voorbeeld: Vrije radicalen hebben één been, maar willen graag op twee benen lopen. Om twee benen te krijgen, stelen ze één been van een gezonde cel in jouw lichaam. De “schadelijke” vrije radicalen lopen vervolgens verder op twee benen en laten de beschadigde cel achter.

Denk ook aan een appel. Als je deze in de zon laat staan, wordt hij na een paar minuten bruin. UV straling veroorzaakt namelijk een boost aan schadelijke vrije radicalen, welke op hun beurt de appel weer beschadigen. Of zo’n bruin elastiekje waar de rek uit gaat als je hem in de zon laat liggen. Precies hetgeen wat zon met onze elastine vezels doet.

Antioxidanten

Antioxidanten, in zowel voeding als cosmetica, vormen een belangrijk element om de schadelijke gevolgen van deze vrije radicalen te voorkomen. Als je bijvoorbeeld over de eerder genoemde appel een beetje citroensap sprenkelt, behoudt hij veel langer zijn mooie, stralende kleur. Antioxidanten zijn vrije radicalen vangers en beschermen jouw huidcellen tegen beschadigingen.

Een antioxidant staat niet op zichzelf; alleen samen met andere antioxidanten en hulpstoffen vindt bescherming tegen vrije radicalen plaats.

Dé oplossing: Combray

Combray zit vol met Oxofulleram, één van de krachtigste antioxidanten die ervoor zal zorgen dat vrije radicalen de huidcel niet kunnen beschadigen, zoals de eerder genoemde appel ook werd beschermd door het citroensap. De huid loopt minder schade op van buitenaf en zal zich gaan vernieuwen en verbeteren.

Nog niet overtuigd? Lees hieronder dan mijn moeder haar persoonlijke ervaring

Mijn moeder – Bea van Amerongen – heeft Combray een maand lang gebruikt. Na afloop heb ik haar enkele vragen gesteld en foto’s van het eindresultaat gemaakt.

Hoe zag je skin care routine er voorheen uit?

Bea: Ik vind huidverzorging erg belangrijk, vandaar dat ik altijd veel producten gebruik. Ik reinig elke ochtend en avond met een crème reiniging. Daarna spray ik direct een toner op mijn huid om deze te hydrateren. Gevolgd door een serum tegen huidveroudering.

Voor rond mijn ogen gebruik ik een anti-age oogcrème. Overdag breng ik een dagcrème aan inclusief SPF50 zonbescherming. Deze gebruik ik het hele jaar door. In de avond een iets vollere hydraterende crème.

Af en toe ga ik ook slapen met een vitamine masker. Ik heb namelijk geen geduld om overdag apart ook nog eens en masker aan te brengen. Elke maand ga ik daarnaast voor een intensieve peeling naar Sylvana toe, bij The Peeling Company in Amsterdam. Handig als je dochter veel weet over de huid!

Shop Combray hier online

Had je bij je keuze van producten een bepaalde voorkeur?

Bea: Nee niet echt. Ik vind het belangrijk dat een product fijn aanvoelt qua structuur en dat ik ook verbetering zie. Daarbij vind ik de prijs niet het allerbelangrijkste. Ik heb wel eens duurdere producten gehad die minder deden dan het goedkopere alternatief. Wel ben ik van mening dat in een crème van 5 euro weinig effectieve ingrediënten kunnen zitten.

Kwaliteit kost gewoon geld. Ik gebruik altijd Dermalogica, wat ook geen low budget merk is. Alleen zie ik gewoon dat het werkt en daarom heb ik het er graag voor over.

Hoe heb je Combray gebruikt?

Bea: Ik heb vier weken lang elke ochtend en avond 5 tot 6 druppels aangebracht op mijn hele gezicht. Sylvana adviseerde mij om het serum niet met andere producten te gebruiken, om zo goed te zien wat het resultaat zou zijn. Ik heb mijn huid natuurlijk wel gereinigd met de reinigingscrème die ik hiervoor ook al gebruikte. Daarnaast heb ik overdag wel een zonbescherming gebruikt met een SPF50.

Ik was altijd gewend veel producten in lagen over elkaar aan te brengen en dat hoefde nu niet. Scheelde in ieder geval in tijd!

Hoe was je ervaring met het gebruik van Combray?

Bea: Ik moest in het begin heel erg wennen aan het gebruik van een olie. Soms kan mijn huid best glimmen, het gebruik van en olie klinkt voor mij heel tegenstrijdig. Toch heeft Combray al mijn verwachtingen overtroffen. Ik gebruikte dagelijks maximaal 6 druppels en voelde geen vette laag op mijn huid liggen, zoals ik van te voren wel had verwacht.

Je moet alleen niet meer dan 6 druppels gebruiken, want dan blijft er wel een laagje op de huid liggen. Combray voelt heel zacht en licht aan. Ook blijft make-up daarna goed zitten.

De geur was ook even wennen. In het begin ruik je niets, maar na 10 seconde ruikt het product een beetje houtachtig. Het wennen duurde overigens niet langs, na een paar dagen was ik er al aan gewend. Ik vind het eigenlijk belangrijker dat er geen geurstoffen aan toe zijn gevoegd. Ik heb vroeger namelijk veel irritatie gehad door parfums in mijn producten.

Shop Combray hier online

Wat vind je van het resultaat?

Bea: Ik ben heel erg tevreden met het resultaat! Ik zag mijn huid tijdens de test verbeteren. Mijn huid is minder rood en vochtarm. Zeker tussen mijn wenkbrauwen, daar heb ik altijd last van een gevoelige, schilferige huid. Daarnaast werden mijn poriën ook minder zichtbaar. Als ik naar de voor en na foto’s kijk, kan ik het bijna niet geloven.

Na de testperiode van een maand was mijn flesje nog niet leeg en ben ik Combray blijven gebruiken. Het resultaat is daardoor mooi stabiel gebleven.

Conclusie

Echt een aanrader! Mijn rode geïrriteerde huid verdween als sneeuw voor de zon. Combray heeft het beeld dat ik had over het gebruik van een olie op mijn gezicht in positieve zin veranderd!

Geen vettig laagje, wat ik wel verwacht had. Ook als dit flesje leeg is, blijf ik het zeker gebruiken. Alvast excuses voor mijn enthousiasme!

Shop Combray hier online

Lees ook