Geeft deze behandeling Sylvana haar glow terug?

08:41 - 05:12
luistertijd 08:41 - leestijd 05:12

Sylvana test Pascaud’s innoverende vliesmaskers boordevol werkstoffen

Op de vraag hoe vaak ik zelf een behandeling onderga, antwoord ik meestal “veels te weinig!” Ik geniet er wel van hoor, dat is het probleem niet. Ik heb alleen altijd wel een reden waarom ik er op dat moment geen tijd voor heb. En daar komt nu verandering in. Ik kreeg van Beautyjournaal namelijk de vraag of ik de nieuwste vliesmaskers van Pascaud wilde testen tijdens een huidverbeterende behandeling in mijn eigen salon. Uhhh, ja natuurlijk wil ik dat!

Wat maakt Pascaud uniek?

Het succesverhaal begint in 1989. Het jaar wanneer Mardge Pascaud als 19-jarige schoonheidsspecialiste zoekt naar de perfecte balans tussen innerlijke en uiterlijke schoonheid. Deze zoektocht resulteerde uiteindelijk in Pascaud Beauty Innovations. Met een team van gerenommeerde dermatologen, chemici en plantkundigen, en in samenwerking met enkele vooraanstaande universiteiten, is Mardge Pascaud er in geslaagd om een verzorgingslijn te ontwikkelen met de hoogst haalbare werkzame stoffen.

Lees meer over Mardge

 

Huidverbetering op een natuurlijke manier

Pascaud staat voor huidverbetering op een natuurlijke manier. Het merk heeft een volledig concept ontwikkeld, waarmee het zowel man als vrouw, jong en oud kan helpen de huid te verbeteren of in optimale conditie te behouden. Het concept bestaat uit een totaalpakket van salonbehandelingen, in combinatie met krachtige producten voor thuisgebruik.

Lees meer over de filosofie van Pascaud

 

Om huidproblemen nog beter aan te kunnen pakken, heeft Pascaud onlangs drie nieuwe behandelingen met maskers ontwikkeld. Je kon er al eerder over lezen op BeautyJournaal.

Innoverende vliesmaskers

Elke behandeling bevat een uniek vliesmasker dat zijn eigen specifieke werking heeft. Wanneer welk vliesmasker ingezet wordt, is afhankelijk van het huidprobleem dat je aan wilt pakken. Zo kan elke behandeling volledig op jouw huid worden aangepast. De vliesmaskers en toners zitten boordenvol natuurlijke ingrediënten en bevatten geen bewaarmiddelen.

Soothing & Calming 

Ideaal om de huid te hydrateren en te kalmeren. Met werkzame stoffen zoals hyaluronzuur verminderen kraaienpootjes in no time. Een blend van NMF’s hydrateert de huid intensief en bovendien conditioneert de aanwezige panthenol (een bron van vitamine B5) heel veel dermatologsiche aandoeningen.

Brightening & Refining 

Heeft een verhelderend effect. Zo bevat het onder meer een extract van paardenkastanje dat de microcirculatie verbetert en de aderwanden versterkt. Dit masker rekent af met wallen, roodheid en stuwing in de huid. Het vitamine C-derivaat vermindert melanine en laat de huid weer stralen; het anti-aging effect is mooi meegenomen.

Clarifying

Deze variant regelt de talgafscheiding, verkleint de poriën en verfijnt de huid. Ideaal voor een onzuivere of vette huid. Ook geschikt bij hormonale acne. Winterlinde, kamille, korenbloem, Sint-janskruid en goudsbloem zijn dan weer stuk voor stuk natuurlijke extracten die de huid verzachten en ontstekingen tegengaan.

Bekijk hier mijn filmpje:

Mijn behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door Monique. Zij werkt zelf met Pascaud en vertelt enthousiast wat Pascaud als huidverbeteringsmerk uniek maakt. Ze legt uit wat ik het komende uur allemaal kan verwachten. Ik onderga namelijk niet alleen het nieuwe vliesmasker, maar daaromheen ook een hele behandeling. Lucky me! Monique kiest voor het Soothing & Calming Masker. Ze geeft aan dat dit masker vol zit met Hyaluronzuur en daarom perfect ingezet kan worden bij een gevoelige, en-/of vochtarme huidconditie, zoals de mijne. Dat klinkt goed! Let’s go…

Stap 1: Reinigen van de huid met de Cleansing Balm

Monique reinigt als eerste mijn huid met een rijke Cleansing Balm. Ze geeft aan dat deze speciaal voor de wat drogere huidtypen is. Ik voel ook dat hij vol en rijk van structuur is. Deze reiniging bevat ook kleine druivenpitten, wat de huid ook direct ontdoet van droge schilfers. De korrels zijn heel fijn en daarom ook bij een gevoelige huid in te zetten. Ik vind de geur fijn. Fris en niet te overheersend.

Stap 2: Exfolieren met Enzyme Peel

Er wordt vervolgens een dun laagje Enzyme Peel op mijn huid aangebracht en stevig in gemasseerd. Deze enzymen zorgen ervoor dat mijn celvernieuwing wordt gestimuleerd, waardoor actieve ingrediënten van het vliesmasker straks extra goed hun werk kunnen doen. Vervolgens wordt er een tweede laag aangebracht en deze blijft ongeveer 5 minuten zitten. Ik voel de peeling niet tintelen. Wat ik zelf fijn vind, aangezien mijn huid best snel reageert.

Stap 3: Massage

Monique pakt vervolgens de DNA Marmagel faceshape pads. De pads hebben gezamenlijk de vorm van een gezichtje en zitten vol gevriesdroogde werkstoffen.

Shop Pascaud online

 

Stuk voor stuk plakt Monique ze op de juiste plek op mijn gezicht en lost ze vervolgens op met de Marmatrix Activator lotion. Als alles is opgelost, wordt hiermee de massage uitgevoerd. Hij voelt vol en romig aan. Wat een ontspanning! Veel huidaandoeningen worden veroorzaakt door stress en daarom is het extra goed om af en toe eens een ontspannende massage te krijgen.

Stap 4: Het vliesmasker!

Het is tijd voor het nieuwe vliesmasker. Ik ben benieuwd. Monique legt eerst uit wat het precies is. Het masker bestaat uit twee delen; een droog samengeperst vliesje en een toner die vol zit met actieve werkstoffen, waaronder Hyaluronzuur. Het vliesje ziet er een klein beetje uit als een pepermuntje. Zelf bevat hij geen actieve werkstoffen, maar dient als transportmiddel om de werkstoffen de huid in te krijgen. Het vliesje wordt in een klein bakje gelegd en doordrenkt met een toner.

Als alle vloeistof goed is ingetrokken word het vliesje nauwkeurig op mijn gezicht aangebracht. Als deze goed op zijn plaatst ligt, wordt er daarna een roze siliconenmasker overheen gelegd en vastgezet achter mijn oren. Het siliconenmasker zal zorgen voor compressie, waardoor alle ingrediënten nog beter in de huid komen.

Het verkoelt mijn huid direct. Ik vind het zeker een meerwaarde voor het vliesmasker. Doordat het masker strakgetrokken wordt, heb ik het idee dat het masker mijn huid ingedrukt wordt en optimaal contact maakt met de huid. Het masker moet 20 minuten intrekken. Als Monique hem eraf haalt voelt mijn huid direct fris aan!

Finishing touch..

Een behandeling kan natuurlijk niet worden afgesloten zonder een goede dagverzorging. Als eerst brengt Monique het Hydrating Serum van Pascaud aan. Een dunne vloeistof die direct wordt opgenomen door mijn huid. Daarna volgt de EyeCare Cream. Deze oogcrème hydrateert, beschermt en vermindert vochtwallen. Wat bij mij geen overbodige luxe is. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf te weinig oogcrème gebruik. Heel slecht, ik weet het! Tot slot zorgt de hydraterende UV Defense dagcrème met een SPF30+ ervoor dat mijn huid goed beschermd is tegen alle schadelijke UV stralen.

Het resultaat!

Als de stoel weer rechtop wordt gezet, kijk ik snel even in de spiegel. Ik zie direct dat mijn huid frisser is en er mooi gehydrateerd uit ziet. Ook zie ik dat de actieve werkstoffen mijn huid goed aan het werk zetten. Mijn huid is egaler en beter doorbloed. Monique legt uit dat de werkstoffen de komende dagen door zullen werken en daardoor het resultaat nog beter wordt.

Wat ik het fijnste vind van de behandeling is het siliconenmasker dat over het vliesmasker heen wordt gelegd. Doordat hij achter de oren wordt vastgemaakt, voel je heel goed waarvoor hij dient, namelijk het geven van compressie (druk) op de huid. Ik vind het vliesmasker en siliconenmasker samen echt een meerwaarde voor de behandeling. Als er alleen een vliesmasker gebruikt zou worden, zou het voor mijn gevoel minder intensief zijn. Wil je huidverbetering en ontspanning, dan zou ik je deze behandeling zeker aanraden.

Vind hier een salon voor deze heerlijke behandeling

Deze review wordt je aangeboden in het kader van het Brands we Love programma met Pascaud.

Lees ook