Ze is er helemaal weg van….

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Alpha-H

Als ware beauty addict zoek ik in het buitenland altijd de leuke kleine cosmetica winkeltjes op. Natuurlijk verlaat ik die winkeltjes niet zonder iets te kopen. Dit voorjaar kocht ik in Parijs Liquid Gold van Alpha-H.

Wat schetst mijn verbazing als ik diezelfde dag op Beautyjournaal kijk. Een heel artikel gewijd aan Alpha-H dat nu ook in Nederland verkrijgbaar is. Dat vraagt om een uitgebreide test!alpha h skin loving vitamins

Naast de Liquid Gold, test ik de Skin Loving Vitamins set en de Liquid Laser Balm. De vitamine serums trekken me aan omdat vitamines C, E en A de basis zijn van elke goede, huidverbeterende verzorging. Beautyjournaal heeft hier verschillende artikelen over gepubliceerd.

It’s all about the tingle! Liquid Gold…

Liquid Gold is een van de succesvolste producten van Alpha-H. Het bevat 5% glycolzuur en heeft een pH 2,5. De concentratie lijkt misschien niet extreem hoog, er zijn producten met 10% glycolzuur, toch is dit een bijzonder krachtig product vanwege de lage pH.

Om de dag breng ik ‘s avonds Liquid Gold aan met een watje. Om geen product te verliezen, splijt ik het wattenschijfje eerst. Zo’n half schijfje besprenkel ik met Liquid Gold en ga hiermee één keer over mijn gezicht. Niet wrijven of boenen. Bij voorkeur breng je daarna niks meer aan zodat de Liquid Gold de hele nacht zijn werk kan doen.

Glycolzuur peeling

Wat een sensatie! Liquid Gold is een unieke ervaring. Direct na het aanbrengen ervaar ik een tinteling. Bijna op het pijnlijke af, zoals je na een professionele glycolzuur peeling kunt hebben. Auch, hier gebeurt echt wat. Na een kwartier is de tinteling voorbij. Ik zie niet rood, ben niet verbrand.

’s Ochtends voelt mijn huid erg glad. Na een paar dagen zie ik een verfijning van de poriën, vooral bij de neus en wangen valt dit op. Mijn teint oogt rustiger.

Skin Loving Vitamins: vitamine C

Na drie weken begin ik ook met de serums en de Liquid Laser Balm. ’s Ochtends gebruik ik na de reiniging als eerste vitamine C. Dit serum is erg waterig. Ik druppel vijf druppeltje in mijn handpalm, verdeel dat over beide handen en masseer mijn gezicht en decolleté. Als na vijf minuten C ingetrokken is, gebruik ik vitamine E. Dit is ook vrij waterig en heeft een witte kleur. Ik sluit af met een dagcrème met spf.

alpha h balmLiquid Laser Balm en vitamine A serum

Op de avonden dat ik Liquid Gold niet gebruik, gebruik ik het vitamine A serum. Ik laat dit 5-10 minuten intrekken en breng daarna Liquid Laser Balm aan. Het vitamine A serum is wat crèmiger en is daardoor iets moeilijker te druppelen. Het is lichtgeel van kleur en heeft de typische retinol geur. Ik laat het serum kort intrekken en gebruik daarna de Liquid Laser Balm. Dit is echt een balm (water op 7e plaats inci) waarvan je maar heel erg weinig nodig hebt, niet meer dan een erwt. Ik begrijp nu de kleine spatel. Ik masseer de balm in mijn handpalmen en dep eerst mijn gezicht, daarna masseer ik mijn gezicht.

Vitamine E, de grote verzachter

Na twee weken merk ik een lichter irritatie van mijn huid, vooral bij mijn neusvleugels. Ik vermoed dat dit komt door de vitamine A. Om dit te verzachten meng ik twee druppels vitamine E met de Liquid Laser Balm. De irritatie is na twee dagen weg en komt niet meer terug. Omdat vitamine E zo wel erg snel opgaat, meng ik ’s ochtends twee druppels door mijn dagcrème. Ik gebruik hierdoor minder.

Resultaat

Er zijn maar weinig producten die zo’n mooi glad, stevig en egaal resultaat geven. Een heldere en frisse uitstraling. De hele zomer gebruik ik geen foundation, mijn huid heeft het niet nodig.

Ik krijg twee keer een pukkeltje. Allebei verdwijnen ze snel zonder littekens of rode plekjes. Dat is bijzonder omdat ik erg gevoelig ben voor pigmentvlekjes na pukkeltjes. De pukkels worden veroorzaakt door een collageen drankje dat ik drink, niet door de producten van Alpha-H.

alpha h serum setLet op met de zon!

Tijdens de hittegolf deze zomer heb ik Liquid Gold laten staan. AHA maakt je huid gevoeliger voor de zon. Ik heb geen zin het mooie resultaat teniet te doen door mezelf te laten verbranden. Natuurlijk gebruik ik een spf, maar toch neem ik geen risico.

Alpha-H heeft ook een vitamine A+E serum. Dit serum bevat 0.5% retinol, 0.5% retinyl propionate (beide vitamine A), 1% vitamine E en ferulic acid. Nog krachtiger dan het vitamine A serum dat ik getest heb en daarmee het ideale ‘opvolgserum’. Door de toegevoegde vitamine E werkt het tevens verzachtend. Je begrijpt dat dit nummer 1 op mijn verlanglijstje staat.

Conclusiegerti

Ik ben helemaal weg van Alpha-H. De Liquid Gold geeft zo’n mooie huid. In combinatie met de vitamine serums ziet mijn huid er glad en stevig huid. De teint oogt zo mooi dat ik geen foundation hoef te gebruiken.

De Skin Loving Vitamins set is zeker een aanrader. Het is een prachtige en voordelige manier om met de serums van Alpha-H kennis te maken. Je krijgt veel waar voor je geld.

Liquid Gold is een krachtig werkend AHA. Als je een gevoelige huid hebt, heeft Alpha-H andere serums en crèmes met glycolzuur. Laat je goed adviseren. Op de website van Alpha-H vind je productadvies per huidtype.

Let op, want je kunt nu tot en met 13 september 2015 op een aantal producten 15% korting krijgen in de webshop. Lees hier meer.

Lees ook