Huidkleur, gender, leeftijd. dik & dun....Celebrate beauty all the way!

03:19 - 01:59
luistertijd 03:19 - leestijd 01:59

De nieuwe beautytrends 2018

We maken in de beauty industrie bijzondere tijden mee, waarover we al eerder schreven (lees het interview van Monique met Coty ceo Sylvie Moreau: ‘Vrouwen werden somber van beauty….dat moet afgelopen zijn’), want diversiteit is wat de klok slaat nu. Van producten voor elk huidtype en huidkleur, tot schoonheidsidealen voor elke leeftijd en elke subcultuur en gender.

Gelijkheid every way…..: 40 tinten, transgenders en oudere dames
Rihanna’s Fenty Beauty make-up lijn werd gelanceerd met 40 verschillende tinten foundation. Dit is uniek aangezien niet veel merken hier rekening mee hielden, maar eindelijk komt daar verandering in. Ook transgenders, die een grote inspiratiebron zijn voor velen, staan op de voorpagina’s van tijdschriften in advertenties voor de grootste cosmeticabedrijven ter wereld. Mannelijke vloggers verzamelen miljoenen abonnees op YouTube. Oh, en de nieuwste Covergirl is 69 jaar oud. You can be whatever you want, who-ever you are…

Paradijsvogels;-)
Stereotype schoonheidsidealen zijn verleden tijd. De industrie omarmt, onder druk van sociale media, schoonheid in alle vormen, maten, kleuren, religies, geslachten en leeftijden. Het is een ware openbaring en een prachtige ook.

Age is just a number

In augustus kondigde Allure Magazine aan dat zij de term ‘anti-aging’ niet meer zou gebruiken. Dit in de hoop dat vrouwen het ouder worden gaan zien als iets om trots op te zijn. Wij vinden het prachtig, maar betrappen ons er bij BeautyJournaal nog altijd op dat we de term wel gebruiken. Is dat erg;-)

Merken bieden producten aan die verzorging bieden aan deze huid, in plaats van producten die het proberen te verbergen. Overigens zien we nog wel weinig reclames waarin dit ten volle op een zeer moderne wijze wordt gebracht. Ook zien we weinig producten voor deze doelgroep, maar je kunt je ook afvragen of dat moet. De meeste werkzame stoffen zijn geschikt voor alle leeftijden.

Topmodellen op leeftijd

Prachtvrouwen als Jane Fonda van 79 en Helen Mirren van 72 zijn de nieuwste topmodellen in fashion.

Grijs is het nieuwe blond (of bruin?;-)

De nieuwste woordvoerster van Covergirl, Maye Musk, vertelde de New York Times onlangs in een interview: “Mijn haar verfde ik vele jaren bruin. Toen ik 60 werd besloot ik te bekijken welke kleur ik eronder had. Ik verfde het heel lichtblond en liet het uitgroeien. Vervolgens heb ik het heel kort geknipt. En wat is er gebeurd? Ineens kreeg ik veel boekingen en iedereen vindt het geweldig.

Geeft een crème voor de 50-jarige ook een 50-jarig rolmodel

In oktober 2017 kondigde Dior aan dat de 25-jarige Cara Delevingne het gezicht zou worden van de nieuwe huidverzorgingslijn “Capture Youth.” Het werd met gemengde gevoelens ontvangen, een Twitter-gebruiker zei: “Prachtige Cara is 25 jaar oud. Ik ben 51 jaar oud en ik ben de doelgroep voor Capture Youth. Het is een anti-rimpelcrème. Dit is oneerlijk tegenover haar, en ook tegenover mij!’’

CELEBRATE BEAUTY….

Lees ook