Inclusief peptiden en vitamine C - je ultieme betaalbare cosmeceutical

03:16 - 01:57
luistertijd 03:16 - leestijd 01:57

Paula’s Choice Clinical 1% retinol treatment

Het deed bij mij even wat stof opwaaien toen ik dit product ontving en met grote letters ook het percentage van de belangrijkste werkzame stof op de verpakking zag staan: 1%! retinol. Een grote stap voorwaarts voor dit merk, dat altijd uitstekende skincare levert, maar nooit erg open was over percentages van werkzame stoffen, en dat betreurden wij fans, toch wel heel erg.

Als doorgewinterde journalist en cosmeceutical kenner wist ik natuurlijk meteen dat dit weer zo’n gouden flaconnetje is dat je moét testen. Simpelweg omdat alle stoffen die er anno 2015 toe doen, erin zitten! Retinol, peptiden, vitamine C. De meest belangrijke stimulatoren voor huidverbetering.

SHOP HIER ONLINE

Deze drie stoffen doen in overtreffende trap wat elk van deze stoffen ook afzonderlijk doet. Hoe inci retinol 1 procent PCfijn is dat: het collageen en elastine een prikkel geven voor productie, de huidstructuur verfijnen en de teint egaliseren.

Ik heb speciaal de winter ervoor uitgekozen om een kuurtje hiermee te doen, omdat mijn huid dan minder bloot gesteld wordt aan de zon. Vanwege afschilfering van de huid, wordt hij ook wat kwetsbaarder voor uv-straling. Buiten wordt daarom altijd een hoog uv filter eroverheen aanbevolen. Natuurlijk gebruik je het niet overdag, maar ’s nachts.

De product is sterk, ja echt, en sterker nog, het doet niet onder voor een prachtige, luxe retinolcreme van Zo Skin Health, van dr. Obagi, waarvan ik al eens een retinolcreme testte.

Aanvankelijk nam ik het niet zo nauw en deed net iets teveel op, meer dan een erwt voor gezicht en hals, en ja hoor, binnen twee dagen was een hele fijne schilfering op gang gekomen. Omdat mijn wangen gevoelig zijn, heb ik meteen de dosering aangepast aan normaal gebruik en pas ik dit product nu alleen om de twee a drie dagen toe. Zo voorkom ik teveel irritatie, maar pak ik wel voldoende de fijne werking van deze topstoffen mee.

Omdat ik nog nauwelijks rimpels heb – alleen vooralsnog verslapping, werkt retinol bij mij vooral als huidoppervlak-gladmaker en porieverstrakkend.

SHOP HIER ONLINE

Ik word echt erg blij van dit soort producten, ook omdat mensen met een kleine beurs nu toch nude look bij monique screenkunnen genieten van heel goede skincare op hoog niveau!

Mijn extra tips: omdat je huid er droger van wordt, althans in mijn geval wel, en ik de schilfertjes door mijn foundation heen kan zien. Borstel ik mijn huid om de dag met de Clarisonic om die velletjes voorzichtig weg te halen.

s’ Nachts doe ik een huidolie en/of algemeen hydraterende creme over deze retinolcreme heen. Overdag werk ik met extra hydraterende laagjes om de droogte tegen te gaan. Na de reiniging gebruik ik een essence of lotion, daaroverheen een hele dunne hydraterende lotion/emulsie en dan een dagcreme. Deze dagcreme meng ik met wat van die nieuwe ultravloeibare serumfoundations, of ik doe er een laagje BB cream overheen, dat ik afpoeder met een bronzertje om de teint te verlevendigen.

SHOP HIER ONLINE

 

 

Lees ook