Een van de meest geliefde geur genres bij onze lezers

04:03 - 02:25
luistertijd 04:03 - leestijd 02:25

Cindy tipt: sprankelende poederachtige parfums

Poederachtige parfums zijn momenteel ontzettend populair. Dat is ook logisch, ze geven je een schoon en elegant gevoel. De geur van poeder biedt een verzorgde uitstraling en daarom zijn deze parfums vaak goed voor vele gelegenheden. Wat zoeter voor de avond, meer bloemig voor overdag en de musky variant kan eigenlijk altijd.

Parfumista Cindy.

Poeder dat sprankelt

Poederige geuren kunnen soms tricky zijn, ietsje teveel poeder en het kan muf of stoffig gaan ruiken. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom heeft poeder een tegenhanger nodig, in de vorm van een bloemetje of een warm zoetje om de ‘droogte’ tegen te gaan.

Je leest hier wat poederige parfums zijn.

Voor mij is een poederige geur niet alleen maar de geur van gezichtspoeder, er moet nog wat meer gebeuren. Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen uit allerlei verschillende variaties, van zacht via bloemig naar zoet en vol. Voor elk wat wils dus!

De niche toppers

In de niche parfumerie zijn de volgende poederachtige parfums het testen waard:

  1. Lipstick Rose van Frederic Malle – De naam zegt het al: als je een parfum zoekt met de klassieke poederige geur van lipstick en makup, dan zit je hier goed. Heel vol van geur en ze blijft ontzettend lang hangen. Glamour in een flesje. Shop bij Skins.
  2. Ombre Mercure van Terry de Gunzburg – Een kruidige en warme bloemengeur. Viooltjes, rozen en iris met veel poederige ambers die de geur ideaal maken om je te verwarmen op een kille winteravond. Er is ook een Ombre Mercure Extreme, een parfum extract met minder bloemen en meer benzoine. Deze is warmer en draagt dichter op de huid. Ook heel fijn! Shop bij Skins.
  3. Musc van Mona Di Orio – De meest onschuldige en zachtste van dit stel. Mooie zachte poederige geur, een beetje zoetig met vanille, tonkaboon en amandel. Shop bij Skins,
  4. 28 La Pausa van Chanel – Als je op zoek bent naar poederige klasse, dan kun je niet om Chanel heen. Naast de poederachtige No 5 en No 19 heeft Chanel een exclusieve parfumlijn die alleen online of in de winkel aan de PC Hooftstraat in Amsterdam is te krijgen. Daar zitten heel wat poederjuweeltjes tussen. Deze 28 La Pausa is de meest poederige met heel veel iris, maar ruik ook eens aan 31 Rue Cambon (iris en roos), Boy (lavendel en oranjebloesem) en Jersey (lavendel).

De mainstream beauty’s

In de gewone parfumerie zijn gelukkig ook genoeg mooie poederige geuren te vinden. Mijn persoonlijke toppers zijn:

  1. Narciso Poudree van Narciso Rodriguez – De vierkante flesjes van Narciso waren op BeautyJournaal al meerdere malen maandfavoriet, dus ik moest er minstens ééntje noemen. Poudree is de poederigste van de (inmiddels) drie versies, maar eigenlijk hebben alle Narciso’s iets poederigs over zich. Poudree heeft witte bloemen met poederige rozen op een basis van romig hout. Shop hier online met korting.
  2. L’Instant Magic van Guerlain – Gesuikerde amandeltjes met een vleugje poeder. Bruidssuiker in een flesje. Shop hier online met korting
  3. Balenciaga Paris van Balenciaga– Een poederig viooltjesparfum. Heel klassiek met pure bloemblaadjes. Shop hier online met korting
  4. Valentina Poudre van Valentino – Amandelpoeder, haast gourmand poederig parfum, voor de zoetekauwen onder ons. Shop hier online met korting
  5. No. 19 Poudree van Chanel – De poederige versie van de aloude No. 19, die op zichzelf al behoorlijk poederig was. Dit is een geüpdate No. 19, met meer witte musk voor het schone gevoel en minder van de groene galbanum die dat hele klassieke gaf aan het origineel. Een mooie groene bloemengeur die voor veel gelegenheden geschikt is.  Shop hier online met korting

Heb jij ook een poederige favoriet die het vermelden waar is? Laat dan hieronder een reactie achter.

Lees ook