Hoe beter gehydrateerd, hoe stralender je huid

04:34 - 02:44
luistertijd 04:34 - leestijd 02:44


Wat hebben een 30-jarig feestbeest, een jonge moeder met slaapgebrek en een bestuursvoorzitter met een constante jetlag met elkaar gemeen? Chronische vermoeidheid. Meer dan de helft van de vrouwen zegt hier last van te hebben.

De impact van de gedehydrateerde huid

Recente onderzoek [bron: Christian Dior] heeft aangetoond welke impact chronische vermoeidheid heeft de huid van de moderne vrouw. Achter de zichtbare tekenen van vermoeidheid schuilt een heel ander probleem: dehydratie of uitdroging. De huid wordt droger, voelt onprettig en trekkerig aan en het verlies aan stevigheid en glans wordt zichtbaar. Vermoeidheid droogt de huid uit en uitdroging vermoeit de huid. En zo is het cirkeltje rond… BeautyJournaal schreef al eerder over vochttekort en de gevolgen hiervan voor de huid. Je leest het artikel hier.

De gelcreme werkt lekker, vooral ook in Azie. Lees waarom…

Een nieuwe ontwikkeling in de strijd tegen dehydratie is de toepassing van gelcrème formules met een sorbet gevoel. Of beter gezegd: een nieuwe ontwikkeling in Europa, want in Azië zijn gelcrèmes al geruime tijd erg populair. De internationale marktleiders spelen hier handig op in door de Aziatische trend ook aan deze kant van de wereld te introduceren. En welk verhaal koppel je daar dan aan? Juist ja: dat van huidhydratatie.

Het hydratatieverhaal is natuurlijk al oud, maar het is nog altijd actueel. Je huid kan niet zonder vocht. Hoe belangrijk het is, lees je ook nog eens in dit uitstekende achtergrond artikel van dr. Catharina Meijer. En lezen he, want er gaat echt een wereld voor je open!

Meer vrouwen hebben een gemengde huid dan een droge huid

Maar nieuw is dus de textuur, waarin het hydratatieverhaal nu verpakt zit. Stiekum zijn wij hier in Europa ook heel erg blij mee, want wij kennen genoeg vrouwen die a. helemaal niet van vette cremes houden, en b. vanwege hun gemengde huidconditie het ook helemaal niet kunnen gebruiken. Lang leve de gelcreme!

We zetten drie nieuwkomers op een rijtje.

Bodyshop Vitamin E Aqua Boost Sorbet

Deze limited edition moisturizer uit de Vitamine E-lijn van de Bodyshop bevat microscopisch kleine bolletjes met vocht – zogenaamde ‘aqua spheres’ – die de huid van hydratatie voorzien. Het is een goede technologie, die ook echt werkt.

Wat ervaart Corine?

De moisturizer trekt razendsnel in en laat geen vettig laagje achter op de huid. Ideaal voor in de zomermaanden of om mee te nemen naar een tropische (lees: warme en klamme) bestemming. Je voelt direct dat dit product een vochtboost geeft, die ook langdurig aanhoudt. Dit product heeft een heerlijke, bloemige geur… lente in een potje!

De Aqua Boost Sorbet is geschikt voor alle huidtypen, zelfs de vette. Je shopt deze sorbetachtige vochtbooster hier.

Christian Dior Hydra Life Serum & Hydra Life Crème Sorbet

Met dit nieuwe verzorgingsduo richt Dior zich op de zogenaamde aquaporines. Deze vormen een netwerk van minuscule hydratatiekanaaltjes in de huid en reguleren de vochthuishouding. Wist je trouwens dat deze aquaporines een wetenschappelijke uitvinding zijn van Nobelprijs winnaar en chemicus Peter Agre?Lees ons artikel hier. Het zit nl. ook in Eucerin producten.

Irrigatiekanaaltjes voor water

Het is mogelijk om de kwaliteit  van de aquaporines te verbeteren en dat is precies wat Dior doet, zodat de vochtarme droog aanvoelende huid letterlijk met vocht wordt opgevuld en weer gaat stralen van energie. Of om in vaktermen te spreken: door verbetering van de watercirculatie in de aquaporines neemt de intracellulaire energieproductie toe.

Het serum bevat naast een megadosis hydratatie eigenschappen onder meer Pimpernel extract, dat in de Chinese geneeskunst al jarenlang wordt toegepast als antioxidant. Een enkel druppeltje is voldoende om de huid te hydraten. Het vocht verspreidt zich in de opperhuid en geeft de cellen (nieuwe) energie.

De crème sorbet is een lichte, frisse gelcrème die zowel in de ochtend als in de avond kan worden gebruikt in combinatie met het serum voor een intense vochtboost. De crème sorbet kan ook overdag worden gebruikt om de huid een (tussentijdse) opfrisbeurt te geven en de dorst van je huid te lessen. Aldus Dior.

Heerlijk voor Dior fans dat nu ook deze lichtvoetige hydratante vriendinnetjes erbij zijn gekomen. Je shopt de producten hier.

Lees ook