Anti-stress, lifting, vitaminen, hydrateren....

05:18 - 03:10
luistertijd 05:18 - leestijd 03:10

Getest Babor Fluid Ampullen

Limited Edition 2015: Performance in a bottle

Babor is een Duits cosmetica merk dat je alleen in schoonheidssalons ziet. Als je een schoonheidsspecialiste vraagt wat Babor uniek maakt, zal ze zonder enige twijfel zeggen “de ampullen”. Bijna elk jaar brengt Babor unieke ampullenkuren uit, bijvoorbeeld een advent kalender. In 2015 was er ook een Fluid Limited Edition: 5 ampullenkuren van een week. Ik heb  er vier getest. Je kunt alle kuren achter elkaar gebruiken als een vijfweekse kuur, of als losse kuurtjes van een week.

Ik testte al eerder ampullen van Babor. Lees mijn review hier.

De kuren en de ingrediëntenGerti

Elke kuur bevat 7 ampullen van 2 ml die je ‘s ochtends of ‘s avond s na je reiniging gebruikt.

Anti-stress

Multi Vitamin

Vitality

Lifting

Moisture (Deze kuur heb ik niet getest)

Na de ampullen gebruik je je normale dag-/nachtcrème. Ik gebruik de ampullen ‘s avonds.

De vier kuren die ik getest heb, hebben alle vier een eigen werking. Als je naar de INCI-lijst kijkt van de verschillende ampullen zijn de ingrediënten echt verschillend. Er is goed nagedacht over de verschillende behoeftes. Daarnaast is het natuurlijk wel zo dat je de meeste ingrediënten langer moet gebruiken om een blijvend resultaat te zien.

Babor breek tool

Handige breek tool

Degenen die wel eens een ampul gebruikt hebben, weten dat het breken soms moeizaam gaat. Daar heeft Babor wat op gevonden. Een plastic kapje dat je over de ampul plaatst. Daarna is het eenvoudig de ampul te breken zonder dat de scherven in het rond vliegen. Erg handig.

Pure verwennerij

De hoeveelheid van 2 ml lijkt erg veel. Ik masseer één ampul over mijn gezicht, hals en decolleté. Op zich zou een halve ampul genoeg zijn, maar ik masseer lekker door tot de hele ampul ingetrokken is. Als ik toch een kuur doe, waarom mezelf dan niet extra verwennen met een massage?!

In het begin voelt het nog wat plakkerig, maar door de massage verdwijnt dat gevoel snel. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet zo veel verschil merk in werking tussen de verschillende ampullen. Ik ervaar vooral een mega-hydratatie. Heerlijke verwennerij voor mijn huid!

Ontspannen bad

We kunnen elke dag producten gebruiken die de huid aanzetten tot produceren van extra collageen. We kunnen exfoliëren en scrubben om de huid te stimuleren. Maar mogen we haar ook een beetje verwennen! Na een intensieve sportles, ontspannen in de sauna! De ampullen zijn wat mij betreft een ontspannen warm bad voor de huid.

Conclusie

De door mij geteste kuren waren een limited edition en zijn niet meer te koop. Maar de verschillende ampullen uit deze kuren behoren wel tot de basiscollectie van Babor en zijn nu verkrijgbaar in een set van 7, voor een kuur van een week. Je kunt makkelijk je eigen optimale kuur creëren door meerdere sets te combineren.

De ampullen behoren tot de basiscollectie van Babor, zodat ze altijd verkrijgbaar zijn.

Het is moeilijk te zeggen of de kuren hun claims waarmaken. Waar kan ik anti-stress en vitality aan afmeten? Maar alle geteste kuren geven mijn huid een echte oppepper, mijn huid voelt extreem gehydrateerd. Erg fijn.

Babor PaaseiIk vind deze kuren dan ook vooral aan te bevelen na extreme omstandigheden, bijvoorbeeld als je huid rust nodig heeft en moet herstellen. Denk aan wintersport, (te) heftige peelings of vliegreizen.

Speciaal voor de Paasdagen

Babor heeft nu een leuke nieuwe limited edition, het paasei met een 14-daagse ampullenkuur! Klik op onderstaande shoplink voor meer informatie. Ook is er een mooie set van vijf ampullenkuren met korting verkrijgbaar.

Lees ook