De dermatoloog heeft een slimme oplossing die dagelijks maar weinig tijd kost

02:02 - 01:13
luistertijd 02:02 - leestijd 01:13

Een likdoorn is samengeperst eelt dat naarbinnen gedrukt is. Het kan ongelofelijk pijnlijk zijn. Het komt vaak voor op drukpunten op de voetzool, maar kan ook aan de teentjes voorkomen.

voeten

Likdoorns zijn goed te verwijderen door een pedicure. Je moet het dan echt wel regelmatig laten doen. Het kan echter voor komen dat ze niet weggaan, en ook nog maar moeilijk te verwijderen zijn. Heeft de dermatoloog dan een goede oplossing? We vroegen het aan Francis Wu, uit het BeautyJournaal expertteam.

Francis Wu

Dermatoloog Francis Wu

‘Voor likdoorn schrijf ik vaak 40% salicylzuur voor, heel hoog gedoseerd. Dit breng je 1 x per dag aan in de avond. Je plakt het af met een pleister. Dit zorgt voor verweking van de lokale huid.

De huid wordt week en wit. Daarna ga je het plekje om de dag schuren met een wegwerp schuurpapiertje.

Het is niet moeilijk. De behandeltijd voor 1 plek is ongeveer twee minuten per dag. Na een maand kan de dermatoloog de likdoorn vrijwel pijnloos eruit halen met een speciale scherpe lepel, waarmee je goed tot in de kern van de likdoorn kan komen.

Overdag is het zinvol om een antidruk ring rond de likdoorn te plakken, om erger te voorkomen.’

likdoorn

Francis Wu is werkzaam in het Dermatologisch Centrum Maarssen en Vechtstreek, eigenaar van Shape Aesthetics BV voor cosmetische dermatologische anti-aging consultatie & behandeling en mede-oprichter Cosmeceutics BV voor zijn huidverzorgingslijn Iconic Elements.

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Lees ook:

Lees ook