&Other Stories, Dior, Medik8, OPI, Unwash, Image, Retrouve e.a.

07:03 - 04:14
luistertijd 07:03 - leestijd 04:14

Editorial picks april 2016
La Roche Posay Toleriane Ultra Nacht

Een nachtcreme voor de zeer gevoelige allergische huid. Wat goed dat LRP hier nu mee komt. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die een verhoogde staat van allergische reacties hebben, ook wakker kunnen worden met een huid die er eerder uitgeput dan uitgerust uit ziet. De huid prikt en trekt en ziet er vermoeid en een beetje rood uit.

De huid heeft ’s nachts een verhoogde celactiviteit. Vrije radicaalschade wordt opgeruimd. Als je immuunsysteem toch al geprikkeld is kan dit ook ’s nachts een reactie losmaken: het extra vrijkomen van histamine, dit gebeurt vooral in de ochtend wanneer het lichaam gaat ontwaken. De nieuwe nachtcreme heeft extra kalmerende eigenschappen met carnosine en vit E, beide met anti oxidant werking. Een derde stof, die de marketingnaam neurosine draagt kalmeert de huidprikkeloverdracht. Vrij van parfum en parabenen en kleurstof, alcohol en lanoline.

SHOP hier online!

OPI Softshade Pastels nagellak

Bij de lente horen pastelkleuren, en dit jaar zijn ze zo heerlijk sixties, een beetje krijtachtig. Bij OPI in de kleuren van wit tot mintgroen, babyblauw en ijsblauw, een zomers geel en nude- roze, natuurlijk. Monique liet onlangs tijdens de presentatie ervan haar nagels in de nude-pink lakken. Erg mooi. Als je wilt dat het lekker lang blijft zitten, kies dan voor de gel lak variant en zorg natuurlijk voor een goede hechting, met een gladde, iets stroeve ondergrond, en een extra laagje basecoat. Off you go, darlings! Go Pastel.

SHOP hier online!

Image I Conceal Flawless foundation

Wij zijn gek op foundation bij BeautyJournaal en hier hebben we weer zo’n prachtig exemplaar. Van het Amerikaanse merk Image. Een foundation die echt een prachtige subtiele glans aan de huid geeft, waanzinnig camoufleert en mooi in laagjes opgebouwd kan worden: van heel dun tot echt dikker en maskerend. Bij Monique’s huidtint type 2 past de kleur Suede erg mooi. De foundation blijft gegarandeerd de hele dag zitten (waterafstotend), geen zorgen over een vlekkerige teint, de voile over je huid is perfect. Er zit een spf 30 in, en diverse huidverbeterende stoffen.

Onze Tamara testte al eens een oudere versie, die nog stug smeerde. De nieuwe heeft hier geen last meer van. Fijn dus!

SHOP hier online! Let op, eerst aanmelden met een code van een huidspecialiste en verzendkosten. De webshop is helaas niet consumer-vriendelijk. Ga liever naar een salon voor aankoop. Bel hiervoor met Gabson, via de site, want de salonfinder doet het niet. Jammer, want een prachtig merk!

Paula’s Choice Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant

Regelmatig je huid peelen is een must, zeker ook naarmate je ouder wordt. De celdeling vertraagd, je huid wordt ruwer en gaat er ook valer uitziet. Deze heerlijke veilige BHA peeling 1% lotion-gel kun je dagelijks gebruiken om de huidstructuur te verfijnen en glad te houden. Hij is speciaal ontwikkeld voor een huid die snel rood en gevoelig wordt, dus ideaal voor iedereen eigenlijk – ook de vette en rosacea gevoelige huid. Vrij van geur-en kleurstoffen. De gel lotion smeert lekker makkelijk uit en trekt snel in. Een fijn product als must have in je daily stash. Lees hier over de voordelen van BHA zuurtjes.

SHOP hier online!

 

 

Retrouve Intensive Replenishing Facial Moisturizer

Oef, wat worden we hier blij van. Niet alleen de verpakkingen zijn top, want stijlvol zwart en perfect werkende pompjes, ook de formuleringen incluis de emulsies zijn geweldig. Wij testten een 30 ml van deze moisturizer en wat was dat lekker. Heerlijk voedend zonder vettigheid en echt met een mooie stralende teint wakker worden. Geformuleerd met vitamine Cm, squalane, peptiden, appelstamcellen, witte thee, co enzym q 10, algen en superoxide dismutase (great ingredient!!). Een nadeel: de prijs, want 30 ml voor 440 euro. Slik. De kleine oplage zal debet aan de prijsstelling zijn. Voor verwende meisjes dus, maar wel het vermelden waard!

SHOP hier online!

Medik8 Glow Oil

Medik8 is een prachtig merk voor huidverbetering, wij hebben het merk bij beautyJournaal hoog zitten. Van oudsher is het een merk voor de docters’office, en bij huidtherapeuten. Medik8 wil haar merk iets consumer vriendelijker maken, en komt nu naast hardcore peelings en serums ook met verzorgende producten die meer beleving geven. Glow Oil! Alleen die naam al, erg grappig. Maar van ons hoeft het niet hoor, hoewel….een geintje op zijn tijd. Nou vooruit, want het heeft prachtige werkzame stoffen: tetrahexyldecyl ascorbaat (1%), stabiel en goed in olie oplosbaar, en daarom zit er ook omega 3 en 6 vet in, fijn voor de huidbarriere. Verder zit er ook hennepzaad in, etherische olie van rozen en geranium.  Je kunt hem ook uitstekend onder je zonnebrandproduct aanbrengen. Hebben!

SHOP hier online.

Unwash Rethink Clean haarproducten

Kom met een goeie vormgever en we gaan voor de bijl, we love these hipster a like packaging! Doet ons denken aan het leuke skincare merk Absolution, waarmee journaliste Enith Oostlander al eens een behandeling kreeg.

Unwash predikt het nieuwe wassen, het zg co-washen, wat je dus doet met een conditioner ipv een shampoo. Want dit ontvet haar en huid te sterk is men van mening. En dat hebben we al vaker gehoord, lees dit artikel nog maar eens.

Unwash heeft dus een wassende conditioner, de Bio Cleansing Conditioner, en voor eens in de week een speciale reiniger (niet vaker doen want je hoofdhuid gaat dan echt jeuken!), de anti-residue cleanse. Aanvullend is er een fijn haarmasker. Alle producten zijn geschikt voor alle haartypen.

SHOP via Unwash.nl

Christian Dior Hydra Life Masque Rehydratant reveil beaute coffret

Another beauty in packaging. Cupjes vol hydratatie voor je huidje. Hoe leuk is dit! Elk voor eenmalig gebruik, met 5 ml aan rijk en fris masker, dat je 5 tot 10 minuten laat intrekken. Daarna lekker inmasseren en de rest met een watje verwijderen. Het resultaat een frisse huid die er ook weer voller uitziet en mooi glanst. Ideaal voor korte stedentrips.  Een coffret bevat 7 cupjes. Leuk om cadeau te geven.

SHOP hier online.

 

&Other Stories Samile Gold Body Oil

Leuk en lekker is deze glinsterende body oil van & Other Stories. Shimmering gold, zonder overdaad, maar wel met een mooi glansje op de huid. Ideaal voor de benen, met hier en daar een goudspikkeltje! Er zit macadamia olie in dat de huid lekker zacht houd. Inslaan voor de zonnige dagen, want een glansje laat je huid alweer bruiner lijken. je kunt het ook mengen met je bodylotion. Ruikt heerlijk zacht naar vijgen.

SHOP hier online.

 

Lees ook