Spectaculair hoe het gezicht van deze vrouw opknapt!

07:47 - 04:40
luistertijd 07:47 - leestijd 04:40

Alles over micro-needling en waarom Sylvana zo enthousiast is over Reviderm microneedling!

Vandaag neemt tester en schoonheidsspecialiste Sylvana van Amerongen van The Peeling Company je mee in de wereld van micro-needling. Niet alleen de medewerkers van The Peeling Company zelf zijn laaiend enthousiast over het resultaat, maar de klanten ook! Vandaar dat Sylvana je in dit artikel alle informatie zal geven over deze unieke behandelmethode die de huid intensief kan verbeteren.

Een leuk nieuwtje… eerder deze week kreeg Sylvana, hieronder links op de foto, bericht dat ze is genomineerd voor de Beauty Award 2018!

Gelukkig worden we ouder…

Het is een feit. We worden – gelukkig – allemaal ouder, zo ook onze huid. Strak en stevig bindweefsel is de belangrijkste factor voor een gezonde, strakke huid. De spankracht van de huid hangt af van de huideigen eiwitten collageen en elastine en het lichaamseigen hydraterende molecuul hyaluronzuur.

Helaas nemen deze structuren met de jaren af. Er worden minder cellen geproduceerd, de bloedcirculatie neemt af, processen in de huid worden langzamer en het huideigen regeneratievermogen duurt langer. Wees gerust! We kunnen deze processen misschien niet stopzetten, wel kunnen we ze vertragen of juist een handje helpen. Dé oplossing? Microneedling!

Wat is het?

Micro-needling  is het meest geavanceerde apparaat op het gebied van huidverbetering en huidverjonging, als je het mij vraagt. Micro-needling wordt wereldwijd gebruikt door specialisten in de strijd tegen (acne-) littekens, rimpels, pigmentproblemen en grove huidstructuren. Mits de behandeling goed wordt uitgevoerd, is het een veilige, hygiënische en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen. Het apparaat maakt vibrerend kleine kanaaltjes in de huid. Ik hoor je nu denken: “Gaatjes in mijn huid, is dat wel goed?!” Wees gerust, het klinkt enger dan het in werkelijkheid is.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Tijdens onze micro-needling behandeling wordt de huid eerst dubbel gereinigd, daarna wordt de huid behandeld met de Precision Liner van Reviderm. De Precision Liner bestaat uit tien fijne, korte naalden van Duits chirurgisch staal die naast elkaar staan. Het is het eerste apparaat op de markt dat micro-needling op deze manier doet. De pen maakt het mogelijk om de verschillende gedeeltes van het gezicht pijnloos te behandelen. De naalden zijn zo ontwikkeld dat zij de huid altijd verticaal en met dezelfde diepte (tussen 0.1 en 2.5 mm) penetreren.

De verschillende standen van de Precision Liner kunnen per aandoening en per gebied van het gezicht worden ingesteld. Op deze manier kan de effectiviteit van de behandeling geoptimaliseerd worden. De naalden maken zo’n 1500 bewegingen per seconde. Hierdoor is het mogelijk dat er tienduizenden micro-kanaaltjes per seconde in de huid worden geopend.

Wanneer de naalden de epidermis penetreren, zorgt dit voor micro-perforaties, die het huideigen genezingsproces stimuleren. Om zichzelf zo snel mogelijk te regenereren, produceert de huid meer collageen, elastine en hyaluronzuur. Deze huideigen stoffen zijn verantwoordelijk voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Een ander voordeel van de behandeling is dat het vermogen van de huid om te absorberen wordt vergroot, waardoor werkstoffen dieper en beter in het huidweefsel getransporteerd kunnen worden.

https://www.youtube.com/watch?v=rQSj3nLf07g

 

Help! Doet het pijn?

Micro-needling voelt aan als kleine prikjes in de huid. Deze zijn wel goed te verdragen, maar het kan soms wel gevoelig zijn. Plekken die vaak als pijnlijk(er) worden ervaren, zijn de gebieden in het gezicht waar de botstructuren zitten. Denk hierbij dus aan het voorhoofd, de kaaklijnen en de neus. Ik pas mijn naaldlengte hier altijd op aan. Wees gerust, het lijkt pijnlijker dan het in werkelijkheid is.

“Better safe than sorry”

Ik ben zelf absoluut geen fan van apparaten voor thuisgebruik. Het lijkt mij niet hygiënisch en ik vind dat deze behandeling altijd uitgevoerd moet worden door een professional. “Better safe than sorry” is mijn motto!

Roller, stamper of automatisch?

Er zijn veel verschillende soorten micro-needling apparaten op de markt, waardoor je soms door alle bomen het bos niet meer ziet.

Methode 1: Roller

Bij een huidroller zitten er zo’n 200 zeer fijne naaldjes op een rolletje. Nadeel: Overal op het rolletje wordt dezelfde naaldlengte gebruikt, waardoor je de behandeling minder goed aan kan passen. Daarnaast gaan de naalden niet geheel verticaal de huid in, wat kan zorgen voor huidschade.

Methode 2: Stamper

Hierbij staan de naalden op een rond oppervlak. Nadeel: door een rond oppervlak mis je altijd een hoek waar geen naald beschikbaar is. Daarnaast zorgt het ‘bed’ van naalden voor een grotere weerstand, waardoor er meer druk gegeven moet worden om de huid te penetreren. Wij noemen dit ook wel het “Fakir effect”. Je weet wel, de man op het spijkerbed. Hoe meer spijkers het spijkerbed heeft, hoe makkelijker de Fakir hier pijnloos op kan liggen. Simpelweg omdat de spijkers niet door de huid dringen.

Methode 3: Reviderm SkinNeedler

Bij deze methode worden er 10 naalden in een rechte lijn naast elkaar geplaatst in een mechanische pen. Hierdoor is er minder weerstand dan bij een stamper, gaan de naalden verticaal de huid in en heb je altijd een volledig bereik van het huidoppervlakte.

Wij gebruiken bij The Peeling Company, zoals gezegd, de Precision Liner SkinNeedler van Reviderm. Hier heb ik bewust voor gekozen, omdat bij dit apparaat de naalden in een rij naast elkaar staan. Wat zorgt voor minder weerstand en schade in de huid. Hieronder een overzicht van de meest voorkomende methoden.

Het resultaat

Door het stimuleren van collageen, wordt de elasticiteit en stevigheid van de huid zichtbaar verbeterd, wat resulteert in een jonger en frisser voorkomen. Voor het behalen van maximale resultaten raad ik altijd een kuur aan van 6 behandelingen in een periode van drie maanden, met een tussenpoos van twee weken na iedere behandeling.

Productie van collageen heeft tijd nodig

Wanneer bijvoorbeeld littekens worden behandeld, zal het eindresultaat zichtbaar worden na een aantal maanden, omdat de productie van nieuw collageen in de huid wat tijd nodig heeft. Dit is ook het geval bij het liftende effect. Ook hier geldt dat de versteviging van de huid wordt gestimuleerd voor een langdurige periode. De huid kan een korte periode na de behandeling wat roder zijn en er kan een lichtelijk ′trekkend′ gevoel ontstaan. Daarom wordt er gewerkt met speciale verzorgingsproducten om de huid te hydrateren en kalmeren.

Het is daarnaast extra belangrijk dat de huid beschermd wordt tegen UV-straling met (minimaal!) een SPF 30. Dit is belangrijk om je huid te beschermen tegen versnelde veroudering, pigmentvorming te voorkomen en het resultaat te behouden.

 Zien is geloven

Afhankelijk van de indicatie, het huidtype en de huidconditie zorgt micro-needling voor duidelijke structuurverbetering.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op mijn website.

 

Tip van BeautyJournaal:

In 2017 onderging BeautyJournaal’s Monique ook een Reviderm microneedling behandeling. Lees waarom ze het de ‘wow-facial’ noemt. Het artikel heeft 4 pagina’s, met ook een aantal video’s op pagina 2.

Lees ook