Bloedvat beschadiging, ontsteking of slagschaduw?

01:45 - 01:03
luistertijd 01:45 - leestijd 01:03

Gaan donkere kringen na Botox injectie nog weg?

Een lezeres van Mediterrane komaf mailde ons dat ze na een Botox injectie in de kraaienpootjes ineens met donkere kringen onder haar ogen zit. Ze vraagt zich af hoe dit kan, en of het nog weggaat.

BeautyJournaal’s expert dermatoloog Francis Wu geeft advies:

‘Als deze mevrouw hiervoor geen donkere schaduwen had onder de ogen, dan kan dit passen bij een allergische reactie, maar die zwelling gaat meestal binnen 48 uur weg, een postinflammatoire hyperpigmentatie (tijdelijke pigmentvlekken) of een purpura als gevolg van de behandeling (een onderhuids bloedinkje), en dat gaat vanzelf weg. Het heeft wel tijd nodig in verband met haar donkerder huid. Het kan 4 tot 6 weken duren.

Als het na zes weken niet weg is, dan is het zinvol om bij een dermatoloog een biopt te laten nemen voor verder onderzoek.

Ontstekingsreactie, bloedinkje of slagschaduw…

Als zij voor de behandeling al enigzins donkere onderoogleden had, dan kan botuline toxine fijne spiertjes ontspannen en hierdoor een slagschaduw veroorzaken, waardoor de donkere schaduwen nog meer opvallen.’

 

Francis Wu is werkzaam in het Dermatologisch Centrum Maarssen en Vechtstreek, eigenaar van Shape Aesthetics BV voor cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling en mede-oprichter Cosmeceutics BV voor zijn huidverzorgingslijn Iconic Elements.

 

Lees ook:

Lees ook