Met AHA en BHA zuren voor een jeugdige huid

04:09 - 02:29
luistertijd 04:09 - leestijd 02:29

Getest Philosophy Overnight Anti-Aging Peel

Glad, gladder, gladst

Peelen, exfoliëren is helemaal hot. We willen allemaal een gladde, stevige huid met onzichtbare poriën. De cosmetica branche springt hier gretig op in met allerlei nieuwe en innovatieve producten.

Helaas kunnen peelings ook irriteren, waardoor niet iedereen zich er happy bij voelt.  Het nieuwe Philosophy the microdelivery overnight anti-aging peel (… een mond vol) is een 2 fasen systeem; een exfoliant met daarover een nabehandeling. De kans op irritatie is minimaal, beweert Philosophy. De peeling bevat AHA, BHA en melkzuur, de nabehandeling echinacea (antioxidant), haverextract (verzachtend) en bisabolol (huidversterkend).

Philosophy Overnight Peel Stap 1Fase 1: Peelen

Fase 1 lijkt op de peeling die Su getest heeft, waarbij Philosophy de watjes en peeling apart levert. De peeling vloeistof zit in een pipetflesje. Je druppelt de inhoud van 2 pipetjes op een watje en brengt dit aan op je gezicht, decolleté, handen, waar je maar wilt.

Ongeveer 2 tot 3 minuten laten intrekken, waarna je doorgaat met fase 2. Zie ook het volgende filmpje hoe je de overnight peel gebruikt.

https://www.youtube.com/watch?v=n7yAVw_5qNw

Fase 2: nabehandeling

De nabehandeling bestaat uit een kalmerende, lichtblauwe gel. De kleur past bij de verkoelende werking. Philosophy noemt het gel, ik zou zeggen sorbet, iets tussen gel en crème in. Na de gel kun je nog een nachtcrème aanbrengen. Volgens de Philosophy specialiste die ik bij de Vogue Beauty Night Out ontmoette, kun je zelfs een crème met retinol gebruiken.

Philosophy Overnight Peel Stap 2Hoewel dit een ‘leave on peel’ genoemd wordt (dus eentje die je na gebruik niet meer van je huid verwijdert), krijg ik toch de indruk dat de exfoliant geneutraliseerd wordt met het aanbrengen van de verkoelende gel. De peeling werkt dus zo’n 2 minuten, totdat je de gel aanbrengt.

Ik ervaar een tinteling

In het begin prikt de peeling een beetje. Dat bevestigt voor mij dat er daadwerkelijk iets van een zuur in zit. Na een paar minuten is het prikkelende gevoel verdwenen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hierdoor regelmatig vergeet fase 2 aan te brengen. Ik had niet het gevoel dat er echt iets gebeurde op mijn gezicht. Om een vergelijking te maken… Alpha-h Liquid Gold tintelt ongeveer een kwartier. Lees hier mijn review over enkele Alpha-H producten.

Na de peeling kan ik zonder problemen 1% retinol van Paula’s Choice aanbrengen. Geen irritatie, geen droge velletjes.

Het resultaat

Eerlijk gezegd, zie en voel ik weinig verschil. Ik heb sterkere producten liggen die makkelijker in het gebruik zijn, zoals Alpha-h Liquid Gold. Dus misschien kan ik met de Philosophy peel geen beter resultaat meer bereiken, omdat mijn huid al gewend is aan peelings. Ik ben niet enthousiast en merk dat ik steeds vaker vergeet de peeling te gebruiken.

Philosophy Overnight Peel InstructiesMaar ik geef niet op…

Maar een tester van Beautyjournaal geeft natuurlijk niet op :). Ik geef de producten aan mijn zus die nog nooit een peeling gebruikt heeft. Mijn zus heeft een droge, gevoelige huid met wat beginnende rimpels. Zij vindt de peeling heel goed te doen. Iets prikkelend in het begin, maar dat verdwijnt snel. De gel smeert ook volgens mijn zus makkelijk uit. Ze gebruikt de peeling 2-3 keer per week en haar huid lijkt iets gladder. Maar helaas ziet ook zij geen rimpel minder.

Gerti concludeert

GertiDoet deze peeling nu wat hij belooft? Philosophy claimt duidelijke verbetering van de belangrijkste zichtbare tekenen van huidveroudering: rimpels, verlies van stevigheid en grove poriën. Helaas, zelf zie ik geen verbetering in rimpels en stevigheid. Mijn zus daarentegen constateert wel een gladdere en stralender huid. De overnight peel irriteert niet. Deze claim wordt waargemaakt.

Kortom:

Een prima peeling voor mensen met een gevoelige huid, of voor wie nog nooit een exfoliant gebruikt heeft. Ben je een ervaren exfolieerder, dan zou ik deze overnight peel links laten liggen.

Lees ook