Nivea, Tonymoly, Treets Traditions, Palmer’s, Oral-B, EmerginC…

10:25 - 06:15
luistertijd 10:25 - leestijd 06:15

BeautyJournaal testpanel favorieten maart 2018

Maart was een koude en gure maand. En dat heeft zijn sporen nagelaten bij het testpanel. Van een droge gezichtshuid tot een droge lichaamshuid. Van gescheurde nagelriemen tot een schrale neus. De favorieten van maart kenmerken zich dan ook als redders in nood.

Schoonheidsspecialiste Su Chen: EmerginC Hydra Repair capsules

 

In geen jaren was het zo koud als afgelopen maart. De dagelijkse (stress-) factoren in combinatie met de kou brachten niet veel goeds voor mijn huid. Mijn wangen werden roder, de rosacea laaide weer op en mijn huid was mega droog en trekkerig. Om mijn huid snel weer te herstellen, waren de EmerginC Hydra Repair Capsules echt een redder in nood.

Deze heerlijke capsules voeden mijn huid direct. De avocado olie herstelt mijn huid en de huidbarrière. Daarnaast laat het product een flinterdun beschermlaagje achter. Het voelt net als een tweede huid aan.

De verpakking is een handige en makkelijke one-use. Doordat de capsules zo klein zijn, kon ik ze afgelopen maand overal meenemen. Vooral met de sneeuwpret was dit voor mijn huid een echte skin savior!

SHOP HIER ONLINE

 

Schoonheidsspecialiste Patricia: Oral-B 3D White Luxe Whitening Versneller

De tandpasta’s van Oral-B zijn al een tijdje mijn favoriet, want naar mijn mening zijn dit de enige die de verkleuring enigszins tegen gaat. Daarom kocht ik afgelopen maart de 3D White Luxe Whitening Versneller. De Whitening Versneller gebruik je niet ter vervanging van tandpasta, maar als aanvulling op het poetsen. Je gebruikt hem dus twee keer per dag, na het poetsen met een gewone tandpasta.

Deze witmakende tandpasta verwijdert oppervlakkige verkleuringen, beschermt tegen nieuwe verkleuringen en beschermt het tandglazuur tussen twee poetsbeurten. De Whitening Versneller smaakt zachter (beetje naar vanille). Na het poetsen voelen mijn tanden een stuk schoner en gladder, en na een aantal dagen merke ik al verschil. Zelfs mijn hoektanden, die altijd iets geler zijn dan de rest van mijn gebit, zijn een stuk witter! Voor mij is het bleken van de baan, ik ben super tevreden zo.

SHOP HIER ONLINE

 

Uitgever Monique: Nivea Bodymousse 48

Zoals ons hele team, had ik ook last van de koude maart maand. Mijn lichaamshuid was droger dan ooit. Omdat mousses weer ‘in’ zijn, wilde ik wel eens de nieuwe Body Mousse van Nivea proberen: met verzorgd serum. Nou inderdaad.

Dit is megageconcentreerd, en daarmee ook heel zuinig in gebruik, als je tenminste goed weet te doseren. Schuim stimuleert toch altijd om er royaal mee te zijn, maar dat hoeft nu echt niet.

Het schuim smeert als een bijzondere lotionachtige crème uit over je huid. Een beetje teveel en het plakt al en trekt niet goed in. Zuinig aan dus, en dan heb je er heel veel plezier van. Echt een etmaal lang. Love it!

SHOP HIER ONLINE

 

Schoonheidsspecialiste Esther: Kleenex Balsem zakdoekjes

Niet zozeer een maandfavoriet waar je mooier van wordt, maar wel eentje die er voor zorgt dat je er niet zo gehavend uit ziet tijdens een flinke griep. Net als bijna heel Nederland is uiteindelijk ook bij mij de verkoudheid in maart toegeslagen, met flink snotteren en hoesten.

Ik had dus dag en nacht wegwerpzakdoekjes nodig om mijn neus te snuiten, vaak met als gevolg flinke rood- en schraalheid onder de neus. Met de Kleenex Balsem zakdoekjes valt dat te voorkomen, omdat deze een laagje Calendulabalsem bevatten, waardoor ze veel zachter aanvoelen en de huid niet zo irriteren. Bijkomend pluspunt is dat ze ook niet scheuren.

SHOP HIER ONLINE

 

Huidtherapeute Judith: Treets Traditions massageolie

Zelf ben ik enorm fan van olie als huidverzorgingsproduct. Olie voor het verwijderen van oogmake-up, doucheolie of een verzorgende gezichtsolie, zoals deze van Skyn Iceland die ik onlangs voor BeautyJournaal testte, vind ik altijd erg prettig in gebruik. Zolang het maar niet een glimmende laag achterlaat.

Treets Traditions heeft verschillende geurlijnen met producten, zoals bodyscrub, bodylotion, badzout, body- en haarshampoo en zelfs badbruisballen. De producten bevatten geen SLS, SLES, parabenen, siliconen, kleurstoffen of minerale oliën. De massageolie uit de Revitalising Ceremonies lijn is by far mijn favoriet. De olie ruikt heerlijk naar thijm en cranberry en geeft me een luxe gevoel, alsof ik in een wellness center ben beland. De geur blijft lang hangen. Naast thijm en cranberry bevat de olie Vitamine E, Vitamine C en Calendula. Dit maakt dat de olie ook écht huidverzorgend is.

Ik kan je aanraden deze olie te gebruiken na een warme douche in de avond. Er bestaat voor mij niets heerlijkers dan na een drukke werkdag je lichaam in te smeren met deze olie, je rug en benen (te laten) masseren en vervolgens je bed in te duiken. De olie trekt niet snel in en daarom is het een massageolie. Vervolgens kan de olie de hele nacht goed intrekken, waardoor je wakker wordt met een zijdezachte huid.

Treets traditions is hier te koop  en tevens verkrijgbaar bij Holland and Barrett en Etos.

Schoonheidsspecialiste Karmelita: Kristal deodorant

Kristal deodorant is geurloos, niet irriterend en geeft geen nare (zweet- of deo-) geurtjes in de loop van de dag. Ideaal zou je zeggen, alleen ontdekte ik tot mijn schrik wel dat ik pigmentvlekken kreeg van de variant die ik jaren terug gebruikte. Ik ben er helaas nooit achter gekomen wat nu precies de oorzaak was van de pigmentatie… was het de samenstelling van de ingrediënten (die toen niet op de verpakking stond en de verkoper heeft mij nooit een antwoord gegeven) of een chemische reactie met mijn zuurtegraad?

In mijn salon zie ik ook veel dames met een donkere huid die pigmentvlekken hebben van deodorant en dat is gewoon ontsierend en niet nodig. Inmiddels gebruik ik al jaren een kristaldeodorant met Potassium Alum (Kaliumaluin). Geen pigmentvlekken meer en ook geen geurtjes. Kaliumaluin is niet geheel vrij van aluminium, maar de moleculen ervan zijn zo groot dat het niet door de huid kan worden opgenomen.

Omdat ik het een noemenswaardig product vind, waar ik niet meer zonder kan, deze maand mijn favoriet.

SHOP HIER ONLINE

 

Model en healthcoach Mandy: Palmer’s Cocoa Butter Skin Therapy Oil

Deze huidolie van Palmer’s is al een langere tijd favoriet voor mijn lichaam. Als ik een fotoshoot heb in bikini of sport fotoshoots, dan smeer ik altijd eerst mijn huid in met deze olie op basis van cacaoboter. Je krijgt er een mooie natuurlijke glans van op je lichaam en het product voelt niet vet aan.

Sabine testte dit product al eens uit. Je leest haar review hier.

Dat vind ik vooral belangrijk, omdat je bij veel olies zo’n vettig gevoel hebt op je huid, en dat is bij deze niet zo. Ook als je een droge huid hebt is dit zeker een aanrader!

SHOP HIER ONLINE

 

Bureaucoordinator Corine: Tonymoly Panda’s Dream White Hand Cream

Tijdens mijn rondreis door Azië vorig jaar, ben ik in Japan en Zuid-Korea helemaal verliefd geraakt op de lokale beauty merken. Veelal in snoepige verpakkingen, hoe zoeter hoe beter. Maar laat je niet op het verkeerde been zetten door al die schattigheid, want Japanse en Zuid-Koreaanse beauty producten zijn over het algemeen onwijs effectief. Het is niet voor niets dat dit deel van de wereld ook wel de bakermat van beauty innovaties wordt genoemd.

Uiteraard heb ik vorig jaar een flinke voorraad ingeslagen, maar gelukkig zijn ook meer en meer merken in Nederland verkrijgbaar. Zo is Tonymoly, het absolute ‘urban street culture’ merk met authentieke kwaliteit uit Zuid-Korea, inmiddels ook gewoon bij de Bijenkorf en ICI Paris verkrijgbaar.

Deze intensief voedende handcrème met Manuka honing en hydraterende bamboe extracten is de perfecte handcrème voor droge handen, kloofjes, gescheurde nagelriemen. Tonymoly Panda’s Dream White Hand Cream bevat daarnaast het anti-aging ingrediënt niacinamide en een flinke dosis shea boter en glycerine voor extra voeding en vocht.

SHOP HIER ONLINE

Lees ook