Over alpha’s en beta’s

06:32 - 03:55
luistertijd 06:32 - leestijd 03:55

Paula’s Choice tips voor de juiste exfoliant

Echt iedereen kan baat hebben bij het gebruik van een goed geformuleerd AHA product (AHA staat voor alphahydroxyzuur, zoals glycolzuur en melkzuur) of een BHA product (betahydroxyzuur, ook bekend als salicylzuur). Deze producten hebben de huid geweldig veel te bieden en bestrijden onder andere de tekenen van veroudering en puistjes!

Als het product goed is geformuleerd, is zowel een AHA als BHA een uitstekende keuze om het huidoppervlak mee te exfoliëren. Zowel AHA als BHA helpen rimpels te verminderen, stimuleren de aanmaak van collageen en verstevigen de huid. Maar beide hebben ook specifieke eigenschappen waarmee je rekening moet houden, voordat je een keuze maakt welke je wilt gebruiken.

Shop hier alle exfolianten

 

Wie is de ideale gebruiker voor AHA?

Iedereen met een ouder wordende huid die beschadigd is door de zon en die de textuur, teint en elasticiteit van de huid wil verbeteren. We zetten een paar van onze favoriete producten op een rij:

Shop hier alle exfolianten

 

Huidtype: Alle huidtypen

Huidprobleem: Anti-Aging | Pigmentvlekken | Rimpels

In deze geavanceerde formule werken bewezen effectieve antioxidanten samen met glycolzuur (AHA). Dit zorgt voor zichtbaar minder rimpels en een opmerkelijke verbetering van de textuur van de huid. De vloeibare samenstelling is gemakkelijk met een wattenschijfje aan te brengen. Het is een unieke behandeling die in één nacht voor een jonger uitziende huid zorgt. Wissel voor de beste resultaten af met Resist Daily Smoothing Treatment. Dit product is 100% vrij van geur- en kleurstoffen met een effectieve pH-waarde tussen 3,5-3,8.

Shop hier alle exfolianten

 

Huidtype: Normale huid | Droge huid

Huidprobleem: Anti-Aging | Pigmentvlekken | Rimpels

Deze luchtige gel met AHA exfolieert de droge huidlagen. Het geeft je een mooie, gladde huid en een gezonde uitstraling. Ideaal voor alle huidtypen en met name geschikt voor een door de zon beschadigde huid. Dit product is 100% vrij van geur- en kleurstoffen met een effectieve pH-waarde tussen 3.5-3.8.

Shop hier alle exfolianten

 

Welke BHA exfoliant moet ik gebruiken?

Gebruik de concentratie die het beste resultaat voor jouw specifieke huidtype oplevert. Begin bijvoorbeeld met de 1% BHA en ga daarna over op de 2% BHA. Tenzij je een zeer vette huid hebt met hardnekkige puistjes die regelmatig terugkomen.

Shop hier alle exfolianten

 

Huidtype: Normale huid | Droge huid

Huidprobleem: Acne | Eczeem | Gevoelige huid | Mee-eters | Puistjes | Roodheid | Rosacea

Deze crème-achtige lotion met BHA exfolieert zowel het huidoppervlak als de poriën en reinigt verstopte poriën op een milde manier. De lotion is geschikt voor alle huidtypen, met name voor de huid die geneigd is tot de vorming van onzuiverheden en mee-eters. De 1% salicylzuur verwijdert de doffe opgebouwde laagjes beschadigde huidcellen zodat de huid er weer gezond en glad uitziet. Binnen de Calm collectie is er ook een 1% BHA lotion, met extra kalmerende ingrediënten.

Shop hier alle exfolianten

 

Huidtype: Gecombineerde tot Vette huid

Huidprobleem: Acne | Gevoelige huid | Keratosis Pilaris | Mee-eters | Puistjes | Roodheid

Deze heldere vloeistof met 2% salicylzuur (BHA) exfolieert het huidoppervlak en reinigt tot diep in de poriën en pakt zo hardnekkige onzuiverheden en mee-eters aan. De frisse vloeistof bevat ook kalmerende, anti-irriterende werkstoffen en is daardoor heerlijk zacht voor de huid. Dankzij de vloeibare samenstelling dringt het salicylzuur sneller binnen in de poriën en is het zeer geschikt voor een vette en gecombineerde huid, terwijl het zorgt voor een zeer lichte hydratatie. Dit product is 100% vrij van geur- en kleurstoffen met een effectieve pH-waarde tussen 3,2-3,8.

Shop hier alle exfolianten

 

Huidtype: Gecombineerde tot Vette huid

Huidprobleem: Acne | Gevoelige huid | Mee-eters | Puistjes | Roodheid | Rosacea

Deze lichte gel zorgt voor een egale en gladde zachte huid. De snel in de huid trekkende formule bevat 2% salicylzuur (BHA) om onzuiverheden en hardnekkige mee-eters aan te pakken. De gel is aangevuld met antioxidanten en verzachtende en kalmerende werkstoffen. Deze versterken de huid en helpen lichte roodheid en huidirritaties te verminderen. Perfect voor alle huidtypen, vooral voor de normale tot vette huid met hardnekkige mee-eters en onzuiverheden. De Skin Perfecting 2% BHA Gel heeft een luchtige waterbasis die licht hydrateert, zonder zwaar aan te voelen.

Shop hier alle exfolianten

 

Huidtype: Normale huid | Droge huid

Huidprobleem: Acne | Eczeem | Gevoelige huid | Mee-eters | Puistjes | Roodheid | Rosacea

Deze verfijnde, licht hydraterende formule met 2% salicylzuur (BHA) en antioxidanten vermindert mee-eters en onzuiverheden effectief. De lichte crème exfolieert het huidoppervlak en reinigt tot diep in de (verstopte) poriën. De Skin Perfecting 2% BHA Lotion heeft een crème-achtige samenstelling die de huid zijdezacht houdt. Dit product is 100% vrij van geur- en kleurstoffen met een effectieve pH-waarde tussen 3,2-3,6.

Shop hier alle exfolianten

 

Lees ook