Een revolutie in de beauty industrie!

03:22 - 02:01
luistertijd 03:22 - leestijd 02:01

Amerikaans magazine Allure verbant de term anti-aging

Het Amerikaanse beauty magazine Allure heeft deze week aangekondigd nooit meer het woord anti-aging te gebruiken in haar publicaties. Hoofdredacteur Michelle Lee zegt hier het volgende over:

“Ouder worden gaat over goed in je vel komen te zitten, met rimpels en al. Niemand suggereert dat je geen retinol zou mogen gebruiken. Maar als we de manier waarop we denken over ouder worden willen veranderen, dan moeten we beginnen met anders praten over ouder worden. Onze woordkeuze aanpassen.

Met dat in gedachten en te beginnen in het september issue – met power vrouw Helen Mirren op de cover – nemen wij ons voor om nooit meer de term ‘anti-aging’ te gebruiken. Want bewust of onbewust benadrukken we met deze term toch de opvatting dat ‘aging’ een conditie is, een toestand die we moeten bestrijden. Vergelijk het met anti-virus software, anti-schimmel spray…

Onvermijdelijk

Als er iets onvermijdelijk is in het leven, dan is het wel het feit dat we ouder worden. Iedere minuut en iedere seconde. Wees er trots op, omarm het. Want niet iedereen heeft het geluk om oud te worden. Bekijk ook het volgende filmpje, waarin de 64-jarige Jo Johnson dit heel treffend beschrijft:

Language matters

Wanneer we het hebben over vrouwen ouder dan – laten we zeggen – een jaar of 40, dan voegen we er vaak al snel aan toe: “Ze ziet er goed uit… voor haar leeftijd.” Probeer er eens op te letten en bedenk wat er gebeurt, wanneer je simpelweg zegt: “Ze ziet er goed uit!”

18 is geen 80

Natuurlijk is niet alles aan ouder worden leuk. Je voelt je met 18 jaar toch anders dan met 80. Maar we moeten écht stoppen om ons leven als een berg te zien, waarbij alles bergafwaarts gaat na je 35ste. En als dat al zo zou zijn… wie of wat bepaalt dan de top van de berg, waarna alles slechter wordt?! Zijn dat je seksuele piekjaren? Het moment waarop de mensen om je heen je als ‘een lekker ding’ zien? Of zit het gewoon bij jezelf tussen de oren…

Schoonheid is niet alleen weggelegd voor de jeugd

De term anti-age verbannen… Uiteraard verander je de verpakkingen van skin care en marketing in de beauty industrie niet zomaar van het ene op het andere moment. Daar is een ware revolutie voor nodig. Maar laten we beginnen om anders de praten over ouder worden. En schoonheid op alle leeftijden omarmen.”

Bron: Allure, September 2017 issue

BeautyJournaal juicht dit toe!

Op de redactie van BeautyJournaal kunnen we dit statement van het Amerikaanse magazine Allure alleen maar toejuichen. We pleiten er immers al veel langer voor, met termen als pro-aging en active aging.

Zie ook onze volgende artikelen:

PS. Lieve Monique, je werd deze week weer een jaartje ouder en daarmee een jaartje mooier en wijzer. Beschouw dit artikel maar als mijn (verlate) verjaardscadeau aan jou. Liefs, Corine.

Lees ook