Marketingtrends Zakenpraat

Beauty innovaties uit Zuid-Korea

redactie, Corine
Geschreven door redactie, Corine

Van glass nail art tot een blender voor je maskers

Japan is lange tijd de bakermat van beauty innovaties en trends geweest voor Europa en Amerika, maar geleidelijk aan verschuift het zwaartepunt naar Zuid-Korea. Recente trends die de afgelopen jaren uit dit land zijn komen overwaaien zijn BB creams (inmiddels niet meer weg te denken uit onze beauty stash!), cushion foundations, sheet maskers en ingrediënten zoals rijst en granaatappel.

We zijn dan ook erg nieuwsgierig welke Zuid-Koreaanse innovaties er binnenkort nog meer onze kant op komen. We zetten de vijf opvallendste voor je op een rij.

Glas nail art

Kleine stukjes cellofaan op je nagels, die de suggestie wekken van gebroken glas. Deze trend vindt zijn inspiratiebron ongetwijfeld in de gebroken smartphone schermpjes… Bekijk ook de volgende tutorial om deze trend zelf na te maken.

Blender voor je maskers

Wat krijg je wanneer je een blender combineert met een beauty product? Dan krijg je een apparaat dat fruit en groenten pureert tot een gezichtsmasker. Moeilijk om te geloven? In het volgende Zuid-Koreaanse filmpje laten celebrities zien hoe zij deze Facial Mask Making Machine gebruiken.

Rubber maskers

Ook dit type masker is razend populair in Zuid-Korea. Je koopt het als vlokken – denk aan havermout – en als je water toevoegt aan de vlokken, dan veranderen ze in een glibberige pasta. Wanneer je deze pasta op je gezicht aanbrengt, hardt de pasta uit en wordt het een soort rubberige substantie. Na 15 minuten peel je het masker van je gezicht. Op de redactie van BeautyJournaal zijn we erg nieuwsgierig naar deze nieuwe trend. Ook hiervan hebben we een leuk filmpje gevonden.

Intensieve voetenpeeling

Zuid-Korea is volledig in de ban van een product genaamd BabyFoot Exfoliant, een chemische peeling voor je voeten. Het klinkt een beetje gevaarlijk en we raden diabetica dan ook zeker af om dit uit te testen, maar de peeling garandeert superzachte voeten die vrij zijn van dode huidcellen.

Peel off lip tint

Peel off nagellak is inmiddels een vrij bekend product in Europa. Binnenkort mogen we ook de peel off lip tint verwelkomen, althans wel als het aan de Koreanen ligt. Je brengt het product aan als een normale lipstick. Een klein kwartiertje laten uitharden en daarna verwijderen. Wat overblijft, zijn mooi gekleurde lippen die 12 uur lang niet afgeven en waarvan de kleur zelfs blijft zitten na een avondje eten en drinken.

Peel Off Lip Tint

Bron

Over deze schrijver

redactie, Corine

redactie, Corine

Corine (1981) maakt deel uit van de BeautyJournaal redactie en is daarnaast ook freelance communicatieconsultant en tekstschrijver met een voorliefde voor beauty- en verzorgingsproducten. Ze is erg kritisch als het om verzorgingsproducten gaat, besteedt veel tijd aan 'vergelijkend warenonderzoek' en het uitpluizen van ingrediënten. Want hoe mooi de verpakking van een crème, lotion of lippenstift ook kan zijn... het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.