Een peeling in wattenschijfjesvorm

05:10 - 03:06
luistertijd 05:10 - leestijd 03:06

Getest LOOkX Derma Skin Polish Pads

Schoonheidsspecialiste Su Chen – eigenaresse van Beautyinstituut Su Chen’s – heeft een gevoelige huid die snel reageert op nieuwe producten en scrubs. Ze test de LookX Derma Skin Polish Pads.

Su Lookx PadsTraditioneel peelen of scrubben?

Het traditioneel peelen of scrubben van je huid is om het te ontdoen van dode huidcellen, zodat crème beter opgenomen kan worden door de huid. Maar is een peeling of scrub eigenlijk wel geschikt voor elke huid? Mensen met een gevoelige huid, irritaties, rosacea, couperose wil ik toch adviseren om daarmee op te letten. Lookx Derma Skin Polish Pads werken net wat anders dan de traditionele peeling of scrub voor thuisgebruik en zijn daardoor ook geschikt voor gevoelige huidjes. Hoe? Dat leg ik je straks uit.

Eerst iets over de ingrediënten

De belangrijkste actieve ingrediënten in dit product zijn gepatenteerde tomatenstamcellen. Deze beschermen de huid tegen vervuiling, vrije radicalen, vroegtijdige veroudering, verlengen de levensduur van de huidcellen en verstevigen de extracellulaire matrix. Daarnaast bevatten de Derma Skin Polish Pads drie werkzame ingrediënten die exfoliëren zonder de noodzaak tot scrubben: gycolzuur en melkzuur (AHA’s) en salicylzuur (BHA). Hierdoor worden poriën gezuiverd, stijgt het vochtgehalte en wordt het vernieuwingsproces geactiveerd. Vitamine PP (B3) werkt huidbarrière versterkend, huidverstevigend, zuivert en kalmeert.

Gebruik

Je mag de LOOkX Derma Skin Polish Pads drie maal per week tot elke dag gebruiken. Wat mij altijd tegenstaat bij een peeling is het na afloop verwijderen van het product. Bij een structuurpeeling voel ik altijd na het verwijderen nog hier en daar een korrel op mijn gezicht of bij mijn haarlijn. Dat is met de Derma Skin Polish Pads verleden tijd. Je gebruikt het product na het reinigen en gooit de pad nadien direct weg. Lekker simpel. Het is dan ook een ‘one use’. Na het gebruik van de pad breng ik direct mijn verzorging aan.

Bekijk ook het filmpje dat ik speciaal voor BeautyJournaal maakte:

Eerste indruk

Omdat ik een huid heb met lichte rosacea en couperose was ik een beetje huiverig voor al de ingrediënten die erin zitten. Mijn huid triggert snel op wisselingen of factoren van buitenaf (zoals verwarming en stress). Ik ben dan ook erg benieuwd.

Wat mij als eerste opvalt, is hoe simpel het is. Eigenlijk gewoon een pot met 60 dunne wattenschijfjes die direct klaar zijn voor gebruik. De geur is ook erg aangenaam, lekker fris. Ik gebruik de pads iedere avond, na het reinigen van mijn gezicht. Wel even opletten bij het uit de pot halen: je pakt snel teveel pads.

Lookx Derma Skin Polish Pads Schoon en Gebruikt

Wanneer je denkt dat je huid na het reinigen schoon is, dan weten de pads nog steeds vuil en dode huidcellen te vinden (links).

Direct na gebruik voelt mijn huid zijdezacht en schoon aan. Omdat ik een gevoelige huid heb, voelt het een beetje warm en kleurt mijn huid lichtrood door de doorbloeding. Na 15 minuten trekt de roodheid weg.

De volgende ochtend

De volgende ochtend zie ik in de spiegel dat mijn wangen rustig zijn. Gelukkig maar! Zoals gezegd, krijg ik bij verschuiving in mijn dagelijkse verzorging vaak een toename van kleine rode pukkeltjes en rode vlekjes. Dit keer niet. Mijn huid voelt nog steeds lekker zacht aan.

Na 4 weken…

… ziet mijn huid er beter en rustiger uit dan bij het begin! Waar ik het meest blij mee ben, is dat mijn pigmentvlekje van een schrammetje op mijn kin na vier weken bijna helemaal weg is. Normaliter blijft het littekentje twee maanden zichtbaar. Maar door de Derma Skin Polish Pads genas het wondje veel sneller en beter, zonder dat er nieuwe pigmentophoping ontstond. Dit doet dus echt iets voor je huid.

Lookx Derma Skin Polish Pads Voor en Na

Links: bij het begin van de test. Rechts: na vier weken testen. Mijn huid is een stuk rustiger en egaler geworden.

Omdat ik eigenlijk na twee weken testen al enthousiast was, ben ik de LOOkX Derma Skin Polish Pads twee keer per dag gaan gebruiken aan één kant van mijn gezicht om te kijken of ik er nog meer resultaat uit kon halen. Dat was niet het geval. Ook ben ik een weekje gestopt om te bekijken of ik mijn huid daarna opnieuw een boost kon geven, maar ook dat maakte voor het eindresultaat niet zoveel uit. De gebruiksaanwijzing van maximaal eenmaal per dag – zoals LookX voorschrijft – is dus juist.

Eindoordeel

Ik vind het een super product. Het is makkelijk toe te voegen aan je dagelijks ritueel, het kost niet veel tijd en je hebt direct voelbaar resultaat. Voor mij voortaan een vast onderdeel van mijn avondverzorging.

Lees ook