Eco facials & skincare voor Hipsters!

05:29 - 03:17
luistertijd 05:29 - leestijd 03:17

Absolution-LEau Soir et Matin en Konjacspons-_set_astir2014Nog maar net op de Nederlandse markt en Absolution Creative Apothecary valt nu al in de prijzen met twee gezichtsverzorgingsproducten. Absolution is een Frans ecomerk, bedacht, gecreëerd en geïllustreerd door de Parijse Isabelle Caron (ja, inderdaad, zij van het uberchique parfumhuis Caron) en in Nederland verkrijgbaar bij de beautysalon.

Tijdens de uitreiking van de Beauty Astir Awards, onlangs in hotel Okura, won het merk met de cleanser L’Eau Soir et Matin en de konjakspons L’Eponge Konjac de prijs voor Best Eco Product. “De komst van dit Franse ecomerk is een verrijking voor alle salons die willen overschakelen op een hip, 100% eco skincarebrand”, oordeelde de jury van BeautypersNL.

Wat BeautyJournaal er zo leuk aan vindt: het is een echte hipster-brand.

Biologische werkstoffen

De producten van Absolution bevatten alleen natuurlijke stoffen uit planten, mineralen en vitaminen en ruiken dan ook groen én Frans. Er wordt veel gebruik gemaakt van lavendel, toermalijn, honing, calendula, klei, berkensap en groene thee en vanwege het mix & match-principe kun je de producten onder, over en zelfs door elkaar gebruiken. Alle producten zijn biologisch gecertificeerd.

Werken met stoffen, geen apparaten in de salon

De producten zijn vrij van parabenen, PEG, parfum, synthetische kleurstoffen en zorgen voor het herstel en het behoud van het ecosysteem van de huid. Gebruiken is geloven, dus om iedereen met Absolution kennis te laten maken is er sinds deze maand een gezichtsbehandeling van het merk te verkrijgen in de spa of salon. Daarmee is het mogelijk om specifieke huidproblemen, zoals een doffe huid, acné en rimpels aan te pakken. Maar het gaat bij Absolution vooral om de werking van de producten, dus innovatieve apparaten zul je tijdens deze behandeling niet treffen.

absolution

Enith doet verslag: Workout!

De facial duurt een uur (€65) en kan volledig op jouw ‘huidproblemen’ afgestemd worden.  Ik hou persoonlijk erg van natuurlijke beautyproducten en heb op het moment van de behandeling last van rode vlekjes en hier en daar een pukkeltje, dus ik kijk er naar uit. absolution-skincare-facial-review

Er zal flink gereinigd worden!

Marie-José van MJ Beautysalon in Amsterdam begint met het reinigen van mijn gezicht met L’Eau Soir et Matin, een cleansing water met citroenbalm om ‘s ochtends en ‘’s avonds make-up en vuil te verwijderen.

Wanneer mijn huid weer droog is gemaakt brengt ze La Crème Gommante aan. Deze scrubcrème met amandel, algen en amarant kan het beste even intrekken, zodat het na het drogen door middel van draaiende bewegingen met de vingers van de stroeve huid af gerold kan worden.

Restjes Crème Gommante worden verwijderd met een natuurlijke konjacspons. De zachte, ronde spons masseert en stimuleert de huid, zodat hij vanzelf weer gaat stralen. Dan worden onzuiverheden onder handen genomen. Lees er hier meer over op BeautyJournaal.

Ontstressen

Vanaf nu is het ontspannen geblazen. Met de Addiction L’Huile Visage, een gezichtsolie met maar liefst 27 pure oliën en verschillende bloemenextracten, wordt de gezichtshuid grondig gemasseerd. De geur is zo fijn dat het ook een gunstig effect heeft op het zenuwstelsel. Marie-José neemt ook meteen mijn schouders en hals mee.

Wanneer het masker aan de beurt is, worden mijn ogen en wenkbrauwen afgedekt met wattenschijfjes en wordt er een gaasje over mijn gezicht gelegd. Het masker Le Soin Repulpant met alfalfa en beukenblaadjes wordt dik opgesmeerd en is bedoeld om de huid te verjongen. Terwijl het masker hard wordt en ik totaal ontspannen ben, krijg ik een handmassage met Le Soin des Mains.

masker-facial-enith-absolution-reviewRijke dagcrème

Na het masker wordt de dag (of nacht)verzorging aangebracht. Het merk heeft meerdere serums met verschillende werkingen, dus deze wordt naar behoefte aangepast. Ik krijg La Solution + Contrôle, een serum met mimosa, crajiru en propolis die huid weer op een zachtaardige manier in balans brengt en eventuele onregelmatigheden aanpakt.

Dan wordt mijn favoriete product, de contourbooster Le Soin Regard, rond mijn ogen aangebracht. Het is de rijke dagcrème La Crème Riche met honing, die lipiden aanvult en als finishing touch voor comfort en glans zorgt.

Schoon gevoel!

Mijn huid straalt, voelt volledig verzadigd, maar ziet er nog rood en ‘aangepakt’ uit. Pas de volgende ochtend merk ik dat ik een echt schoon gevoel heb. Alsof mijn huid een detoxbehandeling heeft ondergaan en weer volledig naturel is.

De facial geeft het gevoel van effectief reinigen, hydrateren en verzachten. Al denk ik dat ik thuis hetzelfde kan bereiken met dezelfde producten en wat extra tijd. De treatment is wat mij betreft puur voor pampering en ontstressing. En de producten? Ze zien er niet alleen geweldig uit, ze ruiken heerlijk en geven een aangenaam huidgevoel. Hier word je dagelijks heel gelukkig van.

absolution-collectie

Producten die tijdens mijn treatment gebruikt zijn:

Lees ook