Dik verdiend!

05:12 - 03:07
luistertijd 05:12 - leestijd 03:07

Babor Derma Cellular Ultimate Derma Optimize
Babor Derma Cellular Ultimate Derma Optimizer_1Met Derma Cellular Ultimate Derma Optimizer heeft Babor dit jaar de Beauty Press Innovation Award gewonnen in de categorie vakjury. Dat is niet niks. Beautyaddict als ik ben, wil ik altijd het nieuwste van het nieuwste proberen. En ook dit serum wordt aan mijn strenge test onderworpen.

We hebben het hier niet over één serum maar over vier! Een moederflacon met een basisserum en vier aparte boosters die je mengt met de basis al naar gelang de behoefte van je huid.

Shop Babor hier online

 

Babor is een Duits merk dat ik niet direct met ‘innovatie’ associeer. Eerder met degelijk. Vooroordelen die snel teniet gedaan worden. Als ik het pakket ontvang, ben ik even ondersteboven. Een grote en vier kleine pipetflesjes op mijn toilettafel. Mijn eigen beauty laboratorium. Mijn ogen twinkelen.

De boosters

1. Specific Hydro Booster – de claim: voor meer vocht en frisheid. Dit serum is bedoeld voor periodes van veel vochtverlies door verwarming, airco of vliegreis. Het bestaat uit aminozuren die bestanddelen zijn van de natuurlijke vochtvasthoudende factoren (NMF’s) in de huid.Een semi-transparant waterachtig serum. Hydrateert de huid wel, maar geeft ook een droog gevoel. Bevat waarschijnlijk weinig lipiden.

2. Specific Cell Protect Booster – de claim: power-antioxidant en detox-concentraat. Deze booster beschermt tegen vrije radicalen en beschermt de huid tegen negatieve invloeden van het milieu. Amberkleurig transparant olieachtig serum. Hydrateert en voelt niet droog. Erg aangenaam in het gebruik.

3. Specific Anti-Stress Booster – de claim: chill out voor de huid. Deze booster kalmeert de huid en reduceert roodheid. Het is een transparant serum met een heel lichte kleur, iets dunner en olieachtiger dan de Cell Protect Booster. Het trekt snel in en geeft een aangenaam gevoel.

Shop Babor hier online

 

4. Specific Anti-Wrinkle Booster – de claim: vloeibare lifting. Deze booster reduceert rimpels en lijnen optisch en bewerkstelligt een contractie van het collageennetwerk waardoor de huid duidelijk verstrakt en die er onmiddellijk jeugdiger en gladder uitziet. Een volledig transparant en dun serum.

Derma Optimizer serum. Het moederserum is wit en melkachtig. Vrij dun.

Babor Derma Cellular Ultimate Derma Optimizer_2

Het gebruik

Oei, toen zat ik met de handen in het haar. Hoe moet ik dit serum in godsnaam gebruiken? Hoe weet ik wat mijn huid nodig heeft? Na een vliegreis is mijn huid gedehydrateerd. Of toch eerder gestrest?  Moet ik nu de Hydro Booster gebruiken of de Anti-Stress Booster. Of misschien toch de Cell Protect vanwege de vervuiling en de airco in een vliegtuig. Ai, een geweldig fascinerend concept maar ik raak bijna in paniek.

De eerste weken experimenteer ik wat om de verschillende formuleringen en substanties te ervaren. Daarna besluit ik een kuur te doen. De meest simpele manier en zo hoef ik niet na te denken.

1e week – vocht: Hydro Booster
2e week – kalmering: Anti-Stress Booster
3e week – detox: Cell Protect Booster
4e week – lifting: Anti-Wrinkle Booster

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je 1 ml (= een pipet) van het moederserum mengen met een pipet van de booster. Dit is echt veel te veel. Ik meng 3-4 druppels van elk en heb daarmee voldoende voor mijn gezicht en decolleté. Het is echt onnodig meer te gebruiken. Dat blijft gewoon op je huid liggen. Als je 1 ml van elk zou gebruiken, zijn na één kuur (vier weken) al je flesjes op. Zonde.

Shop Babor hier online

 

GertiGerti concludeert:

De Hydra Booster valt me een beetje tegen, maar de andere drie zijn echt heerlijk in het gebruik. Ik vind het wel een gedoe om te bepalen welk serum het beste is voor mijn huid. Ik zie en voel verschil, maar in het resultaat zie ik geen verschil. Alle drie voeden en hydrateren ze mijn huid en geven ze een mooi glad en glanzend resultaat. Babor wordt alleen bij schoonheidssalons gebruikt. De schoonheidsspecialist kan je daarom goed begeleiden bij het gebruik.

Ik vind het erg leuk dat een klassiek en degelijk merk ook aan innovatie doet. Dit was mij volledig ontgaan. Jammer. Maar daarom is de Beauty Press Innovation Award dik verdiend. Babor Derma Cellular Ultimate Derma Optimizer kost €172 en is verkrijgbaar bij erkende Babor salons en Spa’s.

Shop Babor hier online

 

Lees ook