Maakt dit jubileumproduct een einde aan Sabines haat-liefde verhouding met bodylotion?

04:21 - 02:36
luistertijd 04:21 - leestijd 02:36

Getest Palmer’s Skin Therapy Oil Spray

Bodylotion… haat en liefde liggen dicht bij elkaar

Mijn huid snakt naar extra verzorging aan het einde van de zomer en gedurende de wintermaanden. Mijn keratosis pilaris op mijn bovenbenen speelt op, ik krijg schilfers op mijn onderbenen en er verschijnen droogterimpels. Simpel op te lossen met een goede bodylotion of body oil. Toch houdt tijdgebrek me vaak tegen. De meeste bodylotions laten een vettig laagje achter, waardoor ik het vervelend vind om mijn kleren aan te trekken. De vette vlekken zitten op mijn kleren en een skinny jeans krijg ik lastig aan. Wegens tijdgebrek in de ochtend, laat ik het smeren dan ook vaak achterwege. Gaat de Palmer’s Skin Therapy Oil Spray daar verandering in brengen?

175 jaar Palmer’s

Palmer’s viert dit jaar haar jubileum. Het merk bestaat al 175 jaar en is inmiddels 50 jaar eigendom van het Amerikaanse concern E.T. Browne Drug Co. Onder deze eigenaar zijn de succesvolle Shea Butter Oil-, Olive Butter- en Coconut Oil formules gelanceerd. Om het 175-jarig bestaan te vieren, heeft Palmer’s complete face care lijnen ontwikkeld en zijn ook alle bodylotions in fijne lightweight spray flacons uitgebracht.

Homepage Palmers Skin Therapy Oil Spray

Bodylotion en bodyoils in sprayvorm zijn op zich niet nieuw. Beautyjournaals Tessa testte eerder al de sprays van Vaseline; haar review lees je hier. Zelf heb ik nog nooit een spray gebruikt. Dus ik ben erg benieuwd,

Magic ingredients

De Skin Therapy Oil Spray is een moisturizing treatment olie met pure Cocoa Butter, Vitamine E en diverse natuurlijke oliën. Dit zijn magische ingrediënten voor de huid.

Vitamine E: In de huid wordt Vitamine E gebruikt als antioxidant. Het beschermt de cellen tegen oxidatieve stress die in verband wordt gebracht met veroudering. Het beschermt de huid bovendien tegen UV-straling en verhoogt daarmee ook de effectiviteit van andere zon beschermende factoren.

Cocoa boteris een emolient. Het vormt een beschermend laagje op de huid dat het verlies van water voorkomt en hydratatie van de huid bevordert. Het helpt de huid om zacht en soepel te blijven.

Daarnaast bevatten alle producten met de Palmer’s Cocoa Butter formule – dus ook de spray – een eigen ontwikkeld ingrediënt: het zogenaamde Cetesomate-E. Dit zorgt er voor dat littekens, striae, droge en beschadigde huid, fijne lijntjes en ouder wordende huid verbeterd worden.

De natuurlijke oliën die ik op de INCI kan vinden zijn: sesam olie (hydraterend), koolzaad olie (egaliserend) en rozenbotel olie (bron van Vitamine C en Vitamine A voor celvernieuwing).

 

De ingrediënten beloven mooie dingen. Maar is het een fijne bodyspray?

Palmers Oil Spray SabineDe spuitbus is als het ware een deodorant bus. Er komt een keurige hoeveelheid olie uit, zonder te veel te vernevelen (dit kan knap vervelend zijn met een olie). Drie sprays zijn genoeg om je complete been in te kunnen smeren. Eén spray (zie foto) blijft goed op je huid zitten en gaat niet lopen… dus geen olie druppels op de badkamervloer. De geur is prettig. Licht geparfumeerd met een groene en olieachtige ondertoon. Het overheerst absoluut niet mijn parfum.

Het product smeert makkelijk uit en trekt relatief snel in. Maar er blijft wel een olieachtige laag op mijn huid achter en deze blijft lang zitten. Ik moet wel 25 minuten wachten voordat de olielaag weg is. Kortom, kleren aantrekken binnen 25 minuten zonder vetvlekken is geen optie. De claim ‘niet vet’ lijkt dus niet helemaal te kloppen.

 

sabine1

En wat vindt mijn huid ervan?

Mijn huid krijgt een mooie glans van deze bodyspray. Tekenen van droogte verdwijnen als sneeuw voor de zon. Geen lijntjes en schilfers meer. Mijn huid lijkt ook steviger na drie maanden gebruik.

Eindoordeel

Dit product doet dus wat het belooft. Maar praktisch vind ik de spray niet. Ik kan hem eigenlijk alleen maar gebruiken voor het slapen, omdat ik s’ochtends te weinig tijd heb om de olie in mijn huid te laten trekken. En dat is voor mij toch wel een belangrijk minpunt.

Lees ook